Collective Turkey Açıldı

  • Konuyu açan Collective Turkey
  • Başlangıç tarihi
C

Collective Turkey

The Collective School of Music New York
Dünyanın en önemli müzisyenlerini (Billy Martin, Chris Coleman, Anton Fig, Shawn Pelton, Zach Danziger, Wil Calhoun, Tal Wilkenfeld ) mezun eden ve Mike Stern, Chris Coleman, Fernando Hernandez, Billy Martin, Anton Fig, John Patitucci gibi konuk eğitimcileri (Artist in Residence olarak) bünyesinde barındıran The Collective School of Music ilk Türkiye seçmelerini 11, 12, 13 Ekim 2014 tarihlerinde İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) Karataş binasında yapılan sınavlarla gerçekleştirdi. Bir kişiye tam, 15 kişiye de parçalı burs verildi.
Bu durumu Türkiye'de sürekli hale getirmek için Collective Turkey adında bir oluşum yaratıldı.

Collective Turkey

Collective Turkey, dünyanın en prestijli müzik okullarından olan New York The Collective School of Music‘e Türkiye’den gitmek isteyen adaylar için danışmanlık, hazırlık ve sınav aşamalarını üstlenir. Adaylar seçmeler için New York’a gitmeden Türkiye’deki Collective Turkey partnerlerinden birine başvurur. Seviyesi, istenen program için yeterli olan adaylar seçmelere direkt alınırken, olmayan adaylara ilgili konularda dersler sağlanır. Adaylar seçmelere Türkiye’de bulunduğu yerleşim merkezine en yakın partnerden katılır. Adayların burslu veya burssuz kabul olması için gerekli danışmanlık ve sınav hizmeti sağlanır.

Ayrıntılı bilgi için ;
collectiveturkey.com
facebook.com/collectiveturkey
twitter.com/Collturkey
Collective Turkey.png
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Collective Turkey & SanatKUR

Yurtdışında müzik eğitimi almak isteyen kişilere New York’ta bulunan The Collective School of Music’in temsilciğini alarak sınava Türkiye’de girme fırsatı yaratan Collective Turkey, bu işi Türkiye’de daha da kapsamlı hale getirmek için SanatKUR ile partnerlik yoluna gitmiştir. Bundan sonra sınava ve sınava hazırlık programına katılmak isteyerek Collective Turkey’e başvuran kişiler, SanatKUR bünyesinde bulunan eğitim kurumlarında bu işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

SanatKUR, tüm ülkede faaliyet gösteren, çok yönlü hizmet alanları olan Türkiye'nin ilk sanat markasıdır. Şu anda Ankara’da ve İzmir’de faaliyet gösteren SanarKUR, kısa dönem içinde bünyesine İstanbul’da da tamsilci katacaktır.

Süreç Nasıl İşleyecek?


The Collective School of Music New York’ta eğitim almak isteyen kişiler collectiveturkey.com sitesinin başvuru kısmından başvurularını gerçekleştirecekler ve ilan edilecek tarihlerde SanatKUR bünyesinde olan eğitim kurumlarından kendilerine en yakın lokasyonda olanında sınava ve istenirse sınava hazırlık programına katılacaklar. Collectiveturkey.com sitesinin başvuru kısmında yer alan sınavda istenen performansı yeterli düzeyde sağlayamayacağını düşünen adaylar bu kurumlarda isterlerse hazırlık programına katılabileceler. Hazırlık programından sonra gerçekleştirilecek video sınavında adayların %20’ye kadar burs alma şansları olacak. Kaydedilen görüntüler New York’ta bulunan kurulca incelenmek üzere Collective School of Music’e gönderilecek ve inceleme sonucunda adaya burs sağlanması uygun görülürse Türkiye’den alınan bursun yükselme ihtimali olacak.

collectiveturkey.com
sanatkur.com.tr
 

Dosyalar

  • Collective Turkey Sanatkur.jpg
    Collective Turkey Sanatkur.jpg
    53 KB · Gösterim: 387
Geri
Üst