Ht5e Prosesörden Screamer Koyabilirmiyim?

Merhaba, blackstar ht5c amfi almayı planlıyorum ama bir acemi olarak merak ettiğim bi soru var. Amfiye input girişinden yada fx returnden prosesörümü bağlayıp prosesörümü tube screamer olarak kullanabilirmiyim? Tabi bu dediğim durumda amfi distortion kanalında. İnternette de 4 kablo yöntemini duymuştum, bunun onunla alakası varmı? Belki sorduğum şey saçma olabilir ama acemiliğime verin lütfen. Şimdiden teşekkürler.
 
4 kablo metodu ile bildiğim kadarıyla prosesörün bazı efektlerini asıl amfinden önce, bazılarını da sonra konfigürasyana koyabiliyorsun. Screamer ile boostlama olayın 4 kablo metodu ile de olur, ayrıca prosesörünü amfinin inputuna doğrudan girerek de yapabilirsin. Sonuçta prosesörün sadece drive pedalı olarak sinyalini etkileyecek, tuner vs. de kullanabilirsin. Efektleri de.

Ancak ne kadar iyi uyum sağlarlar amfiyle prosesörün onu bilemiyorum.

Kolay gelsin
 
Ev ici kullanimda cok buyuk farklar olmaz kanimca,bende rp1000 vardi 4 kablo ve duz fx returnun cokta farkini hissetmedim acikcasi,hatta cogu zaman onune baglayip kullandim,olay tamamem deneme ve yamulmaya bakiyor :)
 
Combo lambalı bir amfi preamp-power amp-kabin sıralamasından oluşuyor kabaca. Send return baglansı preampte işlenmiş olan sesi power amp e göndermeden önce işlemek istediğimizde kullanacağımız bağlantıdır.Bu sayede amfi drive ı kullanırken modülasyon ve echo(chorus,phaser,reverb,delay) efektlerini, sesi çamurlaştırmadan olması gerektiği gibi kullanabiliyoruz.

Ts pedalların çok yaygın olan kullanım yeri amfi ve gitar arasıdır.Eğer bu pedalı ya da bu pedalın işini yapacak bir prosesörü send/return baglantısına bağlarsanız alışılmışın dışında bir kullanım olacaktır.

Genelde iyi prosesörlerde amfi girişine baglanacak bir çıkışla beraber bir de amfi preampından aldıgı sesi işlemek için send/return çıkışları olur o da aklınızda olsun.

Bilgim dahilinde yorumum budur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@Aytek @celal12345 Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu dediğim işi yapmaya kalkarsam prosesörde fx send çıkışı olmasına dikkat edeceğim :) Ama @hackeiommi hocamın tavsiyesiyle direkt olarak line 6 hd500 alıp kullanmayı düşünüyorum.
 
Geri
Üst