Hangi Ses Kartı Kalitelidir? TAVSİYELERİNİZE İHTİYACIM VAR!

Y

Yesil_Hortlak

Vocal kayıtlarımız için rode nt2 mic'a karar kıldık.
Fakat ses kartı konusunda bi karar veremedim bir türlü.
M-audio firewire solo'yu önermişlerdi bana bu siteden,fakat araştırmalarım sonucu m-audionun bana yetersiz olduğunu anladım.Anakartla problemleri,sesin tek kanalaldan mono olarak kaydetmesi ve dinamik aralığının fazla olmaması gibi.

Yaşım ve üretimim gereği bundan sonra uğraşmak için pek vaktim kalmadı açıkçası.Yüzlerce kayıt yapıcam belki istediğim sistemi aldığımda.Mono kanalı streo'ya dönüştüreceksin ordan ses kaybı olcak mı olmicak mı? onla uğraş bide streo ile çalışan biriyim zaten falan filan.

Alacağım kartın dinamik aralığı olabildiğince yüksek ve preanfisi + converterleri kaliteli olmalı.Giriş çıkışları sayıları o kadar önemli değil.2-2 olsun yeter tek mikrofonla vocal kaydı yapacağım zaten fazla kanala ihtiyacım yok!.Dip gürültü seviyesi de önemli.
Birde geleceği düşünmek amacıyla 192 khz 24 bit kayıt desteklerse iyi olur aslında.Asio desteğide olmalı.

Bir sitede dinamik aralık nekadar yüksek olursa artar diyordu ama bunada bazen aldanmamak gerekir de diyordu.
Emu kartları duydum onlar nasıl sizce? m-audio solodan daha iyi mi? 100-150 tl daha fazla verip m-audiodan daha sağlam kart almaya razıyım açıkçası.Benim için şu an en ufak ses kalitesi bile çok önemli.Ne kadar net kaydedebilirsem kardır.
Yada varmı başka bildiğiniz alternatif marka modeller lütfen yardımlarınızı bekliyorum bu konu çok önemli benim için şimdiden teşekkürler....
 
Geri
Üst