110 Volt Amfi Almak Ya Da Almamak

Mesa Boogie'lerde bir lehime bakıyor 110-220 dönüşümü. Bütün ürünlerde aynı trafo kullanılıyor, Avrupa'ya gönderilecekler ile Amerika'da kalacaklar farklı bağlanıyor sadece. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. İsterseniz çeviriciyle, isterseniz de bağlantıyı değiştirerek sorunsuz kullanırsınız.
Hocam blues jr.lehimede gerek yok...Trafodan çıkan iki ucu soket şeklinde..110 ve 22o için boardda belli yerlere tqakınca direk değişiyor..bir tek fişi uyun uçlu ile değiştiryorsunuz..Resimde boardun sol üstte power trafosundan çıkan kabloların ikisi 10 ikisi de 220 volt çıkışına ait..Zaten 50 60 hertz çok fark yaratsa yada sıkıntı olsa Fender niye ikisine aynı trafoyu kullansın..Sizin aldığınız 220 volt amfide sadece power trafosunun sarım sayısı farklı yerinden (atıyorum 200 sarımdan birde 400 sarımdan uç bırakıyor.)çıkan kablo boarda idiyor...O yüzden adam hem avrupaya hemde usa ye ürettiğinde aynı trafoyu kullanıyor.Blues jr.boardda adam hem 220 hemde 110 a uygun soketler bırakmış...Resime dikkat edersin güç trafosu çıkışında 3 renk kablo grubu var... Birisi 220 birisi 110 a ait..sadece boarda uygun yere takıyorsunuz..Lehim bile yok...
FenderBluesJunior016.jpg


Switchli amfilerde sizin söküp takarak yaptığınızı anahtarlar kullanarak devreyi değiştirerek yapıyor anladığım...
 
Hiçbir problem olmaz, frekansin farklı olması tonu değiştirir denmiş, bunu yazan arkadaş kızmasın ama bu kesinlikle doğru değil, zira sinyal ampli içinde zaten dogrultuluyor frekans falan kalmıyor ortada, dolayısı ile trafo 50 hz frekansta çalışabilecek büyüklükte nuveye sahipse ki sahip olduğunu biliyoruz, ne ton ne de gürültü anlamında hiçbir fark olmaz.
Bu konuda tabiki de sen daha iyi bilirsn fizik bilgim oldukça basit seviyede :oops: Sadece duyduğum bir bilgiyi paylaştım hatamı düzeltmişsiniz zaten ancak şöyle bir fikrim var tuşeden kaynaklanan ses farklılığı gibi elektronik aletlerin konumundan bile sesin değişebileceğine inanıyorum :) ki trafo farklılığı bence tona etki edebilir :)
 
Estağfurullah, yalnız inanmak kavramını çok doğru bulmuyorum hele ki böyle bilimsel konularda. Tuşeden kaynaklanan ses farklılığı mekanik bir olaydır bunu biliyoruz, lakin elektronik cihazların konumunu ile ürettiği ses arasında hiçbir bağlantı yok. Trafo tabiki sesi etkiler zira farklı gerilim gelir ise lambaların çalışma noktaları değişir fakat şebeke gerilimi zaten en iyi ihtimalle bile 200-240 V arasında değişip duruyor.
Diğer konu ise frekans olayı, daha yüksek frekansta filtre kondansatorleri daha iyi filtreleme yapabilirler fakat 50-60 hz arasında fark çok küçüktür anlayamazsınız. Eğer fark görüyorsanız bu kesinlikle inandığınız içindir, placebo etkisidir.
Günümüzde 50 cm güç kablosuna yüzlerce dolar verip tonun iyileştiğini iddia eden insanlar var bunlar bilimsel yani olmayan yanilsamalardan başka birşey değil. Bir gün fırsat olurda bir tane 110 V bir tane 220 V ampliyi blind test edersen ne dediğimi anlayacaksın. Tavsiyem ben dahil hicbir seye inanma, onun yerine öğren ve anlamaya çalış.
 
çeviricilerin de çeşitleri varmış. Hangisini kullanmak daha sağlıklı peki ? bazıları büyük ve ağır oluyor bazıları da küçük aparatlar gibi

page1_b.jpg
page1_a.jpg
ATABA-AT-1122C100-100-Watt-Ameri_1849_1.jpg
Ataba-AT-1122C400-400W-220-110V-_2868_2.jpg
 
Amfinin güç tüketimini arkasından ya da kullanma kılavuzundan öğrenin, o miktardan daha fazla çıkışa sahip bir dönüştürücü alın. Amfinin güç tüketimi ve dönüştürücünün çıkış gücü birbirine yakın olduğunda dönüştürücüde ısınmaya sebep olabiliyor.
 
Ben bu konuda çok taze biri olarak konuşayım.
2 haftadır Amerika'dan aldığım bir tweed Blues JR u Ataba 400w çeviriciyle kullanıyorum. Volümünde, tonunda, gücünde Amerika'da olduğundan bir fark göremedim, çatır çatır çalışıyor.
Tek sorun çevirici biraz büyükçe ve 2-3 kg ağırlığı var. Fakat sound inanın değiyor. Hele bu BJ tweedlerin EU pazarında olmadığı düşünülürse.
Dip gürültüsü, patırtı çatırtı, uğultu gibi sorunlar yok.
 
Ben bu konuda çok taze biri olarak konuşayım.
2 haftadır Amerika'dan aldığım bir tweed Blues JR u Ataba 400w çeviriciyle kullanıyorum. Volümünde, tonunda, gücünde Amerika'da olduğundan bir fark göremedim, çatır çatır çalışıyor.
Tek sorun çevirici biraz büyükçe ve 2-3 kg ağırlığı var. Fakat sound inanın değiyor. Hele bu BJ tweedlerin EU pazarında olmadığı düşünülürse.
Dip gürültüsü, patırtı çatırtı, uğultu gibi sorunlar yok.
+1
Birebir aynı amfim var ve 220 volt standard bj de kullandım..İki amfiye aynı anda da sahiptim...En ufak bir fark yok...
 
ABD`den Mustang 2 getirmistim .. Maalesef 110 volt.Transformator yaptirdim elektrikciye.Sorunsuz kullandim 7 sene.Ama transfomatorun giris yeri Avrupa prizi icin yapilmisti.Bende fis kafasi (adaptor) takarak Amerikan fis ucuna, kullaniyordum.Ama dalginlikla normal prize takmisim.Cit cikmiyor;)))) Galiba sigortayi yaktim.En iyisi buradan almak..Frekansa ,Herz vs takilmayin ses gayet guzel cikiyordu...Simdi benim sigorta vs aramam lazim onarmak icin .Ya da yenisini alacagim buradan.Marshall`a donme zamani belki de..Herkese selamlar..
 
Geri
Üst