Dolandırıcılık Olayı: ''kaos13666''( Burak Köşker) Tanıyor Musunuz?

Merhabalar,

Çok üzülerek dolandırıcılık olayı olduğuna artık nerdeyse emin olduğum bir olayı forumla paylaşmak durumundayım. @kaos13666 ,gerçek adı banka hesaplarında Burak KÖŞKER olan forum kullanıcısı beni, @Sr22DeT i ve @batuhankr yi mağdur etmiştir.Eğer bilmediğim birileri de varsa başlığa yazsın kimler mağdur oldu bilelim.

Olay @kaos13666 arkadaşın açtığı şu başlık ile başlıyor:
Satılık - Amerika'ya 2 Ocak Gidiş Tahmini Dönüş Tarihi 16 Şubat | turkrock.com

Sonrasında bizler bu kişi ile irtibat kurup siparişleri veriyoruz.Bu kişi gitmeden hepimiz Burak KÖŞKER adına olan hesaba paraları yatırıyoruz ve anlaşıyoruz. Ve sitede gördüğümüz kadarı ile gittikten sonra siteye giriş yapmıyor.Başlıkta yazdığı üzere 16 şubatta tahminen döneceğini yazan bu üyeye ben 26 ocak ve 15 şubat tarihlerinde 2 mesaj yazıp durum hakkında bilgi istiyorum, telefonla arıyorum ama ulaşamıyorum çünkü hat kullanıma kapalı (@Sr22DeT ,bu kişi amerikada iken telefonla arayıp ulaşmış, arkadaşları açmış ve daha sonra telefona bir daha ulaşamamış).Bu mesajlarımdan sonra 16 şubatta siteye giriş yapan kaos13666 mesajlarıma hiçbir cevap yazmıyor.Bugün aradan tam 1 ay geçti ve arkadaşa halen ulaşamadım.

Konu ile ilgili diğer mesajları alıntılıyorum;

kaos13666 nickli Türk evladımız forum sayfasında Satılık - Amerika'ya 2 Ocak Gidiş Tahmini Dönüş Tarihi 16 Şubat | turkrock.com açtığı ''Max. 2 Haftaya Abd'ye Gidip 1 Aya Geleceğim Istediğiniz Bir Şey Var Mı'' isimli çalışmasıyla beni tuzağına düşürmüştür. Amerika'ya 2 Ocak Gidiş Tahmini Dönüş Tarihi 16 Şubat diye bir tarihte belirtmişti.

Bana attığı msjlar dan iletişim yollarını kopyala yapıştır yapıyorum; ''facebook kullanmıyorum dondurmuştum dostum telefon numaram 0553 451 5149 mail adresim [email protected] ya da[email protected] ya da twitter @motrhead13 namı diğer rocknrolla'' ''dostum merhaba iletişim bilgilerimi vermiştim bankadan yeni hesap da açtım onu da vereyim ben sana :) ziraat bankası hesap no 64789961-5002 iban no: TR09 0001 0015 7764 7899 6150 02 burak köşker haberleşiriz yine dostum görüşmek üzere :)''

''yeni baskıdan bir de kitabın kendisi için söz vermiştim sana da sanırım ama yeni baskısı çıkıncaya kadar okumuş olursun alırsan bir de yorum atarsın sonra da kitap hali hediyem olur ama önce bi baskı parası çözmeye bakayım ben yine sınırlı baskı olacak ;) kendiliğinden - Bücher bei Google Play dostum link bu şimdilik indirimli fiyat alacak olanlar var ise sonra yükselecek bilginiz olsun ;)) ''

Ancak kendisi sırra kadem bastı. 2 ocak sonrası yurtdışına çıktığı için, bana verdiği cep telefon numarasına Ankara da ev arkadaşları olduğunu söylediği kişiler bakıyordu. 10 Şubat günü öğlen saatlerinde aramıştım telefon meşgul çalıyordu, sonrasında boş çaldı akşam üstü son kez aradığımda ise ''aradığınız numara kullanılmamaktadır'' anonsu verdi.

