Gitar Seçimi Hakkında

Merhaba,
Fazla uzatmadan direk olaya girmek istiyorum :) toplam 3500 Tl bütçem var guzel bir gitar ve amfi almak istiyorum. Genelde metal ve hard rock dinliyorum fakat beni hem clean hem de drive tonlarıyla götürebilecek bir gitar arayışındayim. Schecter hellraiser hybrid ve blackstar id15tvp almayı planlıyorum fakat jackson, Ltd ve benzeri gitarlar da cazip geliyor. Bunlara göre sizce nasıl tercih etmeliyim ve başka onerileriniz varsa yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler. :)
 
Evde kullanmak için devasa boyutta kafa ve 4*12 bir kabine ihtiyacınız olmayacak.
Sadece ev için düşünüyorsanız, bir çok firmanın çıkardığı "lunchbox" konseptinde küçük kafalar var. Mesela Orange.
Blackstar firmasının küçük kafaları var.
Benim tavsiyem ise, düzgün bir combo anfi şeklinde. Derli toplu bir valve veya fiyatı uygun bir lambalı combo ile mutlu mesut yaşayabilirsiniz. Hem de portatif olur, arkadaşınızın evine çalışmaya, ya da tatile götürebilirsiniz.
Bende önceden Peavey jsx kafa ve Marshall 1960 kabin vardı ikisini de sattım, sadece evde kullandığım bir tane vox pathfinder 15R var şu anda. (250 liraya forumdan aldım)
Burada forumdan bir arkadaş 80 liraya strat kopyası perdesiz bir gitar satıyordu, onu aldım, perdeleri yapıldı bir tane de artec eşik manyetiği takıldı. (300 lira) Gayet hard rock heavy metal çalıyorum evde. Toplam harcadığım para kargolarla birlikte 670 -680 lira.
IMG_2344.JPG
IMG_2345.JPG
IMG_2346.JPG
 
Beklediğiniz tonları bütçenizin büyük, güzel bir kısmını iyi bir amfiye yatırarak daha rahat alabileceğinizi düşünüyorum ve bu yönde yatırmanızı öneriyorum. Yani sizin ağzınızdan söylediğiniz ekipmanlara göre konusayım. Kendim de Hellraiser Hybrid C-1 sahibi biriyim. Ama siz böyle bir gitarı ID'ye bağlamak yerine, manyetikleri yerinde olan bunun yarı fiyatı civarında bir gitarı blackstar HT Studio 20 gibi bir amfiye bağlasanız ( HT Studio'ya bayıldığımdan ya da tavsiye ettiğimden değil, örnek olarak söylüyorum ) çok daha güzel ton alırsınız. Genelde amfi-gitar alışverişi yapan arkadaşlar gitara yönelirler gitarın çekiciliğinden dolayı ama bir amfinin tona etkisi çok büyüktür. Blackstar ID Serisi amfiler kötü amfiler değil ama 'tam' bir lambalı amfi tadını asla vermeyecektir. Kararınızı bu yönde vermenizi tavsiye ederim. Neye ne kadar bütçe ayarlamayı düşündüğünüzü belirledikten sonra seçiminize daha rahat yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
2000 civarı gitara verip geri kalanı amfye yatirsam ortalama 1500 1600 liraya guzel bir amfi alabilir miyim hocam?
 
Hocam 1000 tl uzerindeki amfileri satmak zordur. Alicaginiz amfiye karar verin. Metal yapacağım diyorsaniz. Bunun icin en iyisi Mesa almanizdir. Gerekirse butcenizin tamamını yatırın. Mesaya ne baglasaniz size metal tonunu verir. 400 tl gitar bağladım duyduğum tonlar harikaydı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Hocam ileride de beni götürecek bir gitar almak istiyorum okulda konser vb işler oluyor amfiyi tasiyamiyorum yani iyi bir gitar da gerekli acikcasi.
 
Hocam iyi prosesör almayida dusunebilirsiniz. Direkt mixere girersiniz. Bircok gitarist amfi taşımıyor.
Bahsettiginiz gitarlarin kalitesi asagi yukari aynı. Hosunuza gideni alin. Amerikan veya japona gecmediginiz surece cok buyuk bir fark olmuyor. Hatta Schecter tercih ederim. Fiyatları daha makul.
 
O zaman schecterin platinum modelini bekleyeyim en iyisi geri kalan paraylada guzel bir lambalı amfi ilerleyen zamanlarda da zoom g3 tarzı bir prosessor alabilirim :) ht5r combo amfi takıldı gözüme guzel midir?
 
en güzeli bir müzik magazasında denemenizdir her ton istiyorsanız bir les paul işinizi fazlasıyla görecektir amfi yerinede prosesör tercih etmelisiniz bence sonucda efect lazım bu alete :)
 
En son kararım lambali amfide fakat hangi model kafa kabin mi ya da blackstar id15 gibi lambalı olmayan amfi mi karar veremedim
 
Geri
Üst