1000 Tl Bütçe Ile Ne Yapılabilir ? Gitar/amfi/pedal

Schecter Omen'lar o kadar iyi gitarlar değiller. Schecter alınacaksa ikinci el Diamond Series ürünlerden düşürmeye çalışın.
 
Teşekkürler . Gövdenin maun olması , sabit köprü olması ve coil tap özelliği benim o gitarı seçmeme sebep oldu , okadar kötü bi gitar mı yani 2.ele biraz soğuk bakıyorum açıkçası
 
Anlayan birisini bulup ikinci elde daha güzel bir gitar almak daha makul. Schecter Omen'lar bundan bir iki yıl önce üç paraya satılan/satılamayan gitarlardı. Dolar yükseldi, o oldu, bu oldu derken fiyatları yükselmiş. Diamond serisi Schecter'lar Epiphone'lardan falan işçilik olarak iyidir. Forumdan yardım etmeye gönüllü birisini bulursan onunla birlikte gözüne kesitirdiğin bir gitarı denemeye git, profilinize baktım Ankara olsaydı seve seve yardım ederdim.
 
Özenli bir kullanıcıdan alacağın ikinci el pedallar, gitarlar çoğu zaman daha avantajlı. Çünkü zaten sıfır aldığın aleti bi kaç kere de olsa kullandığın anda sıfırlıktan çıkar. Fiyatı sıfır ürünle karşılaştırdığında sıfırdan neredeyse hiç farkı olmasa da daha avantajlı olur.
 
Evet anlayan birisi olduktan sonra 900-1000 tlye çok güzel bi gitar alınabilir haklısınız . Tabi alırken de insan düşünmüyor değil acaba gitarı yere düşürdü mü modifiye yaptı mı şu bu :)
 
Evet anlayan birisi olduktan sonra 900-1000 tlye çok güzel bi gitar alınabilir haklısınız . Tabi alırken de insan düşünmüyor değil acaba gitarı yere düşürdü mü modifiye yaptı mı şu bu :)
Bol bol araştırın almaya karar verdiğiniz gitarı. Farklılıkları illa ki anlarsınız, trussrod'u bir kontrol edin çalışıp çalışmadığını ve amfiye bağlayıp manyetikleri. Gerisinde sorun çıkmaz. Gitarlar da öyle bir iki düşmeye ya da ha deyince kırılacak şeyler değil, tamirat da belli olur. Korkmayın ikinci elde öyle sürekli sahte ve problemli gitarlar satılmıyor hatta benim gördüğüm bu oran bir hayli düşük.
 
Yani Standart irig , 900 950tl Schecter omen extreme 6 gitarını alırsam memnun kalırım diyorsunuz yanlış mıyım hocam
peki hocam ses telefondan gelecek değil mi ( Iphone 5s kullanıyorum )

Sesin nereden geleceğini siz belirleyebilirsiniz ister kulaklığa ister ses sisteminize gönderebilirsiniz. Hatta telefonla çok daha memnun kalırsınız. Schecter gitarlar konusunda da bir öneride bulunayım; omen ve demon düşünüldüğü kadar güvenilmez aletler değil. Benzer kalibrede bir ibanez, jackson epiphone vs. ilerisi için çok daha düşündürücü olabilir. Eğer uygun rakamlara temiz bir omen extreme 6 bulursanız 2. el olmasına takılmadan almanızı öneririm. Denediğim en başarılı bütçe gitarı olduğunu söyleyebilirim.
 
çok sağolun 2.el bitane Floydlu vardı 650tlye satılmış galiba . Bana floydsuz önerdiler sıfır 880tl . şuan o var kafamda :) yardımlar için sağolun Şuan Schecter veya başka bir gitar + irig kullanma fikri tam anlamıyla pekişti kafamda . Amplitube indirdim pedallar paralı galiba Jailbreak ile onu da halletmeye çalışacağım :)
 
Bende Schecter Omen Extreme 7 var, manyetikleri Seymour Duncan Full Shred, sonuç mükemmel, daha önceki gitarım Cort x6 idi.
Onunla bunu karşılaştırınca, Cort X6'da duyduğum Clean tonların çamur olduğunu anladım, Omen 7 nin klavyesi de baya rahat, gitarı aldığım ilk 1 hafta 7.telin varlığı nedeniyle zorlandım ama bu klavye rahatsızlığı değil, daha sonradan özellikle 7 telli parçalarla bestelenmiş parçaları deneyeme başlayınca elim iyice alıştı ve şu an gözüm kapalı çalıyorum.

Full Shred manyetiklerle beraber olunca gitar resmen coşuyor, bence 2000 liralık ibanezlerden sound açısından bir eksiği yok, manyetik tavsiyesi yapacaksanız tavsiye ederim, stok manyetiklerle de çok rahat bir süre idare idare edersiniz, gece de gitar çalmayı sevdiğimden, tercihimi amfi yerine Pod hd500x den yana kullandım bence harika bir ikili oldular.

Ipad varsa JamUp Pro XT uygulamasını almanızı öneririm, PC'deki Amplitube ve Guitar Rig programlarından çok daha iyi sonuç veriyor.
Ipad ve gitar bağlantısını da mydukkanda satılan 28 liralık Cherub GB2i denilen Irig benzeri cihazla yaptım, gayet başarılı, normal irig almaya bence hiç gerek yok ama irig HD ya da irig Pro alınacaksa daha iyi olur.

Zaten iPhone 5 cihazınız var sanırım, ipad yerine onu da kullanabilirsiniz, jam up xt pro markette 10 lira civarı bir şeydi, extra fazladan amfi ve pedal isterseniz uygulama içerisinden alınabiliyor. Denemek için bahsettiğim cherub'u alıp fikir vermesi açısından satın alabilirsiniz, memnun etmese bile ki bana şu an için yeterli geldi, en azından denemiş olup neler yapılabileceğine dair bir fikir vermiş olur, bu cihazın kendi üzerinde kulaklık çıkışı ve amfiye giriş seçenekleri de var, yani toplamda kargo dahil hem uygulamayı hem donanımı 40 liraya, halletmiş olursunuz, geriye bir tek gitar kalıyor.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim , Forumda bir arkadaşımızdan Schecter hellraiser special c-1 alacağım . ikinci el ama temiz durumda , kogan adlı kullanıcı sağolsun yardımcı oldu yarın benim için gidip gitarı deneyecek .

irig bağlantısı kötü mü yani ses te gecikme falan mı yapar .? Bahsettiğğiniz aparattan bir farkı yok sanırım. Program olarak dediğiniz programları deneyeceğim :)
 
Irig Pro'da hem midi klavye hem de +48 seçeneği sayesinde kondenser mikrofon bağlayabilme seçeneği var, o nedenle daha iyi.
Irig HD ise ses kalitesi normal irig'e göre daha iyi, normal irig'de dip ses duyuluyor ama gitar distortiondayken filan duyulmuyor.
Normal irig'de Gain kontrol yok, HD olanında var.
Irig HD pc ve Mac'da da çalışıyor, normal olan çalışmıyor.
Normal irig sadece kulaklık girişinden ipad ve iphone'a bağlanıyor, Irig HD, lightining kablosu ile, bu sayede de gecikme dediğimiz olay yok denecek kadar az, hiç fark edilmeyecek derecede ve ses kalitesi bariz daha net.

Normal irig türkiyede satılan parayı hiç hak etmiyor bence, olması gereken fiyat en fazla 60 lira, malzeme kalitesi kötü, benim gözümde Cherub GB2i'den bir farkı yok.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst