Aktif Manyetik takılımı hakkında...

arkadaşlar bnmde bi sorum olcak bende jackson kelly kasa(ps6) war onda tek wolume potu war.bnde emg 81 takmayı düşünüyorum.sanırım alınca paketten iki tane potans çıkıyor.diğerini takmak çok önemli mi?işlevi ne?bir kaç gitar gördüm gene tek wolume potlu acaba onlar nası takmışlar.aydınlatırsanız sevinirim.
 
Potlardan biri ''ses'' diğeride ''ton'' için (bunu hepimiz biliyoruz aslında niye söylediysem =) ) istersen ton potunu kullanma.tek kaybın , ton ayarı yapamıyacak olman =)

Bir etkisi daha vardı ton potu kullanmamanın ama şuan tam hatırlamıyorum.sallamakta istemiyorum. ama sertliğemi,sustain'e mi bi etkisi oluyormuş.dediğim gibi,hatırlamıyorum.oyüzden mesajın buralarını okunmamış sayalım :)
 
önceden ibanez rg370dx kullanırdım o ton potunada pek ellemzdm :D.şimdi o potu takmadığmda sadece ton weya sustain ayarı yapamıcam ama sonuçta o değerler son sewiyedemi olucak böle düşünebilrmiyiz
 
arkadaşlar cort x-th aktif donımlı biliyosunuz, şimdi bunun emg lerinin pilinin bitmemesi için çaldıkdan sonra illede jakı çıkarmak zorundamıyız, yoksa bu gitarı yapanlar zaten bunun önlemini almışlarmıdır? ve jakdan çıkarmaya gerek yokmudur???
 
ya şu ton pot'u olayı benimde kafamı karıştırdı..bende hala takılmayı bekleyen bir emg81 var,ama nası 1 kombinasyon yapsam bilemiyorum, sap manyetiğini ve sviçi devre dışı bırakıp sadece volüm ve 81'i kullanmak gibi emellerim var,daha sonra para biriktirip bir 85 yada 60 alırsam sap'a tam süper olur,ama bu manyetiği aldığım arkadaş bana tek bir pot yollamış,oda volüm, ton'u takmasam cidden ne kaybederim? elimde bir tane B22k'lık pot var,onu taksam iş görürmü ki?
 
peki aktif manyetiği manyetik cercevesi olmayan bi gövdeye nasıl yerlestiririz ? Örnek olarak rg 121, 1570 v.s yani cerceve takılır diyeceksiniz belki ama neck icin cercevenin sığacağı yeterli bosluk yok sap ile manyetik bosluğu arasında.
 
Geri
Üst