Sahibinden Aracılığı Ile Yaşadığım Bir Olay,yorumlarınıza Ihtiyacım Var

@sade_78 bende aynı şekilde düşünüyorum hocam,sonuçta para amaç değil basit bir araçtır her zaman benim gözümde.Bilmiyorum belki de babam çektiği zorluklardan ötürü beni 1 gün olsun parasız bırakmadığı içindir ya da yetiştirilme tarzımdandır paraya hiç bir zaman önem vermedim.Ama para için yapılan böyle basit hareketlere katlanamıyorum.
Sen çok gençsin daha kardeşim, neler görürsün bu hayatta , insanlardan soğuyup da asosyal bir varlık haline getirir bu insanlar bu dünyanın en masum işini sanatını yapmak isteyen senin; elindeki gitarını kapıverirler.. Ben amfi satın aldığım adamdan ,parasını yatıracağım ama 2 hafta boyunca hesap numarasını alamadığımı bilirim öyle kalender adamlar da var unutma tekrar geçmiş olsun, yanındayız...
 
Ben "önce ürünü yollayabilirseniz ardından ödemeyi yapabilirim" dediğimde kargo havale yapamayacağım bir saatte gelirse mümkün mertebe whatsapp'ta, forumda falan çevrimiçi olmaya gayret ediyorum ki karşı taraf yanlış anlamasın. Bu türlü alımlarımda ödemeyi, satışlarımda ise kargoyu çok ama çok büyük bir terslik olmadığı takdirde en geç birkaç saat içerisinde çıkartıyorum. Geçmiş olsun, keşke biraz daha araştırıp ona göre karar verseydiniz. Umarım sorununuz çözülüp, mağduriyetiniz giderilir.
 
Bu işi anca savcılık gsm operatörlerinin ve cihazların mevcut lokasyonlarıyla ilgili tarama yapması şeklinde bir teknik takiple çözersin. O numarayı bizimle de paylaş istersen ya da farklı hatlarla aramayı dene.
 
50defa yazıldı çizildi yüksek miktarda paraları öyle her önünüze gelene göndermeyin diye. Kaldı ki millet bu olayı 50-100tl için bile yapıyorken siz 950tl'yi şak diye yollamışsınız. Zamanınız ve sabrınız varsa savcılığa gidin. Başka türlü kolay kolay sonuç alamazsınız.

Yeniden yazıyorum:

1- İnternet üzerinden 2. el alış-veriş yapacaksanız mutlaka şehir içinde elden alışveriş yapın.

2- Şehir dışı takılacaksanız bir tanıdığınızı devreye sokun.

3- O da yoksa, sadece ve sadece bu forumlardaki veya benzeri forumdaki en az 4-5 yıllık geçmişi bulunan ve hiç sorun yaşamamış kişilere güvenip alış veriş yapın.

Sahibinden.com'dan rasgele bulduğun birine niye 950tl gönderiyorsun?
 
Alınmayın ama bence hala ders alınmamış gibi gözüküyor.Para malesef ki basit bir araç değil belli bir hakka karşılık gelen değerdir.Siz kendi hakkınızı basit bir araç olarak görürseniz sizi dolandıran niye öyle görmesin.Şöyleki 20tl için tüketici hakem heyetine gittiğimi bilirim satıcının aldığım ürünü göndermeği bana da parayı yatırmadığımı iddia ettiği için.20 lira akşam içtiğim 2 biranın parası mevzu o mu değil tabikide mevzu 2tl de olsa 2000 tl de olsa ortada hak gaspının olması.
Şöyle yazılar çok görmeye başladım ''dolandırıldım ama paraya hiç değer vermem''.Kendi cebinizdeki paraya değer verdiğiniz için birinin sizi yargılamasından korkmayın.Paranıza malınıza değer verdiğiniz için sizi yargılayan insan ya sizi dolandırmak isteyen yada zaten kendine de saygısı olmayan insandır.
 
