Analog Ve Dijital Delay Farkı?

Flashback ve carbon copy nin 2.elleri aynı fiyata bulabilirsin . Flashback dd3 ten daha iyi bir pedal ek olarak daha çok modellemesi var looper ı var daha sıcak tonları var usb vs.. Arada sınıf farkı var ayrıca analog modellemeside çok başarılı.Kesinlikle dijital almaya karar verdiysen flashbacki öneririm.
 
Analog delayler, tape delayleri taklit eder ve daha kirli bir ton sağlarlar, alanlarda bu kirli ton için alır zaten. Tekrarlar arasındaki sure arttıkça bu kirlilik artar, azaldıkça bu kirlilik azalır. İlk yapan sanırım Boss, Dm-1 olabilir, eğer ilk yapan değilse, en unluleri Boss, Dm-2 ile. Dijital delay pedalları genelde racklerde bulunan o temiz parlak delayleri almak için yapılmıştır. Bu işi ilk yapan Boss tur, Dd-2 ile yapmıştır. O zamanlar rackleri alabilecek insanlar fazla olmadığı için(genelde studyosu olan insanlarda falan oluyormuş) bu buyuk bir olay. Tekrarlar analog delaylerin aksine temiz ve parlak ve tekrarlar arasındaki sure analog pedallara gore daha fazla.
Ne analog delay iyi demek, ne de dijital delay iyi demek. Bir pedal hoşuna gidiyorsa iyidir, sevmediğin pedalı herkes guzel diyor diye kullanma. Benim onerebileceklerim, bence ekstradan denemen gerekenler Ibanez De-7 ve mooer ana echo (benim hoşuma gitmişti ama ben bu pedalı arkadaşıma overken tanımadığım bir adam hayatımda gorduğum en çop pedal demişti, demekki evinde binson echorecler, ep3ler var). Bu iki pedalda ucuz, joyo ya yakın fiyattalar. Ibanez, echo modu sayesinde çok sevilen bir pedal. Hatta o kadar seviliyorki yabancı forumlarda, shnobelin 2290 ile karşılaştırma videosu falan var.
 
Ben daha cok drive modda kullanmak istiyorum, dediginiz modellere bakayim.arkadaslar alacagim delay pedalda cok fazla özellik olsun istemiyorum.sade olsun.bir suru ozellik bir suru buton tus vsvs.cok kafa karistirici.sade birseyler :) birde fiyati cok yuksek urunler yerine fiyat perfirmasi iyi olan klonlar tercihimdir
 
Son düzenleme:
Blackstar ht5r amfim var joyo vintage overdrive almistim forumlardan bakarak, tonunu sevemedim tavsiye etmiyorum. Bunun disinda tekrar riske girerek joyonun ironloop pedalini aldim cok memnunum fiyatina gore harika diyebilirim.
 
Geri
Üst