Efsun

D

Deejay_fbR

Türk Rock Müziğine yeni bir ses ve bakış getirecek Efsun'un albümü tüm müzik marketlerde.. Grubun resmi web sitesi ise şöyle; www.efsun.info Aynı zamanda albümün açılış şarkısı olan Makus Talihim internet sitesinde yayın halinde..
 
"Deejay_fbR" teşekkürler. Şu an dinledim ama açıkçası beğendiğim söylenemez. Sanırım pek bana göre değil.

grup Efsun yolunuz açık olsun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ayrıca albümün ikinci parçası olan Rüya'nın klip çekimleri bitti.. Sanırım bir hafta - on güne kadar televizyonlarda dönecek..
 
Efsun’un temelleri 1996 yılında Gülay Boyalar ve Özer Dönerkaya’nın Kemancı Rock Barda Pandora grubuyla cover yaparken tanışmasıyla atıldı. Müzikal beğeni ve söylemlerinin uyumluluğunu keşfederek, birlikte beste çalışmaları yapmaya karar verdiler.

2004 yılı başlarında üzerinde çalıştıkları besteleri sahnede seslendirmek ve sonrasında bir albüm yayınlamak amacıyla yola çıkan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar-geri vokal), kendilerine farsça da “büyü” anlamına gelen Efsun ismini seçti. Aynı yıl içinde, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysal’ın katılımıyla Efsun grubu son halini almış oldu.


Gülay Boyalar; müzikle ilgisinin dinleyicilikten öte olduğunu keşfedince şan ve gitar dersleri almaya başladı. Çeşitli barlarda gitar çalıp şarkı söyleyerek müzik dünyasına profesyonel anlamda adım attı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine mühendisliği eğitimi alan Gülay Boyalar üniversite eğitimi süresince İstanbul Devlet Tiyatrosu ’nda “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunda korist-dansçı olarak yeraldı. Daha sonraları bir kaç farklı müzik gurubu deneyiminden sonra 1996 yılında Pandora grubuyla, Kemancı, Rockhouse, Hayal Kahvesi gibi mekanlarda sahne almaya başladı. Reklam müziği, belgesel ve tanıtım filmlerinde, vokal ve seslendirme yaptı.


Özer Dönerkaya; ilkokul sıralarında mandolin ve gitar çalarak müziğe başladı.Kabataş Erkek Lisesi’nde okul korosunda görev aldı. Mimar Sinan Üniversitesi’ nde Mimarlık eğitimi alan Özer Dönerkaya, üniversite eğitimi sırasında Pandora gurubuyla çeşitli rock barlarda sahne almaya başladı. Gruba 1996 yılında vokalist olarak Gülay Boyalar’ın girmesiyle ilk önemli beste çalışmalarını birlikte yapmaya başladılar. Daha sonraları Circus gibi başka cover projeleri de gerçekleştiren Özer Dönerkaya gelişen müzik teknolojilerini takip ederek bilgisayar ortamında müzik yapımı ve kayıt sistemleri konusunda deneyim kazandı. Reklam ve tanıtım filmlerine özgün müzik yaptı. 2004 yılında Efsun’un ilk albümü olacak duy sesimi’nin aranjelerini bilgisayar ortamında hazırladı ve Gülay Boyalar’la birlikte, besteleri seslendirecek Efsun ekibini oluşturdular.


Efsun 2004 yılında kurulduktan hemen sonra Hayal Kahvesi başta olmak üzere My Moon Bar, Old City gibi çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Stüdyo live, Bursa Resimli Bar, Depo gibi mekanlarda konserler verdi. Besteleri ve kendi tarzlarında yorumladıkları cover repertuarlarıyla oldukça ilgi çeken grup, kısa süre sonra, 2005 kış aylarında albüm kaydına girdi. 2006 başlarında kayıtlarını bitiren Efsun, mastering, görsel tasarım, video klip ve tanıtımla ilgili hazırlıklarını özenle tamamlayarak 2006 eylül ayında makeR arts etiketiyle ilk albümleri duy sesimi’yi müzikseverlerle buluşturdu.
Konserler


