Sadece Pedaldan Anfisiz Ses Alabilir Miyim?

Pek anlayamadım esasen fakat, şöyle bir sorum olacak. Başta drive pedalları olan bir zinciri (setup'ı) direkt olarak miksere girdiğimizde, baştaki drive pedallarının da mikserle iyi anlaşan pedallar olduğunu varsayarsak, fx pedallarından eq pedalına kadar tüm parçalar işlevlerini sorunsuz olarak yerine getirecektir diyebilir miyiz?
 
denemen gerekır setupların dızılıs sıraları var onları netten google amcadan bakarsan daha ıı olur drive pedalları yalnıs dızmen kotu tona sebep olabılır
 
Şimdi bunlar sinyal tipi ile alakalı, yani çıkış empedansı ve sinyal genligi. Örnek olarak
Lo-z output: mikrofon
Hi-z output: gitar
Line level: cd çalar vs...
Şimdi gitar pedallarinin çıkış empedanslari değişken, bu yüzden bazıları uygun olabiliyor ama bir standart yok. Bu durumlarda genelde di box aracılığı ile mixere girilir. Di box sinyali lo-z ve balanced yapar.
 
Yani mikserde iki tip giriş var line ve mikrofon ya di box ile lo-z yapacaksın, ya da başka bir cihazla line level yapacaksın sinyali sonra miksere gireceksin.
 
Ben kıbrısta okuduğum amfi taşıyamadım yıllarca elektro gitar ve prosesörle dolaştım kulaklık takıp prosesörle çalıştım. Deneyebilirsin. Ama değişik tonlar deneme beklentin yoksa pedal işine hiç girme kaliteli bir amfi al. Düşük watt lambalılara bak özellikle ev için ideal. Hem kulaklıkta takarsın :)
 
Sansamp modellerine veya AMT'lere bir bakabilirsin, roland cube, line6 ve benzeri aletlere göre daha organikler ve taşınabilirlik hat safada :)
(direk seskartına girilmiş örnek)
 
Herkese teşekkürler. İnternetten Line 6 Spider IV 15watt sipariş ettim birkaç gün önce. Clean dışında metal ve insane gibi modlarla pedal ihtiyacımı giderdiği için daha mantıklı olduğunu düşündüm.
 
Herkese teşekkürler. İnternetten Line 6 Spider IV 15watt sipariş ettim birkaç gün önce. Clean dışında metal ve insane gibi modlarla pedal ihtiyacımı giderdiği için daha mantıklı olduğunu düşündüm.
Hayırlı olsun hocam doğru seçim direk amfi almanız.Bende bi ara bakıyordum yok ses kartı yok prosesörü yok bilmem hoparlörü bilmene cartıda curtuda.Sonra biraz bekledim Roland Micro Cube aldım.Ne kadar iyi seçim yapmışım dedim sonradan.Bu devirde başlangıç için alınabilecek ürünler belli.İd Core 10,20 Line 6 Micro Spider,İv 15,Micro Cube falan.
 
Geri
Üst