Hicbir sey yapamazsin malesefkaymakamlikta yazi isleri bu konuyla ilgileniyor fakat gittiginde sana yazili bir siparis kagidin yoksa bisey yapamayacagini belirtirler umarim bi aksilik olmustur
 
Hakkaten ne deseniz haklısınız ama şu saatten sonra forum içinde nüfuslu insanlar ve sahibindende de referanslı arkadaşlar dışında kimseden bir ürün alırken ürün elime gelmeden para yatırmak gibi bir hatada bulunmayacağım @roshi @midnite_trilogy ama hala para konusundaki düşüncem değişmedi ondan dolayı bu şekilde bir yazı yazdım.Gerçekten yeni yeni çalmaya başlayan çömez bir gitarist olarak bu yaşadığım olay beni etkiledi ama kötü insanlar olabileceği gibi çok kalender insanlar da var @sade_78 üstadımın da söylediği gibi,umarım bundan sonra en son bahsettigim gibi büyüklerim ya da arkadaşlarımla alışverişimlerimiz olur hepimizin
 
Bugün banka görevlisiyle ve bir avukatlık bürosunda staj yapan arkadaşımın aracılığı ile konu hakkinda bilgili bir avukatla görüştüm ve para yollarken bilgilere para yollama amacı girilmediği için parayı almamın pek mümkün olmadığını bildirdi. @cihaduluisik 'ın söylediği gibi oldu
 
6 yıl önce 80s stratım çalınmıştı. takas yoluyla bana telleri olmayan kötü bir akustik gitar gelmişti. o aklıma geldi. karşılığını 16 yaşındayken verememiştim ancak ismi ve cismi hala gözümün önünde. Kaldı ki dünya küçük... geçmiş olsun
 
Dolandırıcılığı kanıtladıktan sonra bal gibide alırsınız parayı siz konuyu daha ciddiyet sahibi bir avukatla görüşün yada kendiniz suç duyusunda bulunun.İnternette yeterince bilgi var araştırın ,tartın, biçin.Ha ben ne avukatla nede kendim uğraşmak istemiyorum derseniz tercih sizin tabi zorla kimseye git hakkını ara denmez.
Dolandırıcılık Davası Nasıl Açılır
 
Bugün banka görevlisiyle ve bir avukatlık bürosunda staj yapan arkadaşımın aracılığı ile konu hakkinda bilgili bir avukatla görüştüm ve para yollarken bilgilere para yollama amacı girilmediği için parayı almamın pek mümkün olmadığını bildirdi. @cihaduluisik 'ın söylediği gibi oldu

İşte bu çok kötü olmuş ama yine de şansınız var derim. Tüketici hakem heyetine sahibinden.com yazışmalarının çıktısı, gitarın varsa ilan fotosu, banka dekontları ve varsa sms kayıtlarını ek olarak koyun. Hatta gitarın internetten alınma (yabancı forumdaki fotoğraflarını) fotoğraflarını da ekleyin. (Bu kısım işe yarıyor başıma gelen "benzer" bir durum için işe yaradı. Sahte ürün satımında orijinal ürünün fotoğrafını ve sahtesini gösteren renkli çıktı eklemiştim. Buradan hareketle sizin için de işe yarayabilir.)

Yani, yazılı ve görsel ne varsa ekleyin. Umarım ilanı screen shot'ını alarak fotoğraflarını arşivlemişsinizdir. Gerçi, bu ilan ve detaylarını sahibinden.com üstünden eğer onların database'inde varsa hakem heyeti/mahkeme isteyebiliyor mu bilmiyorum. Bu konuyu da araştırın derim.

Siz, bu alımı internet üzerinden yapmış olsanız da sahibinden.com'un sunduğu hizmetlerden (get gibi mesela) yararlanmadığınız için sahibinden.com sorumluluk kabul etmiyor ve kanuni olarak internetten mal satışı olarak değerlendirilmiyor. Dekont kısmına açıklama yazınca yine de az da olsa bir dayanak noktanız oluyor. Ama bu da olmayınca işler iyice zorlaşıyor. Hakem heyetinden sonuç alamazsanız geriye savcılık kalıyor. Hakem heyeti zaten sizi o noktada yönlendirir. Bir de şu başlığa bir göz atın derim benzer bir durum olduğu için sizi yönlendirmede yardımcı olacak bir başlık.

Dolandırıcılık Olayı: ''kaos13666''( Burak Köşker) Tanıyor Musunuz? | turkrock.com

Artık olan olmuş ama konuyu okuyacaklar için minik ama bence önemli bir tavsiye.. Azıcık bile kıllandığınız ilanlardan ürün alırken en azından sanalpazar kullanın (get filan istemezse ki satıcıların get istememesi anlaşılabilir bir durum, get satıcıyı korumuyor bu, konumuz değil tabi ki, fazla bu kısmı açmayacağım konu dağılmasın). Burada(sanalpazar) internet satışı olacağı için en azından gönderilen paketin boş çıkması ya da hiçbir şey gönderilmemesi gibi durumlar olamaz. Ayrıca yine internet satışı olduğu için olası keyifsiz durumlarda kanuni olarak eliniz daha güçlü oluyor.
 
