Ikinci El Strat.

Merhaba arkadaşlar. Daha öncelerinde Epiphone ve PRS için konu açmıştım. Son kararım PRS'ti. Ta ki elime arkadaşın Fender U.S.A Standart Stratocaster alana dek. Şuan ki gitarım da strat kasa gitar fakat gerçekten Fender harika bir sanat eseri. Strat aşkı başladı diyebilirim. PRS almaktan biraz soğudum bu gitarı denedikten sonra. Sizce SIFIR Fender Meksika Standart Stratocaster mı mantıklı veya 2000 civarında ikinci el Fender Amerikan Special / Standart Stratocaster mi almak mantıklıdır ? İkinci el gitar alırken neye dikkat etmeliyim. Gitarın eski olması atıyorum 93 model USA Standart Stratocaster bir sorun yaratır mı ?
 
Yeterki temiz durumda olsun.. Tam tersine daha iyi..
Alırken özellikle fretlerdeki erimeyi kontrol edin, Burguları da.. Bunun ötesi zaten ölmez..
 
Meksika üretimi olan Road Worn, 50's stratocaster'lar vs baya övgü alan kağıt üstünde ideal aletler bunları deneyebilirsiniz. Bunun dışında standart bir Mexico almak yerine ikinci el American standart almak daha mantıklı. Special'lardan vs uzak durun, pek sevmezler special'ları. :)
 
Bu arada unutmadan Japon stratlar da iyidir. En azından bendeki örneği gerçekten kaliteli. Fender değil bendekinin markası ama çok da önemli değil aslında headstock'ta ne yazdığı benim için.
 
Açıkça söylemek gerekirse japonları ilk kez duydum. Pek ısınamadım açıkcası japonlara. Alacağım zaman tabi ki internettende bakacağım gitarlara.
 
İşte bu düşüncenin temelinde yatan nedeni merak ediyorum ben. İşçilik olarak Japonlar Amerikanlara göre olumlu yönden daha obsesif bir millet genel anlamda. Üzerindeki hardware'ler de belli başlı birkaç dağıtıcının elinden çıkıyor. Japon üretimi gitara dandik hardware'ler takmazlar. Ağaç deseniz yaş ağaç kullanmıyorlar. Sizce bariz fark var mı?
 
Ayrıca sormanız gereken soru şöyle olmalı: "Meksika Fenderler, Japon Fenderler kadar iyi midir, dayanıklı mıdır? bilemedim." olmalı. Eskiden Fender Classic serlerin bazıları Japon üretimi olurdu, sonradan Meksika'a geçti ve birçok kişi hala 2. elde Classic seri de Japon üretimi arar, Meksika üretimi olunca burun kıvırır. Ebay'de zaman zaman Japon üretimi Jazzmasterler veya Jaguarlar ciddi miktarlara gider. Fender Signature serilerinden, yani en pahalı Fenderlerden bazıları Japon üretimidir. Örnek Fender Malmsteen Stratocaster, Fender Richie Kotzen Telecaster gibi.
 
yaşanmış bir diyalog ;

hp : Ooo ne güzel strat , maple klavye sevmem ama yağ gibiymiş mübarek. Sonra headstocka zoom yapılır. Japonmuş ya la bu.
Kolay gelsin satıcı bey , ne kadar bu çekik gözlü fender.

satıcı : Şu kadar ( ortalama bir usa fenderin 1,5 kat fiyatı)

hp : Yuh , nedir bunun olayı ?

satıcı : Bu seri çok özeldir , yurt dışında bile meraklısı çoktur. Şu an üretimde değil.

hp: sx stratlar nasıl...
 
Geri
Üst