Tc Electronic Sigorta Atma Sorunu

Merhabalar.
Sorunu 5 dk önce yaşadım. Tam gazımı almış gitar çalıyordum, şarkının solosu girdiğinde TC Electronic Flashback pedalımı aktif ettim ama verdiği delay ayarlarını çok sevmedim ve bilgisayara bağlayıp toneprint özelliğiyle ince ayar yapmak istedim. Orjinal kablosunun uygun ucunu Flashback e bağladım. Diğer ucunu ise laptopun usb girişine değdirdiğim an sigortalar attı. Haftasonu aynı uygulamayı arkadaşın evinde yaptığımızda böyle bir sorun yaşamamıştık. Sorunun pedalda olup olmadığını anlamak için aynı uygulamayı yine TC Electronic firmasının Corona Chorus pedalında denedim ama sonuç birebir aynı.
Sigorta kapalıyken laptopa ve pedala kabloyu bağladım sigortayı açmayı denedim lakin olmadı.
Amfinin topraklaması pimli olduğu için ona özel 6lı uzatma kablosu yaptırdım amfinin topraklama sorununu çözdüm. Pedallarda aynı 6lı prizden besleniyor. Laptopun fişi ayrı bir yerden besleniyor. (Laptopun prizi de pimli topraklama şeklinde ama laptopu topraklamalı prize takma ihtiyacı duymamıştım.)
Acaba sorun laptopun topraklamaya bağlı olmaması mıdır?
Ya da ne olabilir?
Çok fazla şansımı deneyip pedallara veya amfinin lambalarına zarar vermek istemedim. Konu hakkında bilgisi olanlar/benzer bir sorun yaşamış olanlar bilgilerini ve tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Teşekkürler.
 
Siz pedalı laptopa bağlarken, pedal kabloyla amfiye bağlı mıydı?
Bir ihtimal eğer laptop bağlıyorsanız, bağlantı boyunca şarjdan çekerseniz bu sorunu tekrar yaşamazsınız.
 
Geri
Üst