Pre-amp Pedallari Hakkinda

Iyi aksamlar arkadaslar.Aklima takilan bir durum var bu pre-amp ve power stack pedallari hakkinda.Boss Power Stack disinda bilmiyorum gerci.Bu Boss Power Stack ST-2 ve ya BB pre-amp pedallari gibi pre-amp pedallarini amfiye fx looptan mi baglamak gerekir?Isimleri geregi ayri bir kat durumu var gibi gozukuyor ve amfinin kendi pre-amp katindan gecirmek sonucu nasil etkiler vs. bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.
 
Power stack pedalları diye bi pedal çeşidi yok. Bitek boss power stack var oda normal overdrive pedalı. Preamp pedalı değil, Nasıl ki turbo distortion, metal zone, super overdrive vs. gibi boss modelleri varsa o modelin adıda power stack.
Preamp pedallarını amfinin kemdi preampı tonunu renklendirmek için normal pedal şekildede bağlanabilir. Fakat pedalın tam performansı amfinin returnunden girildiğinde ortaya çıkacaktır.
 
Bb bir overdrive pedalı, yani tonu şekillendirip, belki kazançta katıyor olabilir ama kullanım biçimi normal input'tan girerek. Ancak tek başına amfisiz -ya da kabinle kullanılacaksa amfiye return'den girerek, hatta ve hatta herhangi bir poweramp'le birlikte kullanılabilecek olan- çalınabilecek pedallar zaten çok fazla değil. Benim bildiğim Sansamp'in böyle ürünleri var, en bilinir olanı Gt-2. Onun dışında Amt'nin sürüyle modeli var. Bir de eski yarim, H&K Tubeman :(

Özetle evet bu tarz pedallar olursa return'den girmek en sağlıklı sonucu verecektir ama Bb Preamp bu kullanıma uygun olarak tasarlanmamıştır.
 
Geri
Üst