Kötü Amfi+iyi Kabin :)

Hufschmid marka gitar ton konusunda aşırı etkili yalnız onu da hesaba katmak lazım :) Bu kayıtta ortalama gibi geliyor olsa da ortalama bir amfi ile çok fena sonuçlar verebilen bir gitar. 'Bir miktar' yanıltıyor olabilir bu video :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Çalanı aslında yabana atmamak lazım, GMC'den çok sevdiğim biri ve video'ları başka işlerden boş zamanı kalabildiğince hazırladığını biliyorum (ve elinde öyle süper kayıt ekipmanları yok, hatta ne gitar ne de kabin ona ait...). Tekniği falan bir yana elindeki tonu doğru müziğe yakıştırmayı bilen birisi, prodüksiyon kulağı olan gitarist diyelim o yönden video'nun kafa açan bir yanı var.
 
Olay kafa kabinin kalitesinden ziyade kayıt olayına hakim olmak ile alakalı bence....



Bu fazla uçuk bir video hatta discovery channel'de böyle feyk internet videolarını inceliyorlardı. Böyle feyk diyorum çünkü o aletin ne olduğunu bilmesek iman edecez neredeyse. İmkansız denilecek kadar güzel tonlar çıkmış bu da kablonun ucunun nereye gittiğini sorgulatıyor.



Bu da aynı ve bu yani. Birisi kurufasulye pilav kombosu gibi diğeri turşu çay gibi. Olmuş mu bence olmamış. Ben tatmin olmadım özetle ha, bu kimin umrunda diyen varsa, alın bir ms2 deneyin o zaman mikrofondu kayıttı vs..
 
Anfi de devre katı önemli olduğu kadar speakerinda önemi büyük.
Spikerlar 10$ dan başlıyor 1000$ doğru gidiyor.
Celestion blue modeli 1200$ satılıyor.
Birçok kişi kabinindeki speakerı boşu boşuna değiştirmiyor.
 
Geri
Üst