Bu Notebook Guitar Rig 5 Için Yeterli Mi?

Elimde anakartı arızalı Core Duo 2 işlemcili (T7500 / 2.2 GHz) , 2gb ramli eski bir notebook var. Kayıt için özel topladığım ve TC Electronic Impact Twin ses kartı ile kullandığım masaüstü bilgisayarımdan, Guitar Rig gibi programları çalıştırmayı maalesef sevmiyorum. (işlemciye gereksiz yüklenilmesi, yüklü projelerde latency sorunu vb. Üşengecim channel freeze, bounce vb sevmiyorum.)

Bunun için elimdeki bu eski Notebook u tamir ettirsem (150-Tl civarı bir masrafı var) ve elimde fazladan duran Focusrite Saffire Pro 24 DSP yi ona bağlasam, bu düşük konfigrasyonlu Notebook ile düşük latency lerde (256 ve altı) Guitar Rig 5 çalıştırabilir miyim? Muhakak elinde Core duo işlemcili notebook u olup, bu tip yazılımlar çalıştıran olmuştur, ne tip sonuçlar ortaya çıkıyor bilgi verebilirseniz sevinirim.

Not : İki bilgisayar arası ses aktarımını ses kartlarımın Tos Linki ile sağlayacağım için, tahminim ekstra latency oluşmaz böyle bir setup için diye düşünüyorum. Bu arada Notebook ta neredeyse hiçbir program kurulu olmayacak ve günlük kullanımı olmayacak, sadece Guitar Rig 5 çalışacak.
 
Son düzenleme:
rahat rahat çalışırsın. core 2 p8600 4 ram benim pc. cubase de 10 kanala kadar sorun yaratmıyor stand alone gr5 amplitube 3 filan gayet sorunsuz latency olmadan çalıştırıyorum. (ses kartı yok direk mic girişine bağlıyorum sen daha da avantajlısın)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bunu duyduğuma çok sevindim, ozaman tamir ettirme işine en kısa sürede girişeyim. Cevap için de çok teşekkür ederim:)
 
Core 2 Duo işlemci ile bazı presetlerde sıkıntı yaşabilirsin. Rahat rahat nasıl çalışıyor ben anlamadım? Bir DAW'da direct monitoring yaparken ikinci kanaldan sonra pörtlemesi lazım.
 
2010 senesinde intel atom işlemcisi olan 300~400 liralık bir netbook ile her cumartesi sahne alıyordum. Guitar Rig yazılımının sağ üst köşesindeki işlemci kullanım seviyesi %90~%95 seviye aralığındaydı, ama ona rağmen hiç bir sorun yaşamıyordum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Cevaplar için çok teşekkürler. Açıkçası benim de kafam karışık, yorumlardan edindiğim kadarıyla toplamda sanırım şöyle bir sonuç çıkacak gibi : çok karmaşık, yüklü presetlerde kasabilecek, ortalama ve basit presetlerde problemsiz çalışacak gibi.

Bu arada makinaya ekstra browser vb bile kurulmayacak, clean install üzerine sadece ses kartı driverları ve guitar rig 5 kurulup stand alone Guitar Rig çalıştırlacak, yani daw falanda kullanılmayacak. (Tamamen gitar prosesörü gibi olacak makina) Belki bu haliyle çok extreme presetler kullanılmadıkça verim alabilirim gibi. Şansıma çevremde benzer konfigrasyonda laptop ı olan arkadaşım olmadığı için deneme şansımda yok.
 
Core 2 Duo işlemci ile bazı presetlerde sıkıntı yaşabilirsin. Rahat rahat nasıl çalışıyor ben anlamadım? Bir DAW'da direct monitoring yaparken ikinci kanaldan sonra pörtlemesi lazım.
dostum stand alone kullanımda zaten cpu kullanımı %20 yi geçmiyor hi mode açıkken. cubase de ise her kanalı filtreler eqlar efektlerle dolduramıyorsun tabi :) 4 kanal gitar(2 gitar 8 kanal) 2 kanalı bas gitar 1 kanalı addictive drums ile kullanıyorum herhangi bir takılma cızırdama patlama olmuyor. bu kanallarda gr5 ya da amplitube harici herhangi bir vst eklemiyorum.diğer türlü haklısın kanalın içine attığın herşey şişiriyor sistemi. onun da çözümü gitarları kayıt alıp çıkartıyorum ayrı bir projeye ekliyorum tekrardan. bu da rahatlatıyor sistemi
 
Selamlar,

Evet stand alone çok daha cpu dostu ancak bazı presetlerde %80-90'ları görüyordu benim eski makine ve çalınmayacak kadar çatlama patlama yaratıyordu. Tabi bu bahsettiğim her zaman en düşük latency ayarlarında...Total 2.5 ms filan :)
 
Geri
Üst