Tuşe! (Rock) - Ankara

Merhabalar;

"Karanklık" adlı şarkınızı bir süredir, dinliyordum. Hemen konuşmam bu gibi konularda...

Şarkı çok güzel-sevdiğim tarz bir giriş ile başlıyor. Bas, klavye, davul üçlüsü sözlerin ardı sıra çok hoş bir atmosfer yaratıyor, ki tüm şarkı için bunu söylemek mümkün. Progresif ve cidden karanlık bir beste. Şarkının en dikkat çekici özelliği Türkçe sözlerin fonetik olarak bu tür bir besteye başarılı bir şekilde entegrasyonudur. Bu pek kolay bir şey değil sanıyorum, zira Türkçe'yi iyi kullanabilen kullanamayanlardan az TR rock alemlerinde. Şarkıyı dinlerken aklıma sık sık Fates Warning 'in son 2 albümü geldi. O albümler de Mattheos/Moore etkileriyle epey karanlıktır. Elektronik altyapı destekleri de (looplar vs.) bu anımsayışı destekledi. Ki bunlar da çok iyi kotarılmış. Sev(e)mediğim 2 şey çıktı. 1.si gitar tonu. Bu tarz gitar tonlarını çok sevmiyorum. Biraz daha koyu tonların bu türe daha fazla yakıştığını düşünmüşümdür genelde. Efektler konsunda bijenin bilgisi benim çok üzerindedir, eğer bu tonda karar kıldıysa (bu ton olayı kayıtan da kaynaklanabilir/emin değilim) kesin bir bildiği vardır. İkinci sevmediğim şey gitar solosu oldu. Yo, güzel olup olmamasından değil de (ki gerçekten güzel de bir solo), bu tür elektronik destekli karanlık şarkılarda, hem de gitar hastası olan ben ;) , soloyu sıklıkla fazlalık olarak görebiliyorum. Bu tür, işte, Porcupine Tree, Fates Warning (son iki albüm/özellikle de Disconnected), Dead Soul Tribe vari bir beste beni hem çok umutlandırdı, hem de çok meraklandırdı. Steven Wilson prodüktörlük yapsa, çok iyi bir stüdyoda kayda girseniz kimbilir daha neler neler çıkacak sizlerden ;)

Ancak şarkının yarışmadaki şansı konusunda hiç yorum yapmıyorum. Hem kotalı adsl abonesi olduğum için dikkatli davranmam lazımdı ki tek grup seçtim, o da tuşe oldu ;) Pişman da hiç değilim, hem de jürinin bu tür eseri nasıl değerlendireceği. Pek yabancısıyım bu işlerin ama sanırım aradıkları Kurban, Duman tarzı bir şeyse, progresif bir havaya sahip bir şarkıyı doğru değerlendiremeyebilirler?
 
www.nokiasupersound.com da bulabilirsin
öteki kayıtları da merak ediyorum doğrusu
birkaç tane var sanıyorum.
insanlar tuşeden çok şey bekliyorlar bu yüzden çok fazla eleştiri alabilirsiniz. beklemeleride doğal tabi
böyle iyi müzisyenler bir araya gelmiş herkes bağrına basmış nokiasupersoundda sizin seviyenizde bir gUrup yok sanıyorum. yani orada kesinlikle birincilik almanızı bekleyecek(im,sin,ler)
başarılarınızın devamını diliyorum. nazar değmesin!
 
SLM ARKADASLAR :)
KEYİFLİ, OLASI, OLGUN BİR ANLAYIS İCERİSİNDE
İCE SİNESİ BİR EMEK SERGİLEMİSSİNİZ...
ELİNİZE AGZINIZA SAGLIK...
UMARIM GÖNLÜNÜZCE OLUR...
BASARILAR...
 
Selam arkadaşlar,

Öncelikle iyi/kötü her tür yorumunuz için teşekkür ederiz. "Eğer herkes seni seviyorsa kendini ifade etmede yanlış bişiler yapıyosun demektir" diye bi laf vardır... Bestelerimizi beğenen de olacak beğenmeyen de, böylece biz de nerede durduğumuzu görecek ve kendimizi geliştirebileceğiz... Bu yüzden "Karanlık" hakkında yorumda bulunan herkese teşekkür ederiz.

İkinci konu nokiasupersound oylamasıyla ilgili. Güvenilir bi kaynaktan aldığım bi bilgiye göre (umarım yanılmıyodur) nokiasupersound'da oy verirken eğer 10 isim seçmezseniz (herkes ilk on oluşturuyor ya) oyunuz geçersiz sayılıyormuş. Yani Nienturicim, bu durumda sen sadeceTuşe'ye oy verdiysen nokia amcaları bunu saymıyolarmış. Ama biz yine de çok teşekkür ederiz :)

Yakında yeniden başlayacak olan düzenli bar programlarımız öncesi, ilk defa bestelerimizi canlı canlı çalacağımız Pakistan Yardım Konseri'nde, Pazar günü Saklıkent'te görüşmek dileğiyle..
 
