Akustik Gitara Klasik Tel | ?

Merhaba Arkadaşlar,
Akustik gitara klasik tel takmamız durumunda, gerçek klasik gitara oranla daha güzel, parlak ve tok bir ses almak mümkün müdür?
 
Akustik gitarın alt eşiğine naylon telleri nasıl tutturacaksın?

Üst eşiğin oyukları naylon ve sarımlı teller için yeterli genişlikte olmayacak.

Hadi bu sorunları aştın diyelim, telleri aynı notaya akortladığın için aynı gerginlikte aşağı yukarı aynı tonu alacaksın.
 
Akustik gitara o parlaklığı veren tellerin kendisidir zaten. Yalnızca akustik kasasına klasik(naylon) teller takmak.. Bunu yapacağını sanmıyorum. Yanlışım varsa düzeltin. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
klasik gitarlarda 4/4 tam boy dedikleri aletler küçük akustik boyutunda istiyorum ben. ayrıca ses kaliteleri de çok kötü. tırnak var ama akustik çok fena tırnakları kırıyor falan diye okudum ben. özellikle ritimler penasız olmuyormuş
 
Klasik gitar soundu almanız icin klasik gitar almanız gerekmektedir.baska bir alternatif akustik gitara uygun bir naylon tel bulmaniz gerekir.Mydukkanda gördügümü hatirliyorum.biraz arastirirsaniz bulabilirsiniz, akustik gitara uyumlu naylon teller ama klasik gitar soundu alamazsınız.

Bu arada ben klasik gitar ve flamenko gitar haricinde akustik gitar caliyorum tırnaklarımı kalyonla koruyorum pena soundu vermiyor ama sonucta fingerstyle calabiliyorum.tirando teknigiyle calinir apayando olmuyor celik teller yuzunden.parmak penalarida var arastirin biraz :)
 
Geri
Üst