Gitar'i direk pc ya da laptopa girmek

Gitari distorsion pedal olarak direk ses akrtina line indan girmemiz , ses kartına zarar verir mi acaba ? Ne bileyim boyle yanma falan yapmaz umarim? hadi desktop'ta alirsin yeni ses karti ama laptopta direk line inden girdigin gitarin o distorsionlu sesi olur da alete zarar verirse, donulmez aksamin ufkundasin iste o vakit.
 
ses kartına hiç bi zarar vermez ancak kayıt yapacaksan ve onboard ses kartın varsa baya kalitesiz bi oluşum olur.. Ne tür bi ses kartnın uygun olacağını çok iyi bilen arkadaşlar var onlara sorabilirsin tahmin ediyorum baya bi cevap gelir bu başlığa..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
valla be bir muzik seti vardi , gitari ona bagliyordum bol distorsionlu frekansi yiyince sapitti, kendine gelemedi, bozuldu . Ayni kaderin onboard ses kartinin da paylasmasini istemem, yuksek volume distortion kurbani olmasinlar.
 
müzik setinin hoparlörleri gitar frekanslarını verebilmek üzere yapılmıyorlar.yani benzer bir hoparlörü bilgisayara da bağlarsan distortion'ı açtığında o hoparlörlere de zarar vermen olası.ancak sadece kayıt yapacaksan bir zarar oluşmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
EmilioDeCarro demiş ki:
çok zorlarsa ses kartınıda yakabilir başıma gelmişliği var :) ama onboard ses kartı ile kayıt edersen pek kaliteli olmaz ama garanti bir çözümdür..

hah işte ondan diyorum , yakarsak laptopun onboard ses kartini , iflah olmaz bir daha o notebook , en iyisi gidip bir m-audio fastrack usb almak , ne şiş yansın ne kebab. :LOL:
 
Ben eski bir discmane bağlamıştım gitarı. 1-2 dakika sonra dumanlar çıkmıştı line girişinden...

Şimdiki dizüstü bilgisayarıma da 5-10 defa bağladım, hiçbir şey olmadı ama ses kalitesi berbat olduğu için çok kullanmadım...

Düzeltme: Bilgisayarımda on-board ses kartı kullanıyorum...
 
Laptop +Fast Track USB kullanyorum. Sadece kayıt için değil öylesine gitar çalarken de bu sistemi kullanıyorum. Gayet güzel. Speaker olarak ses kartımın çıkışına da Creative 4+1 bağladım...
 
power suply de ve prizde sorun vardı. tamamen kasaya dokunca elektrik çarpıyordu. doğal olarak gitar da elektrik çarpıyordu. taktım . ve sonra ses kartı sapıttı. halen sapıtık ama öyle bişey olmadi. mesela yakma olayi falan gerçekleşmedi. zaten herhangi aşırı voltajda elektrik gitmedigi için zarar vermez.1.5 volt pile elini değince nasi bişey olmuyosa ondada olmuyor işte :)
 
ilteris demiş ki:
Laptop +Fast Track USB kullanyorum. Sadece kayıt için değil öylesine gitar çalarken de bu sistemi kullanıyorum. Gayet güzel. Speaker olarak ses kartımın çıkışına da Creative 4+1 bağladım...

peki distortion ya da herhangi bir pedal kullaniyormusun ?
 
Büyük ihtimal bir problem çıkmaz ben onboard ses kartına pod xt ile gitar girip kayıt yapıyordum tek problem çıkmıyordu.. hiç bir şekilde problem olmaz sadece kablo ve jackların sağlamğından emin olsan yeter..
 
Ben de elektro gitarımı uzun süre bilgisayara bağlayarak kullandım. İlk aldığım elektro gitarın üzerinde distortion devresi vardı (cort g210d). Distortion devresinden sonra bilgisayara bağlantı yapıldığında ses gerçekten rezalet çıkıyordu ama temiz ton'da kulaklarm rahatsız olmadan etüd yapabiliyordum. Sonradan efekt programları kullanamaya başladım; Guitar FXbox, Native Instruments Guitar Rig, Amplitube, Revolver gibi yazılmlar sayesinde ampli+kabin modellemelerine ve efektlere kavuştum.

Bunları yaparken bilgisayarımda hiçbir arıza oluşmadı. Tek sorunun ses kartımın (onboard ve creative live24 kullandım) yetersiz kalması yüzünden gerçek zamanlı efektlerin gecikmeli çalışmasıydı. Gecikmeyi sıfır saniyeye yaklaştırmak için asio4all yazılımını kullandım ve gecikme sorun olmaktan çıktı. Ama tatmin edici sonuç için gitarında aktif manyetikler olmalı ya da kullandığın ses kartında enstrüman girişi olmalı (misal; m-audio fast track).

Bu arada m-audio gibi profesyonel çözümler üreten bir markanın ses kartlarında gecikme olmuyor diye biliyorum ki m-audio ürünleriyle birlikte efekt yazılımı da geliyor. Bir ara gözüme kestirmiştim bu tip seskartlarından. Sonradan bilgisayardan bağımsız çalışabilmek için processor alamyı tercih ettim.
 
unpop demiş ki:
ilteris demiş ki:
Laptop +Fast Track USB kullanyorum. Sadece kayıt için değil öylesine gitar çalarken de bu sistemi kullanıyorum. Gayet güzel. Speaker olarak ses kartımın çıkışına da Creative 4+1 bağladım...

peki distortion ya da herhangi bir pedal kullaniyormusun ?

Her türlü distortion pedal ya da processor ile giriş yaptım sisteme. Hiç bi sorun olmuyor.

Norton_Antor un dediği gibi ses kartı ile birlikte GT Player Express diye bir program geliyor kendi içinde drive - eq - delay ve reverb falan bulunuyor fakat çok beğenmedim ben. Amplitube ya da Guitar rig ile kullanılırsa daha iyi sonuçlar veriyor.
 
olmaz

sesi fazla bartma bişi olmaz ben 1.5 sene ses kartına bağladım.snra da amfi aldım tabiki:D gerçi amfim geldi 2 ay snra ses kartı yandı ama neden yandı anlamadım. "mafia" oynarken gitt
 
slm

Ses kartının line na lambalı preamp girdim yaklaşık 130V çıkış pc takıldı
yeniden açtım hiç bi sorun olmadı. pc ler sağlamdır korkmayın su soğutmalı desktop var kendi yaptığın ekran kartına su damladı üstü göl oldu hatta sokete gidince ekran yanıp yanıp söndü sonra kapatıp makinayı silince çatır çatır açıldı... şuan hala o makineden yazıyor..... :twisted:
elinizi korkak alıştırmayın... 8)
 
Geri
Üst