Infinity_minus_one demiş ki:
İkinci konu nokiasupersound oylamasıyla ilgili. Güvenilir bi kaynaktan aldığım bi bilgiye göre (umarım yanılmıyodur) nokiasupersound'da oy verirken eğer 10 isim seçmezseniz (herkes ilk on oluşturuyor ya) oyunuz geçersiz sayılıyormuş. Yani Nienturicim, bu durumda sen sadeceTuşe'ye oy verdiysen nokia amcaları bunu saymıyolarmış. Ama biz yine de çok teşekkür ederiz :)

Hayda? Bir daha mı oylayacağız? Diğer adaylar kim olsa ki :)
 
MuratCan o kaynakça oylama kısmına girdiğinizde en üste yazıyor.
nienturi 9 tane daha vereceksin :)= Yazık olacak kotaya ama :p=
Başarılar Tuşe! ! Pazar görüşürüz...
 
"Karanklık" adlı şarkınızı bir süredir, dinliyordum. Hemen konuşmam bu gibi konularda...

Şarkı çok güzel-sevdiğim tarz bir giriş ile başlıyor. Bas, klavye, davul üçlüsü sözlerin ardı sıra çok hoş bir atmosfer yaratıyor, ki tüm şarkı için bunu söylemek mümkün. Progresif ve cidden karanlık bir beste. Şarkının en dikkat çekici özelliği Türkçe sözlerin fonetik olarak bu tür bir besteye başarılı bir şekilde entegrasyonudur. Bu pek kolay bir şey değil sanıyorum, zira Türkçe'yi iyi kullanabilen kullanamayanlardan az TR rock alemlerinde. Şarkıyı dinlerken aklıma sık sık Fates Warning 'in son 2 albümü geldi. O albümler de Mattheos/Moore etkileriyle epey karanlıktır. Elektronik altyapı destekleri de (looplar vs.) bu anımsayışı destekledi. Ki bunlar da çok iyi kotarılmış. Sev(e)mediğim 2 şey çıktı. 1.si gitar tonu. Bu tarz gitar tonlarını çok sevmiyorum. Biraz daha koyu tonların bu türe daha fazla yakıştığını düşünmüşümdür genelde. Efektler konsunda bijenin bilgisi benim çok üzerindedir, eğer bu tonda karar kıldıysa (bu ton olayı kayıtan da kaynaklanabilir/emin değilim) kesin bir bildiği vardır. İkinci sevmediğim şey gitar solosu oldu. Yo, güzel olup olmamasından değil de (ki gerçekten güzel de bir solo), bu tür elektronik destekli karanlık şarkılarda, hem de gitar hastası olan ben , soloyu sıklıkla fazlalık olarak görebiliyorum. Bu tür, işte, Porcupine Tree, Fates Warning (son iki albüm/özellikle de Disconnected), Dead Soul Tribe vari bir beste beni hem çok umutlandırdı, hem de çok meraklandırdı. Steven Wilson prodüktörlük yapsa, çok iyi bir stüdyoda kayda girseniz kimbilir daha neler neler çıkacak sizlerden

Ancak şarkının yarışmadaki şansı konusunda hiç yorum yapmıyorum. Hem kotalı adsl abonesi olduğum için dikkatli davranmam lazımdı ki tek grup seçtim, o da tuşe oldu Pişman da hiç değilim, hem de jürinin bu tür eseri nasıl değerlendireceği. Pek yabancısıyım bu işlerin ama sanırım aradıkları Kurban, Duman tarzı bir şeyse, progresif bir havaya sahip bir şarkıyı doğru değerlendiremeyebilirler?

Barışım söylediklerinin tamamına katılıyorum dostum özellikle gitar tonuyla ilgili olan kısma aslında şöyle ki bende daha mat tonları severim ama işte nuendo bilmeyince tuzunu biberini çokta istediğim gibi tuturamadım.:)Gitar solosuda aslında istenilen gibi olmadı biz nokiadan son anda haber aldık son günü fln aslında bu parçaları herseyi bi gorunur hale getirmek için kaydediyorduk bir ön çalışma yarışmaya katılmak için yada internete koymak için değildi.Ama bir anda böyle bişey çıkınca koyuverdik:)Aslen çok daha ciddi çalışmayla daha iyisi olabilir:)Lakin gitar solosu nuendo azizliğinde ms değerinde kaymış durumda yani ehehe:)Eleştirilerin çok teşekkür ederim tamda düşündüğüm şeyleri sende söylemişsin mutlu oldum bilakis huhu:)

Gitaristiniz buduncu olmuş doğru mudur? Adını da Yabgu B'jan Tigin olarak değiştirmiş. Öyle duyduk.

Ah Akın ah:)ne adamsın yahu:)gece gece ne güldüm o gün yahu.Buduncuyum sonuna kadar, sen değil misin yoksa Ültegin Akın Kağan bey:)ALO KURT hattında direk ben çıkıyorum:p

SLM ARKADASLAR
KEYİFLİ, OLASI, OLGUN BİR ANLAYIS İCERİSİNDE
İCE SİNESİ BİR EMEK SERGİLEMİSSİNİZ...
ELİNİZE AGZINIZA SAGLIK...
UMARIM GÖNLÜNÜZCE OLUR...
BASARILAR...