3 Aralık Pazar Mydonose Showland
18 Kasım Cumartesi Bursa Resimli
27 Ekim Cuma Studio Live
efsun2.jpg



Yaşadığı zamanın, bulunduğu coğrafyanın sesi olmayı hedefleyen Efsunun müziği, İstanbulun sesini yansıtıyor; batılı ama doğulu, hüzünlü ama neşeli, caz ama türkü 2004 yılı başlarında üzerinde çalıştıkları besteleri sahnede seslendirmek ve sonrasında bir albüm yayınlamak amacıyla yola çıkan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar-geri vokal), kendilerine Farsça da �büyü� anlamına gelen Efsun ismini seçti. Aynı yıl içinde, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysalın katılımıyla son halini alan grup, kurulduğu tarihten bu yana, İstanbulda Hayal Kahvesi başta olmak üzere bir çok popüler mekânda performans sergiledi.Etnik tınılarla rock müziği başarıyla harmanlayıp, besteleriyle dinleyicilerden yoğun ilgi gören ve kısa sürede albüm kayıdına başlayan Efsuna, sahne ve albümde, kanunda Yücel Kokşa, vurmalı çalgılarda Ata Güner eşlik ediyor.


ŞARKILAR
1. Makus Talihim
2. Rüya
3. Sorma
4. Bıraksan Kendini
5. Önce Güneş
6. Tohum
7. Kördüğüm
8. Bahane
9. Gel
10. Duy Sesimi
11. Bahane (Akustik)


Grup Elemanları
Gülay Boyalar | vokal, gitar
Özer Dönerkaya | gitar
Ethem Uysal | davul
Tuna Erden | bas
Ceyhun Darıcı | kanun
Gökhan Şahin | vurmalı çalgılar
Gencer Savaş | vurmalı çalgılar

2004 yılı kış aylarında gerçekleşen katılımlarla son şeklini alan EFSUN yedi müzisyenden oluşuyor. Grupta beste ve sözlere imzalarını atan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar), beş seneyi aşkın süredir birlikte müzik yapıyorlar.
Deejay F.B.R. (Ramazan Toktay) EFSUN dinletilerinde Playback müzikte gruba eşlik ediyor. Doğu ve batı sazlarının, tını ve melodik çesitliliğinden beslenen EFSUN müziğini, İstanbulun sesi olarak nitelendirmek mümkün.


Sadece 2. klipleri rüyayı seyrettim,çok hoş bir gitar riff önderliğinde güzel sesli güzel bir kadın gördüm,yerel enstrumanlarımızı iyi adapte etme gibi ince bir çizgiyi iyi tutturmuş görünüyorlar;özelikle grubu daha yakından tanıyan,takip etme fırsatını bulan istanbullu arkadaşların yorumlarını bekliyoruz,parça powertruk de bu aralar çok çıkıyor,başarılarının devamını diliyorum,ben beğendim,çok hoş parça.
 
efsunu mymoon da ki programlarından biliyorum.albüm saundu ve şarkıların sentezi gayet başarılı ve biraz ezginin günlüğü tadında bişi olmuş ama kliplerini sevmedim.özensiz gibi geldi bana...
 
Ceyhun Darıcı, Gökhan Şahin ve Gencer Savaş bir dönem Efsun bünyesinde müzik icra etmiş; şu sıralar artık Efsun'la çalışmayan müzisyenlerdir..

