Analog Setup Vs Multi Effect Prosesör

Öncelikle merhabalar. Uzun süre ara verdikten sonra tekrar müziğe dönme kararı aldım ve yeniden bir bas gitar edindim. Ekipmanımı adam ettikten sonra da yeniden bir grup ile çalmak niyetindeyim. Fakat ortada ufak bir sorun var. Sahne durumu olduğunda eğer mekanda bir bas amfisi var ise ne ala. Ama yok ise tekrar bir amfi edinmem gerekecek. Fakat şu anda ne hem gitar amfileri ile ne de davul ile baş edebilecek bir amfi alacak durumum yok, ayrıca arabam da olmadığı için o boyutta bir amfiyi toplu taşıma ile getir götür yapmak pek mümkün değil doğal olarak. O yüzden amfi olmayan yerde direkt olarak ses sistemine girme kararı aldım.
Ara verdiğim zamanda pedal setup'ımın büyük bir kısmını dağıttım. Elimde sadece 4 tane pedal kaldı. Sisteme giriş için bir adet di box edinmem şart. Fakat şu anda ortalama altı bir almak elimden gelen tek şey. Bununla beraber hem kalan efekt ihtiyacımı tek seferde gidermesi hem de üzerinde hali hazırda di çıkışı olmasıyla prosesörler epey bir kafamı kurcalamakta. Çok fena arada kalmış durumdayım anlayacağınız. Gözüme kestirdiğim prosesörlerde Line 6, Roland V bass gibi aletler.
Bir akıl istiyorum ey abilerim. Hangisini yapmam daha mantıklı olur düşün düşün çıkamadım işin içinden. Bu soruyu sadece bas çalan arkadaşlara değil aynı zamanda bas ile uğraşmış veya orkestrasında/grubunda bascısının ekipmanı ile haşır neşir olmuş herkese yöneltmekteyim. Bir el atıverin lütfen.:banghead:
 
Zoom b3 önerebilirim. Bas gitarda çok fazla efekt sevmediğimden, kullandigim efektler gayet yeterli idi. (Comp, chorus gibi). Ikinci el fiyatlari 300-350 tl'den basliyor. Temiz bir sey bulunursa kacirilmamasi gerektigine inandigim bir alet.
 
Geri
Üst