Ev arkadaşlarından biri 20 şubat ta gelecek demiş ve bugüne kadar söz verip yapmadığı bir şey yok diye detay bilgi vermişti. Ancak ev arkadaşı ile yaptığım görüşmede kendisine verdiğim siparişleri temin etmediğini ve siparişi verdiğim satıcıların bana halen kendilerinden bir şey alınmadığını belirttiklerini ilettiğimde ''babasından ödeme bekliyor'' demişti. Bende kendisine ''babasından para bekleyecek bir durum yok çünkü 4100 TL ödeme yaptım siparişleri mi zaten karşılıyordu'' dedim. ''Yakında gelecek konuşursunuz bizde mail yolu ile görüşüyoruz'' diye not ekledi.

Ne gelen var, ne arayan, ne maillere bakan..

Merhabalar, @kaos13666 kullanıcı isimli üye ile ilgili ben de problem yaşadım. Bir süre önce Burak Köşker adına bir miktar EFT yapmıştım. Amerikadan Tubescreamer ve switch siparişi vermiştim samimiyetine de güvenerek ancak ben de Burak'a tekrar ulaşamadım. Normalde en geç 16 Şubatta iletişime geçmemiz gerekiyordu ancak halen haber vermedi kendisi. Geçtiğimiz haftalarda da sevgili @Sr22DeT ile iletişime geçtik bu durum için ama kendisi de Burak'a ulaşamadığını söyledi. Ayrıca ne yazik ki kendisi büyük bir para kaybetmiş. Ancak sevgili @Oguz92 sizin de söylediğiniz gibi kaybedilenden ziyade tepkisizlik başkalarına da bu mağduriyeti yaşatabiliyor. En azından başkalarının bunu yaşamaması adına için bir şeyler yapabilirsek ne mutlu.

Bu başlığı kişinin bize yaptığı bu yanlış hakkında hem duyurmak, hem bu kişiyi tanıyan bilen birilerinden yorum almak, hem de bu dolandırıcılık olayı hakkında hukuki açıdan yol gösterici tavsiyeler almak için açtım.Hukuki yardım bilhassa önemli, bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar için; elimizde veri olarak Burak KÖŞKER in telefonu,maili,ev adresi, banka hesap nosu ve banka işlem kayıtları var.

Alakanıza şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Şu olaylar midemi bulandırmaya başladı artık. Klişe bi laf vardır ya "İnsanlık öldü mü ?" diye. Ölmüş heralde ki 1-2 ay içindeki 4. - 5. dolandırıcılık olayı heralde. Elimizden birşey gelirse yardımcı olmak isteriz.

Çok geçmiş olsun. Ne olursa olsun hukuktan vazgeçmeyin bence. Önceden parası geri geldi bir şekilde diye çok vazgeçen oldu. Siz cezalandırmazsanız kim cezalandıracak bunları ? Birgün gelecek başkasını da dolandıracaklar sonra.

Umarım herşey rayına oturur ve hallolur. Maalesef ki arkadaşlar, kolay gelsin size, kolay bi iş değil bunlarla uğraşmak. Umarım başkalarının başına da musallat olmazlar iyi bi ders alırlar da.
 
Çok geçmiş olsun...
Referansı ve tanıdık cevresi bulunmayan ( aile , eş dost , arkadaş ) insanlara güvenip bu tarz alışverişlerde bulunmamak lazım.
Umarım çözüme kavuşur ve mağduruyetiniz sonlanır.
 
Celalcim geçmiş olsun. İnsanın başına böyle birşey gelmesi maddi zarardan çok, insanın yaptığı şeyden uzaklaşmasına bazı şeylerden soğumasına sebep oluyor. O kadar uğraş emek vs. büyük saygısızlık yapılan... Diğer madur edilen arkadaşlara da geçmiş olsun tekrardan.
 
