Sahibinden Aracılığı Ile Yaşadığım Bir Olay,yorumlarınıza Ihtiyacım Var

Olay sahibinden üzerinde gördüğüm bir ilan ile başladı,950 Tl'ye blacktop satan (bu işte bir iş var diye burada düşünmeliydim haklısınız.) Rukiye Lezgin adlı kullanıcıya ulaştım ve gitar için anlaştık.Parayı yollamamı kendisinin de en kısa süre içerisinde gitarı bana ulaştıracağını söyledi.Bende kabul ettim böyle bir olay daha önce yaşamadığım için.Parayı kredi kartımdan tc kimlik numarası ile birlikte cep telefonuna havale yaptım.1 Hafta boyunca hemen her gün aradım ve her gün telefonlarıma cevap verdi.En son konuştuğumuzda (Perşembe Günü) hastahaneye gidip geldiğini ve fırsat bulamadığını bu nedenden dolayı çok mahcup olduğunu ve en geç pazartesi aras kargo ile gitarı yollayacağını söyledi.Bundan sonra 2 gün telefon etmedim.Fakat geçtiğimiz pazar günü arama yaptığımda telefonu kapalıydı ve 4 gündür de telefonu kapalı.Sizce ne yapmam gerek parayı annem doğum günüm için verdi (29 mart) ve gerçekten kötü bir niyeti varsa arkadaşın cezasını çekmesi için elimden geleni ardıma koymamaya kararlıyım.Ama hala kararsızım bir sıkıntı mı oldu yoksa gerçekten dolandırıcı mı hala emin olamıyorum.(Belki de fazla iyi niyetliyim,safım siz ne derseniz) Evet arkadaşlar ne yazık ki ilk kez başıma böyle bir olay geldi.Kart ile yatırdığım için işlem detaylarında para hareketi tc kimlik numarasının ve telefon numarasının bir bölümü ile gözükmekte.İlanlarında lokasyon olarak Kahramanmaraş Yeniyurt köyü gözüküyor.Biraz genç ve saf bir forumdaşınız olarak bana yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
 
o gitar forumda konuşuldu. Sahte gitarlar başlığında ve gayet kötü kokan bir ilan olduğu sonucuna varıldı çünkü fotolar gitara ait değildi. Geçmiş olsun diyorum şimdilik ancak gerçekten neden tanımadığınız insana bu kadar para gönderebiliyorsunuz bir anda aklım almıyor. (Yaşanan bu tarz olaylarla ilgili genel olarak konuşuyorum). Forumu birazcık karıştırın o kadar çok bu tarz olaylar yaşanmaya başladı ki. Birazcık dikkat her şeyi çözecek gerçekten. Durumunuzla ilgili de bir avukata danışın gerekli prosedürler konusunda bilgilendirir sizi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Haklısınız hocam,fark etmedim gözümden kaçmış forumda ve böyle bir şey de yaşamamıştım daha önce sanırım fazla safım ya da paraya gerektiği kadar önem vermiyorum.Şu anda işin maddi kısmından öte manevi kısmı çok ağır bastı benim için annemin doğum günü hediyesi olduğu için. @blueorangeflames
 
bu gitar forumda konuşulmuştu hatta almanyadaki bi forumdan fotoları alınmış falan denilmişti aradım bulamadım geçmiş olsun. Ne yapabilirsiniz konusuna gelince elinizdeki bilgiiler değerli bilgiler (T.C ve hesap no) yazışmlarda var zaten sahibinden de hukuki yollara hakkınızı arayınız.
 
Bahsedilen gitar Fender Blacktop FSR uretim, matching headstock. Hic Turkiye stoklarinda görmediğim bir modeldi. Ben fiyatini gorunce ve matching headstock bir blacktop oldugunu bilmedigim icin sasirmistim. Bunu sahte gitarlarda post edince, grundar abi direk yurtdisi forumlarindan birinin linkini vermisti. Fotogtaflar bile hic degismeden ilana konulmustu. Uzucu olay :/ umarim hukuki surec ise yarar.
 
Geçmiş olsun öncelikle. Malesef sahibinden hırsızından dolandırıcısına, ölücüsünden mezarcısına kadar hasiyetsiz şerefsiz insan müsvettleri cirit atıyor. Bu kişiler telefonda sizinle 40 yıllık dost gibi konuşuyorlar. Özürler, pardonlar, çok mahcubumlar, hiç önemli değiller, senin canın sağolsunlar havada uçuşur fakat parayı gönderdikten 3 gün sonra telefonda "aradığınız numara kullanılmamaktadır" sesi duyarsanız.