Son düzenleme:
Kardeşim geçmiş olsun biran önce hukuki yollara başvur parayı hertürlü alırsın.Dava uzun sürebilir.Hukuki konularda bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
 
İnternet bankacılığı üzerinden eft yaptıysanız ve açıklama kısmına şu şu model gitar alım bedelidir yazdıysanız kesinlikle paranızı geri alırsınız..Ama aksi durumda çok üzülerek söylüyorum ki soğuk su içmeniz gerekecek bu durumun üstüne..Lütfen gereikyorsa komisyonunu ödeyin ve get ilan ile alışveriş yapın..Ben önce get ilan açabilir misiniz diye soruyorum birşey alacağım zaman..Zaten niyeti kötüyse açmaya yanaşmıyor yada mesajıma cevap vermiyor..tekrar geçmiş olsun...
 
İnternet bankacılığı üzerinden eft yaptıysanız ve açıklama kısmına şu şu model gitar alım bedelidir yazdıysanız kesinlikle paranızı geri alırsınız..Ama aksi durumda çok üzülerek söylüyorum ki soğuk su içmeniz gerekecek bu durumun üstüne..Lütfen gereikyorsa komisyonunu ödeyin ve get ilan ile alışveriş yapın..Ben önce get ilan açabilir misiniz diye soruyorum birşey alacağım zaman..Zaten niyeti kötüyse açmaya yanaşmıyor yada mesajıma cevap vermiyor..tekrar geçmiş olsun...

Yanlız her GET açmayan kişi kötü niyetli değil tabii ki.
 
Daha arkadaşın elindeki kanıtları tabiri caizse dosyayı görmeden herkez hakim davaya.Eft yaparken not düşmemeniz sizin dolandırıcılığı kanıtlayamayacağınız anlamına gelmez.Ben TCK da eft notu düşülmezse karşı tarafın eylemi suç sayılmaz babında bir madde bilmiyorum.Hukuk bilimi yoruma açık bir bilimdir pozitif bilimlerle karıştırmayın.Avukat var ipten alır avukat var ipe götürür diye boşa denmemiş.
20 kadar ürün sattım sahibinden üzerinden 15 kadarı getli satılmış diğerleri ben komisyon ödemek istemem diyen alıcılardı hesabıma havale yaptılar ertesi gün gönderdim.Yani zaten her satıcı fiyatın üstüne sahibindene ödeyeceği komisyonu ekleyip get açıyor.GET açmaya yanaşmayan adam neden açmaz iyi niyet çerçevesinde yaklaşırsak kendi adına banka hesabı yoktur ondan açmaz.Ha kişinin banka hesabı vardır GET farkınıda alıcı öderim demiştir o zaman satıcının dolandırıcı olduğu fikri oluşur bende de açıkçası.Tabi bu dediklerim uzaktan satış için geçerli elden satmak isteyen zaten GET niye açsın.
 
Son düzenleme:
Yalnız gözlemlediğim kadarıyla böyle nadir - kelepir kaçmayacak fiyatta durumda olan ürünleri kendi malıymış gibi ilana koyup piyasa yoklayanlar da var. Alıcıyım, denemek istiyorum vs. dediğinizde dün sattım, prensipte anlaştım vs. diyorlar. Fotoğraflar kim bilir nereden alıntı :)
 