Geçmiş olsun. TC kimlik numarasını biliyor musunuz? Biliyorsanız ilk iş noterden ihtarname çekiniz. Cevap alamadığınız takdirde avukat aracılığı ile veya kendiniz cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulununuz. İhtarname çektiğinizi kendisine söyleyemeseniz bile arkadaşlarına söyleyiniz. İşin ciddiyetini görünce %99.9 peşinizden koşmaya başlayacaktır.

Dolandırılan diğer arkadaşlar vekaletname verip tek bir avukat vasıtası ile daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.
 
Arkadaşla sanırım geçen sene alışveriş yapmıştım ve sorun yaşamamıştım. Başkasının ismine ve kargo şubesine yollattırmıştı kargoyu. Umarım sıkıntınız çözülür.
 
Ben bu çocuğu tanıyordum Yozgat'ta felan okumuş yüz yüze hiç görmedim ama yanılmıyorsam Ankara da ikamet ediyor.bir ara. Piyasa da bulunmayan aletleri çok uygun fiyata satılığa koymuştu ben Ordan anladım bu elemanın dolandırıcı OLDUĞUNU
 
Ne zaman bu kadar sahtekar bir toplum haline geldik ? bu yazılanları okuyunca inanasım gelmiyor gerçekten hele bu olayların müzikle ilgili insanlar topluluğu içinde yaşanmış olması beni bir kat daha üzüyor .Bu terbiyesizce dolandırıcılığa maruz kalan arkadaşlarıma çok geçmiş olsun diyorum ve de örnek teşkil etmesi için bu işin peşini bırakmamalarını rica ediyorum.Yukarda da yazıldığı gibi birden fazla arkadaşın tek bir avukat tutması daha mantıklı belgeler dekontlar ve yazışmalar ile bir başvuru yapılsın bakalım bende sonucu merakla bekliyorum.İnşallah kimse mağdur olmadan bu olay çözülür :(
 
Merhabalar ben daha önce @kaos13666 isimli arkadasla gitar takası yapmıstım. Dean ml o flame yolladı bana bende ona ltd ex-401 yolladım. İlk o yolladı bende 2 gün sonra gitarımı yolladım. O 2 gün süre zarfı içinde demediğini bırakmadı. İş güç yogunluktan geç yolladım.işin garip tarafı suydu hiç ahbaplıgımız yok önceden takaslayalım dedi. Tamam dedim direk gitarı gönderdi güven sorunu olur bi insan temkinli yaklasır direk gönderdi iyi eyvallah bende gönderdim sonra. Face üzerinden biri bana ulastı o gitarı kimden aldın diye dedim böyle böyle yozgattan bi elemanla takasladım. Burak köşker adında biri ile. O gitar benimdi dolandırdı beni açık adresi varmı verdim adresi noldu bilmiyorum sonra. Hatta o konuyu actıgında biri özel mesajdan bana @kaos13666 ile alısverisin var güvenilirmi diye sormustu bende durumu anlatmıstım. Sonra oda naptı bilmiyorum.
 
Cin olmadan adam çarpmaya çalışan bir "velet" daha. Velet diyorum, çünkü ister 20li yaşlarında olsun, ister 30-40lı yaşlarında, böyle bir işe soyunuyorsa benim gözümde velettir. Yeter arkadaş. Nedir bu milletin çektiği. Biz güvenemeyecek miyiz kimseye?

Not : Birisi bu "velet" için Ankara'da ikamet ediyordu bir ara demiş. Bulup ıslak odunla döve döve polise teslim edeceksin.
 
Öncelikle geçmiş olsun dostlar nasıl tanımadığınız adama 4000 tl gibi rakamlar verebiliyorsunuz,bir de yurtdışına çıkacağı belli bir kişiye,yapmayın arkadaşlar.İsterseniz Ankara'da büro sahibi avukat arkadaş var hem de zamanın profesyonel müzisyeni,yabancı olmadğı bir konudur. ihtiyaç olursa iletişime geçerim.
 