Abi içten düşüncelerin ve desteklerin için teşekkür ederiz, umarız hepimiz için böyle olur.Ankara rock camiası tırmalamayı sever, Ankara İstanbulu döver:p


Gitaristlerine KIL oluyorum GICIK oluyorum !!!!! Yakaladığım yerde kırıcam parmaklarını !!!! kesicem saçlarını !!!

Hımm demek öyle gelde seni bi patakliim ben, asıl ben sana kıl oluyorum hem yakışıklı hem yetenekli hemde şu alemde benden daha bi ekipman fetişisti adamsın.:)tsl nin lambalarını çalcam senin:)Gerçek sanar şimdi millet ha :)Caner'cim öpüyorum canım benim, hala rectifier alcaz senle dimi. Gerçi sen telecaster diye tutturdun humbucker cın cın fantezilerini bir kenara mı bıraktın yoksa:)


Arkadaşlar bizim için olumlu olumsuz düşüncelerini buraya yazan herkesin iyi niyetle bizim gelişimimiz için zamanını ayırdığını çok iyi biliyoruz ve çok teşekkür ediyoruz.Çok sağolun bütün düşünceleriniz için...

Ayrıca bu cumartesi Garaj Barda bir konser organizasyonu yapılıyormuş ve TUŞE de burda sahne alacak. Saat 14:30 da yanlış bilmiyorsam kapı açılıyor Tuşe 18:00 da sahne alıyor.Yani ayrıntılı bilgileri zaten yarın fln yazcam bende.

Bide bu pazar saklıkentte ki yardım konserini bende hatırlatayım.Hatırlattım:)
 
akinu demiş ki:
Gitaristiniz buduncu olmuş doğru mudur? Adını da Yabgu B'jan Tigin olarak değiştirmiş. Öyle duyduk.
buduncu olmus ben de gordum. :)

bijen tigin oldu mu
feleg ocun aldi mi?
oylar ona tamamlandi mi?
simdi yureg yirtilur.

guldururken dusundurmusumdur umarim, aman oylari tamamlama meselesini ihmal etmeyelim.

(ben bi tur daha gezip bolumu seferber ettim, o konuda bi sikinti yok merak etmeyin ;) )
 
garajda dinledim ilk defa sizi bugün,ve aklıma kazınmış bulunuyorsunuz arkadaşlar:)çok,çok iyi tüm grup elemanları,gerçekten.heleki gitar abimiz:) ağzımız açık izledik,tebrikler tuşe!
 
Bende ağzım acık izledim :) Ayrıca klavye olayı da beni fazlasıyla bitirir :) Ki bugun bitirdi.Yaştan dolayı ne kadar duysamda herkesten,izleyememiştim.Anlatıldığı kadar varmış :)Tebrikler...
 
vokalin o ne sesti öyle yahu, ben de yapacam ben de yapacam diye gaza geldim :D Bunu düşünen çok kişi olduğuna inanıyorum, aynen onlar gibi ben de şunu diyorum: "tuşe'nin albüm vakti gelmiş" Mutfağınızda neler oluyor bilmiyorum ama besteleriniz olduğunu biliyorum en azından "karanlık"ı dinledim. Ankara'nın gururu tuşe'yi yakında stadyumlarda dinleriz inşallah: Kırın şu rock'ın kör talihini! (Ver gazı efektiyle yazı tamamlama tekniği) :D

P.S. Az önce Alo Kurt hattını aradım uzun saçlı diye Bijen'i ispiyonlayacaktım ama karşıma Bijen çıktı. Hakkaten Budun'cuymuş yalan değilmiş. Bijen Tigin'e saygılar..
 
Evet bende ağzım açık dinledim keşke sahnede paylaşabilseydik :) Başka sefere artık. Gitar Abimizin de çok güzel çalıyor gerçektende konserden bişiy anlayamadım gitara mı bakıyım klavyeyemi vokale mi herkes yaptığının en iyisini yapıyo. Kısaca herşey süper tebrikler. Yaştan sokarsanız sizinde her programınıza gelirim :D
 
Tüm güzel sözleriniz için teşekkür ederiz arkadaşlar. Cumartesi biz de çok eğlendik gerçekten. Hem sahne almayı çok özlemiştik hem de beklentilerimizin çok üstünde bir ses sistemi ve çok güzel bir seyirci olması bizim de enerjimizi ve keyfimizi arttırdı. Sonuç olarak Tuşe! önümüzdeki haftadan itibaren (13 Aralık) her Salı Saat 21:30'da Garage'da sahne alacak.

Özgür ve Özgün, yaş sorununuzu zamanla(!) halledeceğinizden eminim, ama kapıdan sıyrılabilirseniz her hafta bekleriz.

Veee.... Tuşe! yeniden Cumartesi geceleri 00:00'da Biziz'de programlarına başlıyor. Bu Cumartesi-10 Aralık'tan itibaren yeniden Biziz'deyiz... Cumartesi... 00:00'da.... Biziz'de... TUŞE!

Görüşmek üzere...
 
Geri
Üst