fender malmsteen stratocaster

benim bildiğim(yanlış biliyor olabilirim) malmsteen stratların oyuk perdeli olmayanları var.renk gövde manyetik filan aynı.sadece perdeler oyuk değil.bi araştır istersen.
 
bu gitar malmsteen in setup una göre yapıldı çok sert tonlarda kulanman pek iyi sonuç vermeye bilir manyetikler gerçekten vintage karakteristikte genelde overdrive ile iyi sonuç alırsın ayrıca clean leri pek iç açıcı değil bir de arkadaşların dediği gibi oyuk perdelere alışmaz zaman alabilir....
 
bu gitarın nesini beğenip bu gitarı almaya karar verdiğin önemli bu durumda.
o gitarda alder gövde, c profilinde maple sap var. aynı ağaca sahip bir gitar alıp, daha sonra manyetiklerini değiştirmen daha hesaplı olacaktır sanırım. bir de bu herifin baş eşiği pirinçten. onu da e-bay den falan bulabileceğini düşünüyorum.
ama görünüme falan takıldıysan bi 1970's re-issue strat a bak. belki üzerinde oynama yapmayı düşünebilirsin. saf hali var bende...
 
ben gitari calmis birisi olarak tavsiye ediyorum.
klavyeye alisman biraz veya baya bi zaman alabilir.cunku teller parmagi kesiyormus gibi oluyor baslarda. bi de perdeler oyuk oldugu icin tele sert basarsan bend yapmis oluyorsun ona da dikkat etmek gerek. zaten eksi yonde bi sey soylemek imkansiz. ne de olsa Malmsteen'in gitari. bunun yanina 50 euro'ya Dod'un Malmsteen modeli overdrive pedalini da aldin mi tadından yenmez :D
 
Malmsteen tip klavyesi olan gitarlarla çok rahat tapping ve çok rahat daha az enerjiyle hızlı çalabilirsiniz. Sadece herkesin dediği gibi bir alışmak gerekiyor.
 
geçen gün bir şey farkettim. yeni aldığım gitarım rg 350 de(utku7 den 2. el) dip perdelerde tele fazla baskı uygulayarak koma verebiliyoruz. yarım ses falan olmuyor gerçi işte 2- koma falna diyelim:S sebebi de 1. fretle 2. fret arasına teli ntuşe ağacına değmeden 2. frete değip normal şekilde nota çıkarması ien fazla bastırıp gerginliği arttırarak( ağacadeğmesini sağlayarak) koma verme durumu. uçuk bir düşünce olsa da bu olay scalloped perde gitarlarda daha üst ve ilginç şekillerde kullanılabilir mi diye düşünmüştüm:D

gece 2 30. yatmalıyım
 
Malmsteen'in tel yüksekliği oldukça fazla diye biliyorum. Bir söyleşisinde; "Vai ve Satriani gibi low action'da ben çalamam. Gitarın tınısını , sustainini kaybediyorum." gibi bir şey söylemişti. Bildiğim kadarıyla bu model Fender'lerin de tel yüksekliği İbanez,Jackson gitarlara göre epey yukarıda.
 
evt resimde de görüldüğü gibi biraz fazla mesafe var yada benim gitarın sapı atık :D alışınca problem değil ama..
22042007hi6.jpg
 
fender52 demiş ki:
evt resimde de görüldüğü gibi biraz fazla mesafe var yada benim gitarın sapı atık :D alışınca problem değil ama..
22042007hi6.jpg

Senin action biraz fazla yukarıda oyuk olduğundan değilde fretlerle aradaki mesafe pek iç açıcı değil.Alyan vardır elinde köprü için ilk önce alyanla köprüuü indir biraz eşit şekilde istediğin aciton ayarı olduğunda tabi abartmamak şartıyla bak bi bakalm cızırdama yapıyo mu eğer tonu bozacak kadar yapıyorsa sap ayarı yapabilirsin.Onuda arama kısmından aratırsan koskacaman bir döküman var onu okuyup evde kendin halledebilirsin.


Benimde RG2550de vardı buna benzer bişi.Aralığı indirmek için köprüyü çok aşşağı indirmem gerekiodu bu seferde tremolo kolu volume potansına çarpıyodu + zaten istediğim gibi olmuyodu çok cızırdıyodu.Geçen gün sap ayarı ile igili dökümanı okudum burdaki uzun uzun sonra köprüyü kaldırdım tabi iyice coştu aciton ayarı =D ama sonra sap ayarını yapıp(sapı gerginleştirerek) tellerin köprünün pozisyonuna karışmadan sapa yaklaşmasını sağladım.Sonra köprüyüde eskisi gibi değil tabi azcık aşşağı indirdim ve herşey istediğim gibi oldu.Hem cızırtı sorunu kalktı hem daha düşük action oldu hemde 1.perde de teller çok yakın 12.perde de teller anasının nikahı gibi açık olması problemide çözüldü şimdi her perde de aynı yükseklikte.
 
fender52 demiş ki:
evt resimde de görüldüğü gibi biraz fazla mesafe var yada benim gitarın sapı atık :D alışınca problem değil ama..
22042007hi6.jpg

bence burdaki action fazla degil, benim sambora strattada bu seviyede bir action var hatta cok az daha yuksek diyebilirim, çalım cok rahat yinede ama sanırım alışkanlık ve zevk meselesi birazda.. :)
 
Geri
Üst