Platoon / Müfreze

1986 yapımı bir oliver stone filmi. oliver stone'un daha farklı politik görüş sahibi olmadığı zamanlarda yapılmış bir vietnam filmi. başrollerinde tom berenger, willem dafoe, forest whiteker, charlie sheen'i sayabiliriz.

filmin en can alıcı noktası içerdiği psikolojik duygularıdır. bir askerin psikolojisini böylesine derinlemesine inceleyen ve sunan film çok az bulunur. sadece kubrick'in "full metal jacket" ile karşılaştırabileceğim bir yapı mevcut bu filmde.

tom berenger çok usta oyunculuğuyla filme damgasını vuruyor. willem dafoe ise bunun altında kalmıyor ve hemen cevabını filmde veriyor.

v.jpg
 
Gerçekten enfes bir filmi söyleki sheen ile berenger karşı karşıya her olduğu sanede öldür şu pisliği diye içimden geçirtmeyi başardı bana .Bu kadar etkileyebilmesi filmin benii inanılmaz atmosferine ve tabiki enfes oyunculuklara bağlı.
 
vietnam savaşını konu edinen gelmiş geçmiş en başarılı filmlerden biri, ayrıca forest gump ve 90'lı yıllarda star tv'de yayınlanan çin plajı isimli diziyi de eklemek isterim.
 
Favori filmim diyebilirim. Tarafsız anlatımıyla, savaşın acımasızlığını "Savaşın ilk kaybı masumiyettir." sloganıyla anlatan, mükemmel Oliver Stone filmi. Casting de bu kadar güzel yapılabilir.
O Dafoe-Berenger kavgası nasıl doğal, etkileyici bir sahnedir yahu! Dedim Dafoe harbi çaktı herhalde Berenger'ın suratına da birbirlerine girdiler ciddi ciddi.
Johnny Depp'in sikko gençliğini de unutmayalım.. :LOL:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
the thin red line ve apocalypse now'ı izledikten sonra bu asker psikolojisi filmlerinde bu yapıt nezdimde 3. sıraya düşmüştür. yukarıdaki iki filmde asker psikolojisini anlatmada ve hissettirmede, savaşın acımsızlığını göstermede çok büyük işler başarmıştır. tabii burada kubrick'in full metal jacket'ını unutmamak gerekir. coppola, kubrick, malick ve oliver stone bu işi başaran 4 büyük yönetmendir. platoon'da iyi filmdir hakkını yemeyelim şimdi.;)
 
Geri
Üst