Aynı gitarı ben de almak istedim eleman sattım dedi. Dolandırıcı olsa bana sattım demezdi.bu da içinizi rahatlatır belki
Dolandırdığı kişi tarafından yoklandığını düşündüğü için sattım demiştir.Şimdi arkadaş bir gitar alıyor gitar gelmiyor telefon açıyor göndericem diyor yine gelmiyor bir daha telefon açıyor ve telefon kapalı.Bunun dolandırıcılık olduğunu anlamak için einstein olmanıza gerek yok.
Daha öncede kaos13666 nikli kişi hakkında da ben kendisinden alışveriş yaptım bana ürünleri gönderdi dolandırıcı olsa bana niye göndersin diyenler olmuştu.Şimdi ben 2 kişiyi dolandırmak istesem alırım parayı ürünleri yollamam ama 10 kişiyi dolandırmak istesem 2 kişiye güven verir 10 kişiyi bu güven ortamından yararlanıp dolandırırım.Hala ben böyle dolandırıcı insanların olmasını anlayamıyorum diyenler var anlayamıyorsanız hayatınızın devamın da da aynı durumlarla karşılaşmanız büyük olasılık.Yaşadığımız ülke refah seviyesinin tavan olduğu herhangi bir iskandinav ülkesi değil.Sevgi,çiçek,böcek dünyanızdan çıkıp hertürlü vahşet ,dolandırıcılık ve ahlaki yozluğun yaşandığı 3. dünya ülkesinde yaşadığınızın idrak edilmesi lazım.
 
Gitar mevzusuyla ilgili değil, fakat ben de geçen gün dolandırıldım. Adamlar aşmış artık hani Türklerde kafa çalışıyor ancak hep böyle olmaz işlere çalışıyor. Ben de şunu anlamıyorum, aliexpressten falan sipariş veriyorum, misal geçen ay tabletime bir kılıf söyledim, adam kılıfı yolladı tabletime uymadı, dispute açtım direk parayı kartıma iade etti eleman, ve kılıf da bende kaldı... Ve bu tip olayları arada sırada da olsa yaşıyorum ve hayret ediyorum yani. Elin Çinlisi bile bedava kargoyla dünyanın bir ucundan ürün yolluyor, bir de özür dileyip hatasını telafi ediyor. Bizde nerdee hak getire... Ne bileyim bir noktadan sonra ben bu tip olayların kanunlarla veya bu tip diğer kurallarla çözüldüğüne inanmıyorum. Çünkü olayın kaynağı başka bir yerde düşünsenize kendi memleketimde, adını sanını, açık adresini vs. bildiğim adama güvenemiyorum, nickname kullanan bir Çinliye güvenebiliyorum. Kesinlikle burada başka bir şeyler olmalı...

Ve şuna da adım gibi eminim, konuyu açan arkadaşım annesinin hediye ettiği paranın gitmesinden dolayı bile utanıp çekinirken, dolandıran şahıs GTA karakteri edalarıyla ortalıkta dolaşıyordur. Hani burada adalet nerede şimdi ?

Neyse... Ben de hukuk okuyorum ancak daha çok genç olduğum için arkadaşıma yanlış bilgi vermek, kafasını karıştırmak istemiyorum. Tavsiyem, bir avukata danışıp ona göre hareket etmesi... Geçmiş olsun ...
 
Daha arkadaşın elindeki kanıtları tabiri caizse dosyayı görmeden herkez hakim davaya.Eft yaparken not düşmemeniz sizin dolandırıcılığı kanıtlayamayacağınız anlamına gelmez.Ben TCK da eft notu düşülmezse karşı tarafın eylemi suç sayılmaz babında bir madde bilmiyorum.Hukuk bilimi yoruma açık bir bilimdir pozitif bilimlerle karıştırmayın.Avukat var ipten alır avukat var ipe götürür diye boşa denmemiş.
20 kadar ürün sattım sahibinden üzerinden 15 kadarı getli satılmış diğerleri ben komisyon ödemek istemem diyen alıcılardı hesabıma havale yaptılar ertesi gün gönderdim.Yani zaten her satıcı fiyatın üstüne sahibindene ödeyeceği komisyonu ekleyip get açıyor.GET açmaya yanaşmayan adam neden açmaz iyi niyet çerçevesinde yaklaşırsak kendi adına banka hesabı yoktur ondan açmaz.Ha kişinin banka hesabı vardır GET farkınıda alıcı öderim demiştir o zaman satıcının dolandırıcı olduğu fikri oluşur bende de açıkçası.Tabi bu dediklerim uzaktan satış için geçerli elden satmak isteyen zaten GET niye açsın.
Arkadaşımızın olayında Tck hükümleri değil TBK hükümleri uygulanır zaten hazır olmayanlar arasında bir sözleşme var. Sözleşmenin şekil şartlarına uygun olup olmadığının incelenmesi bunun yanında saikte yanılma ve arkadaşımızın bunun bilip bilemeyeceği araştırılması lazım
 
Geri
Üst