Bu Gitar Adam Olur Mu ? (custom 60's Ostim Signature)

Hocam şimdi hepsini volume potansında topladım oradan topraklama kablosunu aldım, gitarın iç kısmına bir vida çaktım ona lehimledim. Sıkıntı yaratır mı bu ?
 
Eğer bağlantıları doğru yaptıysanız olur, köprüye yani bahsettiğim blok,köprü,tel grubuna da topraklama yaptınız mı?
 
Köprü, gitarın gövdesine girmiyor. Tremolo sistemler gibi arkada yay, blok olmadığından onlara nasıl yapacağımı düşünüyordum açıkcası:)
 
Pardon ben gitari bilmedigim icin direk Stratocaster onerisi verdim.

O zaman Lp tipinde bir baglama seklinde baska arkadaslar yardimci olabilir. Ya da internetten govde ici gorsellerden bulunabilir.
 
delik açıp pivot vidaların dibine lehim atmışlar sanıyorum benim cort M600de.Nasıl becerdiler nasıl yaptılar bilmiyorum ama köprüye temas etmesi gerekir aksi halde dip sesten kurtulmak çok zor.
 
kırmızıyla çizdiğim yerden, tabiki içten açarsın deliği.Vidayı söküp geri takman gerekecek.Başka yolunu bilen varsa söylesin tabi :)
20ssqip.jpg
 
Manyetik vidaları değişti, teller takıldı(mi teli koptu takarken :D ) hafif bi sap ayarı yaptım, elektronikler topraklandı ama köprü, teller vs topraklanmadı henüz onları geçici olarak dışarıdan topraklayacağım. Zaten üst eşiğin değişmesi gerekiyor. Akşam mesai bitimi elektroniğinin sağlam olup olmadığını öğreneceğim amfiye takıp :D eğer umduğum gibi çıkarsa gider en güzelinden bi üst eşik alır bir de güzelinden tel alıp adam gibi entonasyon sap ayarı girişirim :D
image.jpg
 
Manyetikleri daha kontrol etmedim Solomusic'de gösterdiğimde P90 olduklarını söylediler. Bakalım eve gidince göreceğiz artık. Çarpılmaktan korkmuyor değilim açıkçası :D
 
Fotolara tekrar baktım gövde 4 parça gibi duruyor ? üst boynuz taraflarına minik bir parça daha eklenmiş gibi. Potanslar da made in italy diyor elektronik çalışıyor mu çok merak ettim. Bakalım artık haberini bekliyoruz.
 
Arkadaşlar iyi haber; elektronik hiç bir sorunu yok, canavar gibi. Çok geniş ton yelpazes var. Entonasyonsuz ve baştan savma bir sap ayarı ile bile keyif verdi açıkçası :D Şimdi üst eşiği ve telleri değiltirip güzel bir sap ve entonasyon ayarı ile tonları size de dinleteceğim :)
 
Geri
Üst