Garage Band Ve Gitar Tonları

selamlar

cakewalk cubase falan derken iyice tembelliğe verdim kendimi ve son zamanlarda macbook ile garage band kullanarak ufak tefek kayıtlar yapıyorum..
önceleri karşılaştığım korkunç latency sorununu external ses kartımı kullanarak çözdüm..

fakat g.b.'deki gitar tonları korkunç.. ya da şöyle söyleyeyim ton olarak (tondan da ziyade karakter olarak) hep aynı şey geliyor.. gitar üzerindeki ayar oynamalarına gb cevap vermiyor.. böyle hassas bir ton ayarı yapamıyorum, ne yapsam hemen hemen aynı ton geliyor.. g.b. için yeni setup falan mı almak lazım yoksa bildiğiniz güzel bir kaynak var mı "şuna yakın bir ton almak için gb'den şu amfiyi seç, şu ayarlara getir" vs gibisinden..

ya da her türlü tavsiyenize açığım diyeyim.. forumda baktım ama çok fazla tavsiye göremedim.. bir bilen, yönlendiren? ben g.b.'e taklalar attırıyorum al sana anlatayım diyen?
 
arkadaşım garageband'ı , gitarın için efekt amfi pedal olarak kullanmayacaksın zaten:) Orda parçanın alt yapısını mixini ne bilim davuldur , eko, balans fln onları hallediceksin. Sen gitarını bağladıktan sonra ; interaudio (aynı enstruman secenekleri gibi ) ile jamup , amplitube , bias gibi programlarla elde ettiğin ton ve presetlerle garageband'ın içine akıvericeksin..
 
Son düzenleme:
JamUp ve Bias'tan aşırı derecede memnunum, garageband'teki gitar amfilerine dokunmayın bile. Amfiler de gitar efektleri de korkunç. Sadece basit kayıtlar almak için kullanılabilir garageband :)
 
Garageband ile dün kayıtlar almakla uğraştım, ben iPad ortamında kullanıyorum.

Ampli simulasyonları rezalet ve güzelleştirme şansınız yok. Garageband uygulamasından süper ampli tonları alıyorum diyen beni utandırsın.

Onun dışında Garageband harika bir app, öyle ki, ben mesela Synth için "Alchemy" uygulamasını açıyorum, "Midi Guitar" açıyorum, "Amplitube" ya da "Bias" açıyorum diyelim. Garageband içerisinden de bu "Inter App" diye bu uygulamaları çağırıyorum. Sonra Garageband'de direk kayıt alıyorum.

Hatta ve hatta, Backing Track'leri iPad'e atıp, Garageband'de bir kanala altyapıyı yüklüyorum. Üzerine istediğimi yapıp kaydediyorum.

Gitar konusunda benim şahsi app sıralamam;

1) Bias
2) Amplitube (Tüm serisi olabilir, deneme sürümü dahil harika bence)
3) Ampkit (High-gain için bence çok iyi ve az gürültülü)
4) JamUp

Mutlaka deneyiniz.
 
Garageband 'ın : gitarı kayıt ederken ya da ettikten sonra ses efektlerini, reverb ( özellikle small room'a bayılıyorum) kullanıyorum onda çok başarılı ama...
 
ipad üzerinden bir irig eşliğinde taslak kayıtlar yapıyorum ben garageband'de. nasıl olur bu parça, nasıl duyulur diye bakmak için. o açıdan çok kullanışlı. pratik ve taslaklar için ton bakımından kısmen doyurucu. nedir ne değildir yaptığım iş duyma fırsatım oluyor. hatta kendi mikrofonu üzerinden vokal bile kaydediyorum hafif reverb ekliyorum azcık mix oh oh. :)
 
Yalnız arkadaş masaüstü versiyonunu kullanıyor, ios değil. Masaüstüne hiç elleşmedim ama harici birşeyler kullanmakta fayda var. Kabin IRsi bulabilirim diyorsan Audio Plug-Ins adresinden Emissary ve NadIR indirerek onlarla uğraşabilirsin, şahsen ben çok beğendim hem de ücretsiz. Yalnız bir takım ayarları varmış AU uzantılı pluginleri gband içinde kullanmak için, şu adreste bahsetmişler How to Make GarageBand Work with Your Plug-ins - Even Though Apple Hid Them - Create Digital Music
Unutmadan Mavericks ve üstünü kullanıyorsan 64bitlik versiyonları kullanman lazım.
 
Masaüstü için daw açmak amp sim plugin + cab ir ile uğraşmak istemyenler için peavey revalver 4 çok çok iyi... Bende kayıt vs yapmayacaksam revalver 4 kullanıyorum...
 
Geri
Üst