Ambulans Sireni Duyunca...

Siren sesi duyunca ne yapılması gerektiğini biliyor muydunuz?

  • Yanlış ya da eksik biliyormuşum

    Oylar: 0 0.0%
  • Hayır

    Oylar: 0 0.0%
  • Evet

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    0
Değişik bakış açısı :

Ambulans geldiğinde hemen dua okunmaya başlanır. (Fatiha ve İhlas önerilir)

Şaka bir yana, Afyon'da da halk bilinçli. Küçük bir kız balkondan düşmüş idi ben ameliyat olduğum zamanlar, normal trafikte 20 dakikada gelmesi gereken yolu ambulans 10 dakika içinde geldi. Helal olsun dedik. Ama kız.. Allah rahmet eylesin.
 
Bu gibi görüntülerle yüzyüze gelmemek için; sesli-ışıklı uyarıları açık olan ambulans, itfaiye, polis ve sivil savunma araçlarına lütfen yol verin. Çünkü çoğu "işaretli araç" sürücüsü, araçları almadan önce bir kere "ileri sürüş teknikleri" eğitimi alıyor sadece. Bazılarında o da olmayınca ve sivil araç sürücüleri de bu sürücüleri insanüstü bir sürüş yeteneği olan varlıklar olarak kabul edince böyle kötü manzaralar gelebiliyor karşımıza... (Fotoğraf çekilirken yan yatmakta olan ambulansın sağ tepe lambası hâlâ yanıyor.)

600.jpg
 
2 ay önce E-5 tuzla tarafında 120-130 ile gidiyorum. Ambulans geldi yaklaşık 150 km/h hızı vardı. sağa geçtim. ambulansın arkasında BMW 5.20 yi gördüm ve ülkemizin ne kadar hayvani şartlarda yaşadığını anladım. BMW ambulanstan yol istiyordu. ısrarla uzunları açıp kapatıyor sağa geçmesi için kornaya basıyordu O.çocuğu .
 
Bi kere zaten ambulansın E5 e yada otobana çıkması içler acısı bir durum. Trafiğin en yoğun saatinde 10 km lik yolu 40 dakkada alan ambulans gördüm. Tanrının sevgili kulu sen istanbula yenimi geldinde o trafiğe giriyosun halbuki farklı binlerce alternatif var herneyse. Bizim ülkede emniyet şeridi eksikliği var, mesela e5 in belli kısımlarında emniyet çizgisi daralıyor köprü, viyadük v.s. gibi yerlerde. Bunun yerine hadi köprüyü geçtim viyadüklere bi şerit ekleyemiyorlar mı? Bu şekilde olsa hiç bir sorun olmayacak. Çünkü cezalarda ağırlaştı artık emniyet şeridini pek ihlal eden araç yok.
 
içinde olmadan o ambulans ın malesef anlayamıyoruz.ben içinde olma şansızlığına sahip oldum ve gerçekten çıldırıyordum.umarım kimse yaşmaz bunu çünkü katil olmak içten değil.o ambulansın içinde görev yapanlarada ayrıca inanamıyorum.helal olsun hepsine aldıkları para sonuna kadar hakedilmiş.
 
Selam
Başta JokerMG Arkadaşa ve yorum - fikirlerini belirten herkese tebrik ve teşekur ediyorum.Ambulans şöförü olarak diyorumki : Keşke herkes sizin kadar duyarlı ve düşünceli olsa. Dakikalar ile yaptiğimiz yaşam yarışlarında malesef duyarsız kişilerin duyarsızlığından dolayı istenmiyen neticelerle karşılaşıyoruz. Bir arkadaşımızında değindiği gibi Acil durumlarda ilgili araçların kullanabilecekleri şeritleride kameraların olmasına rağmen umursanmıyor. Ülke olarak ulaşım konusunda sıkıntılar çekiyoruz. İstanbul trafiği hepimizin malumu. Trafikte olan herkese Lütfen Daha Dikkatli ve Daha Saygılı Olmasna Davet ediyorum. Bir Arkadaşın yorumu ile bitirmek istiyorum. O Çalan Sirenler Bir Gün Sizin İçinde Çalabilir !
Sağlıcakla Kalın.
 
geçen halkalıda inönü caddesinin en yoğun olduğu saatlerin birinde ambulans arkama yapıştı baktım olcak gibi değil ilk sağdan girdim üst caddeye çıktım ondan sora bidaha aşağı indim. insan bazen fena telaş oluo, özellikle "içindeki ben olsaydım diye düşününce"...
 
Geri
Üst