ferzan özpetek

eminim hepiniz tanıyosunuzdur. uluslararası alanda başarılı olmuş yönetmenlerimizden.
3 4 hafya önce karşı pencere'ye gittim. bence inanılmaz güzel bi film. müzikleriyle, başarılı oyuncularıyla ve de kusursuz anlatımıyla en çok etkilendigim filmlerden. kesinlikle görülmesi gereken bi film.
çok fazla filmini izlememiştim. en kısa zamanda bütün filmlerini izlemeye karar verdim. size de öneririm.
 
Hamam filmiyle başlayan Türkiye'deki macerası Hamamcılar Derneği başkanının ''Hamamda eşcinsellik olur mu?'' temalı basın açıklaması ile haklı bir entellektüel tepki görmüştü..

Karşı Pencere İtalya'da eminim ki türkiye'den çok izlendi..Türk işte nolcak...Her yerde aynı :)

(bakınız ekşi sözlük türsün dimi başlığı )

Serra Yılmaz'ı ayrı bir seviyorum...
 
herhalde hiçbir yönetmen beni sinemanın koltuğundan perdenin içine bu kadar rahat çekememiştir..görüntüye imzasını atıyor adam..hem çok gerçekçi hem çok estetik..
 
Adamım benim o...
Bu arada Serra Yılmaz'ın da bi olayı vardı..Yarım yamalak hatırlıyorum malesef..Italya'dan devlet büyüğü biri gelicek Tr ye ve tercüman olarak Serra Yılmaz bulunuyo ortamda. Bizim devlet büyüklerimiz hatuna tamamen bi tercüman ve değersiz insan muamelesi yapıyolar..Italyan karşısında Serra'yı görünce herşeyi bi kenara bırakıp kadını övgüye boğuyo ve bizimkilerde bön bön bakıyolar..Dönüp "çok değerli bi insana sahipsiniz" diyo ama anlayana tabi..Ne yazık ya..
 
karşı pencereyi de izledim cahil perileri de bence ikiside çok iyi mutlaka izlenmeli....Ferzan Özpetek tartışmasız çok iyi bi yönetmen . Serra Yılmazın zaten oyunculuğuna diyecek söz yok . bu arada İtalyan yapımı bi filmde Sezenin sesini duymak hoştu ... :dans
 
sözel bölümünü seçmeme neden olmus kisidir kendisi (evet haberi yok onun bundan :LOL: )
karsi pencere'yi izledikten sonra tv sinema okumam lazim nidalarima sebebiyet veren kisi...
sinema sanatina beni yeniden asik etmis kisi...
kapisina dayanip, beni çirak olarak al para mara istemem dememek için kendimi zor tuttugum kisi... :roll:
 
ben ilk kez cahil periler'de duymuştum adını.daha sonra bir kaç filmine daha gittim.son olarakda karşı pencere isimli filmini izledim.seviyeli ve hoş bir tarzı var.ayrıca duyduğum kadarıyla özellikle italya'da oldukça önemli bir yere sahipmiş.diğer yönetmenlerimizle kıyaslarsak açık ara önde olan biri bence..ayrıca tarkan'ın Hüp isimli klibininde yönetmenidir kendisi....
 
Evet İtalya'da çok saygın bir yerde olması çok gurur verici bir olay bizim açımızdan fakat başka bir açıdan bakacak olursak,sokakta kaç kişi tanır ki Ferzan Özpetek'i :(
 
karşı pencere filminden sonra italyan basınında ve entellektüel çevrelerinde, "itanyanlara sinemayı yeniden öğrenten adam" olarak anılmış son derece başarılı, etrafına şöyle bir çekilip uzaktan bakmasını çok iyi beceren bir insan. her filminden sonra biraz buruk biraz garip bir duygusal pozisyonda kaldığınız, kendinize ve etrafınıza sorular sormak zorunluluğu hissettiğiniz başarılı bir yönetmen. her filminde, bir önceki entellektüel performansının mutlaka üzerinde seyirciyle buluşan profesönel. olgun meyvelerini ancak vermeye başladı. dahası gelecektir. bizi de dağıtıp geçicektir bence.
 
hamam filmiyle tanıdım onu..çok da sevdim.sonra cahil periler ve karşı pencere geldi ardından..çok basarılı buluyorum..bi kere kendini filmde cok ii bi yere koyuyo..kendinden bişeyleri görmek çok mümkün her filminde..ve neyi anlatmak istiyosa onu en derinden anlatığına inanıyorum..hatta coğu zaman filmden içeri girip filme mudahale etmek istiyorum gercekten yanı basımda yasanıyomuşcasına..
 
Karşı pencereyi gerçekten sevmiştim,belki farklı olduğu için, yani iki erkeğin aşkını barındırması bakımından..Filmin sonunda da kadının merdivenlerden koşması ve adama yetişememesi çok güzeldi,ama en güzel sahne dans edilen sahneydi, orda çalan müziğe hasta olmuştum, zaten sonra edindim ve epey dinledim :))
 
Geri
Üst