Efsun'un kadrosu;

Gülay BOYALAR (vokal-gitar)
Özer DÖNERKAYA (gitar-geri vokal)
Tuna ERDEN (bas gitar)
Ethem UYSAL (davul)
Yücel KOKŞA (kanun)
Ata GÜNER (perküsyon takımı)


Efsun'da söz, beste ve düzenlemeler Gülay BOYALAR ve Özer DÖNERKAYA'ya aittir.. İlk klip Rüya'ya çekilmiştir.. Hali hazırda tv kanallarında ve radyolarda sıkça dönen parçadır.. Aynı zamanda son zamanlarda Makus Talihim adlı parça da radyolar tarafından keşfedilmiş ve çalınmaya başlanmıştır.. Ortada -henüz- bir ikinci klip yoktur.. Umarım yakın zamanda o da olacaktır.. :)

Bendeniz de o entrylerde Deejay_fbR denen şahıs oluyorum.. Efsun'un sahne organizasyonlarıyla, sahne düzenleriyle ve konserlerinde playback müzikle ilgileniyorum.. Bilgilerinize..


Saygılarımla..
 
Bu arada ek bilgi;

Efsun'un Rüya isimli parçasının klibi ise Devrin USTA tarafından çekilmiştir.. Klip çekimlerinin bir kısmı Kocaeli sınırları içerisindeki Kerpe adlı sahil kasabasında bulunan Kartalkayası adlı bölgede gerçekleştirilmiştir.. Buranın özelliği gerçekten tünemiş bir kartal görüntüsünü andıran bir kayanın bulunmasıdır.. Aynı zamanda çekim alanı olarak Galata Kulesi'nin çevresi ve ünlü moda tasarımcısı Ümit Ünal'ın Tünel'deki ofisi kullanılmıştır..

Ayrıca Efsun'un resmi internet sitesi olan www.efsun.info adresinde ziyaretçiler için bir Efsun Defteri açılmıştır.. İmzanızı atın!
 
Efsun grubu powerturk televizyonu için çekilen 24 saat 1 star programına konuk oldu.. Hafta boyunca powerturk televizyonundan izleyebilirsiniz.. Yani bugün itibariyle saat 17:25 ve yarın itibariyle 15:25 itibariyle Efsun 24 saat 1 star programıyla powerturk ekranlarında olacak..
 
Aralık ayı konser programı da şöyle;

10 Aralık Pazar - Mojo (Beyoğlu)
13 Aralık Çarşamba - Gölge Tunalı (Ankara)
22 Aralık Cuma - Kat3 (Bursa)

Sevgiler ve saygılar..
 
türk rock müziğine adını kazıyacağına şüphe bile etmediğim bir gruptur efsun.albümlerini edindim.gerçekten harika.böyle akıllı mantıklı insanların var olduğunu bilmek ürettikleri şeyi görmek beni çok mutlu ediyor.
ilerde de ses getirecek çalışmalar muhteşem besteler yapacaklarına adım gibi eminim o yüzden şimdiden bu grubu tanıdığım için çok mutluyum.güzel günlerde görüşmek üzere.
 
Klibi ilk gördüğümde Ezginin Günlüğü sanmıştım, sound da benziyor zaten. Türk ezgileri ile gitar melodileri güzel sentezlenmiş, ortaya değişik olduğu kadar güzel bir şeyler çıkmış ama dinlemeyi düşünmüyorum fazla soft kaçtı bana. Başarılar..
 
Arkadaşlar ne kadar acımazsızca yorumlar yapmışsınız. Beğenmediyseniz başarılar dersiniz ve bişey yazmazsınız. moral bozmaktan başka bir işe yaramıyor attığınız mesajlar. benim bildiğim insanlar birbirlerini desteklemelidir. Türkiye'de adam gibi müzik yapmak kolay mı sanıyorsunuz? oturduğunuz yerden tutmaz, kötü olmuş diyorsunuz. pişkin pişkin yorum yapıyorsunuz ama eminim albümünü baştan sona dinlememişsinizdir. eleştirinin de bi derecesi vardır. sizin yaptığın her hangi birşeye birileri gelip çok kötü olmuş dese nasıl hissedersiniz ? biraz empati kurun.

bence albüm gayet başarılı olmuş. güzel sentezlemişsiniz türk ve batı müziğini. biraz daha sert olabilir tabi.
 
yaa bnce rahatlamak içn dinlenebiljek süper bi albüm
gerçekten şarkılar dinlendirio insanı :)
tawsiye ederim
 
Geri
Üst