Artec manyetik hakkında fikir sahibi olan var mı?

Mydükkan da gördüm fiyatları baya uygun harmon-centraldaki yorumlarda fena değil bu markanın alnico 5 özellikle bizzat kullananı var mı aceb?
 
ben single boyutlu humbuckerini kullanıyorum alnico5 işte çıkışı yüksek olduğundan diğer kullanacağın manyetiklerle uyum sorunu yaşayabilirsin ama 25 liraya alınabilecek en iyi manyetik olduğuna da herkesle iddiaya girerim. Split falan da yapabiliyosun kablo uçlarının renk kodları duncanla aynı olması lazım.

Son olarak en son geçen hafta aldım mydukkandan bundan şu anda 3 tane oldu 4.sü de yolda.
Paf tipi manyetiklerinden de aldım ama kablosu çok kısaydı ve gürültü olayı fazlaydı o yüzden onun için olumlu konuşamıyacağım..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ben de bir tane epi les paul 100 var. Vintage alnico 5 almayi dusunuyorum. oncelikle neck alicam belki bridge de alabilirim. Les Paulun tonu zaten tok tonu iyice koyulastirir mi diye dusunuyorum.
 
ben de mydukkan da gördüm bunlardan sunrise les paul bi gitarım var tip gürültüsünü azaltmak istiyorum ne dersiniz artecler için? şu an bütçe kötü olduğu için fiyatı da güzel geldi ayrıca..

bi de ses kayıtlarını falan bulabileceğimiz bir yer var mı ki?
 
abi artec mantetikler bayaa iyi sonuç veriyo bi gitarda denedim maison marka bi gitara takılıydı studyo destanın sahibi celal abinin gitarı isteyen bakabilir. Gitar ve keman atolyesindeki fatih abi ye sordum aynen dedikleri:
4-5 gitara taktım sonuçları bayaa tatmın edici fiyatı da uygun kore yada benzeri bi gitarın varsa yapabilecegin en ucuz ve en yerinde modifiye oluyor cunku kore, cin, endonezya v.s. ayarındaki gitarların sesi ya kapalı yada cok tiz istedigin gibi bi ton zor bulosun eee ekonomide malum ama abi artec icin diyecegim kesinlikle parlak, doygun hacimli tonlar elde ediyosun ne bu ya sampuanmı yoksa manyetikmi haa bu arada aldıgın zaman dukkandan almanı tercih ederim dene cunku bazen bozuk cıkıyor internetten alırsan garantiyi nasıl temin ediyorlar ?.
dedi fatih abi
 
8-9 gun icinde ankaraya donmus olcam ve o zaman yapcam bir kayit.

Fiyatina gore guzel manyetikler.. almayi dusunen olursa satmayi dusunurum yinede.. Ikinci el damgasi yiyecegi icin de zaten uygun olan fiyati daha uygun olur. Elimdekiler cok temiz sifirt gibi max iki ayliktir.
 
Benim Warlock'umda single yerlerinde Artec Single Görünümlü Humlardan var ve Metalzone da hoş bir solo tonu çıkıyor bana göre.Metalzoneda arkadaşımın gitarıyla baya kötü bir solo tonu almıştım.Ki genelde herkes kötü alıyor.
 
Reeve demiş ki:
8-9 gun icinde ankaraya donmus olcam ve o zaman yapcam bir kayit.

Fiyatina gore guzel manyetikler.. almayi dusunen olursa satmayi dusunurum yinede.. Ikinci el damgasi yiyecegi icin de zaten uygun olan fiyati daha uygun olur. Elimdekiler cok temiz sifirt gibi max iki ayliktir.

ses kaydı olursa gayet iyi olur..
peki dip gürültüsünü azaltır mı?? ben de çin malı bir les paul var da...
bilgilendirirseniz sevinirm..
 
Dip gurultusunden kastin otme mi? cunku ucuz gitarlarin manyetiklerinde otme sorunu olabiliyor hatta onuda muma batirma islemiyle hallediyorlar.

ona bagli oldugunu dusunerek yeni bir manyetigin sorununu %80 ortadan kaldiracagini saniyorum.

Bu arada elbette koyarim kayiti buraya ama o tonun artec power manyetiklerden ciktigina pek inanmazsiniz bence :) yani duydugunuz tondan etkilenirseniz amfimin payinin buyuk oldugunu goz onunde bulundurmaniz gerek diyorum.
 
reeve in kaydından sonra forumdaki herkes hipnotize olmuşçasına gitarına artec taktırmaya başlayıp artec i zengin ediyomuş, emg falan batıyomuş mesela :p
 
güzel renk seçenekleri varmış bulunsa kesin alırdım ama buraya sadece krem ve siyah gelir, niye çünkü sorsan satılmaz burda ondan getirmiyoruz derler, harbidende satılmayabilir inanırım.. bu bizim milletin odunluğu öldürecek beni, odun olup yakıcam kendimi..
 
seymour duncan ile aynı kablo diziliminde olduğu söylenmiş benim aldığım single boyutundaki humbucker da 4 tane kablo var
http://www.seymourduncan.com/support/schematics/schematicspdf/1h_2s_1v_2t_5w_as.pdf
üstteki pdf de ise benzer modelinin strata uygun kurulumu var bnm karşılaştığım sorun bu diyagramda 5 tane kablo var gri ile gösterilen kablo beyaz olmalı ama 1 beyaz kablo var
ve bu yüzden ses standart squier strat manyetiklerinden bile çok çok daha kötü çıkıyor ve normalde humbucker gibi bir single olduğu için dipsesinin neredeyse hiç olmaması gerekiyor sanırım
*tek gitarımı kullanamıyorum durum ciddi baya

(mydukkandaki vintage custom yazan manyetik kendileri seramik ve alnico diye iki modeli var)
 
Geri
Üst