Sabun

Selam, Sabun 2000'de kurulmus Izmir'li ska-punk-rock grubu, dün itibariyle www.myspace.com/sabuntemizler sitesi faaliyete girmistir.

Bu siteyi acma sebebim büyük hayallerle kaydettigimiz parcalari herkesle paylasmak, ayni parçalari iyi imkanlarla tekrar kaydetme planlarimiz bilinmeyen bi tarihe uzadigi için böyle birsey yaptim. Grubu 2000 yilinda kurduk. Ibo ve Cagri'yla önceden meaningless adindaki cover punk grubunda caliyorduk. Ilk ismimiz Sore'du parcalar Ingilizce'ydi. Grubun adini Sore'dan Sabun'a çevirmemizin nedenini tam olarak hatirlamiyorum, çok da önemli degil zaten, sanirim Türkçe söz yaptigimiz için degistirdik. Sore'la 2001'de Roxy'nin yarismasinda Özel ödül aldik o sene Direc-t 1. oldu , 2003'te Sabun ismiyle 2. olduk kim birinci oldu hatirlamiyorum. Katilan gruplar bize baya bi kizmislardi, 2. defa katildigimiz için. Yarismaya katilmamizdaki en büyük sebep Istanbul'a gelebilmekti, biz Izmirli'ler Istanbul'u çok büyütürüz gözümüzde. 2 yarisma arasinda number1 tvde ericsson life programinda 3 4 parca caldik.

Ben 2001 sonunda master yapmak icin Almanya'ya geldim. Delikanli ve FVN, Sore zamanindan, Diger parçalari Almanya'ya geldikten sonra yaptim, kasetlere çekip yolladim digerleri kendi aralarinda çalistilar, sonra Roxy hikayesi oldu bu parçalarla. Dogru dürüst bi kayit yapamadik çünkü ben yaz için Türkiye'ye geldigimin 1. haftasinda Ibo ve Çagri'yla basket oynarken ayagimi kirdim, 3 ay salonda tatil yaptim, yaz sonunda dönmeme 2 hafta kala Izmir'in en sktiriboktan barlarindan birinde (adini bile unuttum) çalmaya basladik. Sadece arkadaslarimiz ve yolunu sapitan garip insanlar geldigi halde çok eglendik, benim saçma sapan yaz tatilimin en güzel zamanlariydi. Aykut (basçi), Allahin unuttugu biyerde baska bi grupla çaldigi için bana basiverdiler (ha ha ha). Almanya'ya gelmeme 1 gün kala da Ant'in stüdyosunda diger 6 parçayi 20 dakika içinde canli olarak kaydettik. Ben Almanya'da Kent Coda (www.kentcoda.com)isimli grubumla grup yasantimi aktif olarak sürdürüyorum. Ibo Istanbul'da doktorasini yapmakta, Kerem Tonmaysterlik okudu, simdi askerde, Aykut izmir güzel sanatlarda müzik bölümünde docent, Cagri kendini elektronik beatlere ve kimyaya adadi.

Sanirim müzik zevklerimiz hiç kimseyle Sabun elemanlariyla oldugu kadar uyusamaz, ve kimseyle Sabun elemanlari ve Berk'le oldugu kadar iyi arkadas olamayiz. Hepsine burdan selam ederim. Bu arada grubun yüce dostu Emir'e de burda öpücükler. Son olarak; Sabun! Temizlerrrr! Sabundan atilmis ünlü insanlar: Çagatay: Ibrahim Tatlises'in jüri oldugu Popstar yarismasi finalisti (Bas çalamadigi ve Sidikli isimli Merlin Mensin tarzi sarkisini grupta söylemek istedigi için) Aykut: Sabun'un basçisi (para ugruna kiro gruplarla çaldigi ve grubu sattigi için) Aykut iyi hallerinden ötürü gruba tekrar alinmistir. Ögünç: Ben (Almanya'ya gittigi için) Kim kimi nerden atiyo diyip atildii gibi geri gelmistir.
 
Geri
Üst