Sahibinden üzerinden yılda 10binlerce dolandırıcılık olayı yaşanmasına rağmen para havalesi ile yapılan dolandırıcılık olaylarında, dolandırıcı şerefsizi bulup azını yüzünü kıranı gördüm ama üzülerek söylemeliyim ki henüz hukuksal yolla başarıya ulaşan bir mağdur görmedim. Dünya halidir kimsenin günahını almak istemem fakat 24 saatlik gün içerisinde gitarı evden alıp kargo şubesine teslim etmek maksimum yarım saatlik bir iş. 1 gün 2gün aksar olabilir fakat 1 hafta içinde de yapılmıyorsa çokda iyi niyetli düşünmemek gerek. Geçmiş olsun tekrardan...

edit : özellikle siteye açılan ALINIK ilanlarına dikkat etmek lazım. Sadece bi tip forumu değil fotoğrafçılık, donanım, cycling, model araç vs. forumlarınıda takip ediyolar. Alınık bir ilan gördüklerinde sahibindene ilan açarak oltayı atıp beklemey koyuluyorlar. Alınık ilanı açarken özellikle çok titiz davranmak gerek...
 
Son düzenleme:
Ben degil kargo alisverisleri, elden teslim alirken bile anlasma kagidi hazirliyorum sonradan başım agrimasin diye. Belki cok pinpirikliyim ama durum bu malesef piyasada. Ve maddi pahasi agirLastikca alışverişlerimin, gerekirse noterden aldim - sattim mevzusuna kadar giderim. Durum bu iken, sehirler arasi kargo ticaretinde nasil guveniyorsunuz merak ediyorum.
 
Günaydın. Geçmiş olsun. Elinize konuşmalarınizin bir dokümanı ve para havalesine ait belgeler ile savcılığa gideceksiniz. dolandirildiginiza dair suç duyurusunda bulunacaksiniz.
 
Şu ana kadar kimse bahsetmemiş ama en önemli ayrıntı TC kimlik numarasıyla işlem yapılmış olması. Eğer karşı tarafın kimlik numarası varsa savcı MERNİS'ten kişinin GBTsini çıkartır. Geriye tek bir ihtimal kalıyor olumsuz sonuçlanması için: kullanılan isim ve telefon aynı TC kimlik numarasına ait olup aslında sahibinin kartını kaybetmiş olması.
Peki para nasıl çekildi?
"İyi günler. Rukiye Lezgin'in yeğeniyim ben. Memleketten oğlu para gönderecekti. Kadın yatalak. Beni gönderdi. Bu da kimlik kartı."
Dizilerin karşısında göz yaşlarına boğulan insanların olduğu bir ülkede hiç de olmayacak bir senaryo değil.
 
Hepinize iyi kötü yorumlarınız için teşekkür ediyorum,bugün bankaya uğrayacağım para havalesi belgeleri için,daha sonra gerekli işlemleri başlatacağım.Buradan detaylari tekrar paylasma sansi buldukca yazmaya devam edecegim ama bu işin peşini bırakmayacağıma kimsenin şüphesi olmasın
 
Şu ana kadar kimse bahsetmemiş ama en önemli ayrıntı TC kimlik numarasıyla işlem yapılmış olması. Eğer karşı tarafın kimlik numarası varsa savcı MERNİS'ten kişinin GBTsini çıkartır. Geriye tek bir ihtimal kalıyor olumsuz sonuçlanması için: kullanılan isim ve telefon aynı TC kimlik numarasına ait olup aslında sahibinin kartını kaybetmiş olması.
Peki para nasıl çekildi?
"İyi günler. Rukiye Lezgin'in yeğeniyim ben. Memleketten oğlu para gönderecekti. Kadın yatalak. Beni gönderdi. Bu da kimlik kartı."
Dizilerin karşısında göz yaşlarına boğulan insanların olduğu bir ülkede hiç de olmayacak bir senaryo değil.
başka bişi de ben ekleyeyim. İşverenimin başından büyük bir dolandırıcılık vakası geçti. Bu elemanlar işin ehli, neyi nasıl yaparsa suçu hafifleteceğini çok iyi biliyorlar.
 
100-150 tl üzerindeki meblağları referanslar olmadan göndermeyin yapmayın etmeyin arkadaşlar, ha uzun uzun konuşursunuz sohbet edersiniz , tanıdıklarınız falan çıkar hatta, aaa sendemi şuradan buradan diye referanslar , doneler yakalarsınız o zaman eyvallah ki benim alışverişlerim genelde öyle olmuştur. İbanez gitarımı sahibinden den satmıştım, bir baktım adam 1200 tl şak diye yatırmış, ben de yanlış anlaşılmasın aman gecikmiyeyim diye o yağmurda arabayla akşam kapanmadan kargo arıyor bir yandan da alıcıya yetiştiricem hocam diye mesaj atıp duruyordum. Sen bu kadar hassas olurken bir başkasının yalan söyleyerek cebindeki parayı çalabilmesi bana korkunç bir şey geliyor.
 
@sade_78 bende aynı şekilde düşünüyorum hocam,sonuçta para amaç değil basit bir araçtır her zaman benim gözümde.Bilmiyorum belki de babam çektiği zorluklardan ötürü beni 1 gün olsun parasız bırakmadığı içindir ya da yetiştirilme tarzımdandır paraya hiç bir zaman önem vermedim.Ama para için yapılan böyle basit hareketlere katlanamıyorum.
 
Geri
Üst