Geçmiş olsun. Aynı hatayı bende yapmıştım ancak karşımdaki dürüst çıkmıştı. Karşımdaki derken kendisi İsviçre vatandaşı biriydi. O adamlar sanırım din kanun vs olmasa bile dürüstlükten ve doğrudan sapmıyorlar. Bizde ise var olan herşey yalan. Aklıma Jesse Pinkman'ın karavan parasını nasıl kullandığı geldi. Bu gibi rahatsız edici durumda belki sizi gülümsetir bunu not etmek istedim.
 
Ben de öncelikle geçmiş olsun diyorum. Ankara'da yaşıyorum ve çevrem azıcık geniş denebilir eğer facebook profili vb takip edebileceğimiz bir bilgi verilirse yüzyüze "sen hayırdır" diye sorabilirim sanırım. Problem yaşayan arkadaşlar dm ile ulaşabilirsen seve seve yardımcı olurum.
 
Yüzsüz Burak Köşker baktı benden güzel para akıyor hesabına, birde gitarlarım dan birine göz dikmiş onun teklifine ikna olmadığım için bu sefer yazdıkları kitap baskısı için para talep etmeye başlamıştı.

''dostum bir arkadaşıma gitar getirecektim, senin şu gitarını 1450$ dan okeylesem, buradan istediğin bir gitar vardı onuda sana alıp gelsem + diğer istediklerini de getirsem ve senden şimdi gitarı vereceğim (16 şubatta dönecem diyor, gitarı 8 ocakta birine yollamamı istiyor ve 1450$ lık gitarı hediye olarak bir arkadaşına alacağın dan bahsediyor) adrese yollamanı istesem çok makbule geçer dostum'' işte bu yazdıklarını okuduğumda 6. hissim ''dolandırıcı bu'' demişti. Kendi kendime ''kötü düşünme'' dedim ''önce siparişlerimi getir, buluş al ve yapalım ve madem gitarı istiyorsun, oradan bu gitarı al'' dedim ''okey'' çekti ''iki gitar arasında oluşan farkı gelince elden alırım'' dedi. 1-2 gün geçmeden yine aynı gitarı adres versem göndersen diye tekrar ısrar etmiş sonrada kitap basım parasına çevirmişti.

Attığı emailler den alıntılar;

'' bu arada kitabımızı google play store da da satışa sunduk bir sürü uğraştım mailler falan attım da ancak çıktı orada da :) satın alıp okuyabilirsin hem ne yazmışız biraz fikrin olur :) dostum bir de alacağın ürünler için bir ricam olacak vereceğin siparişler için ödeme durumun olursa ikinci baskı için arkadaş bandrollerimizi almış. kitabın parasını yiyorum bende şu anda zaten yani ikinci baskı için ödeme durumun olursa arkadaşa yönlendireyim ben buradan şu anda yollayamıyorum eğer olursa ha yardımcı olamam dersen de ben bi yerlerden çözmeye çalışayım.''

'' ha bir de yeni baskıdan bir de kitabın kendisi için söz vermiştim sana da sanırım ama yeni baskısı çıkıncaya kadar okumuş olursun alırsan bir de yorum atarsın sonra da kitap hali hediyem olur ama önce bi baskı parası çözmeye bakayım ben yine sınırlı baskı olacak kendiliğinden - Bücher bei Google Play dostum link bu şimdilik indirimli fiyat alacak olanlar var ise sonra yükselecek bilginiz olsun ;) ''

'' ödeme konusunda şu baskı parası için yardımcı olman mümkün mü ? yoksa babamdan isteyeceğim de istemek istemesem de rica minnet yani :) sana da biraz yüzüm tutuyor diye istiyorum dostum sorun olmaz dersen arkadaşlardan birinin mail adresini ya da hesap numarasını direk verebilirim :) ''

''dostum sorun yok ama işte ben de ters zamanda çıktım gibi oldu yola. kitap olayı için rica edeyim demiştim ama sorun değil babamlardan istemek gelmiyor pek içimden ne de olsa ailem ile yaşamıyorum para konusunda sorun yapabiliyor sanki ona mahkum kalmışım gibi geliyor ona da :) ''
 
Geri
Üst