Tuşe! (Rock) - Ankara

tuşeyi ilk dinlediğimde sanırım 2005 yılıydı vişnelikte şebnem ferahın alt grubu olarak çıkmıştınız eğer yanılmıyorsam, hayran kalmıştım... ama cumartesi gecesi yolcuda dinlediğimde benim için gerçekten hayal kırıklığı oldu... haddim olmayarak bikaç eleştiride bulunacağım çünkü ilk dinlediğimde tuşe bundan çok daha ilerdeydi gibi geldi bana... ilk önce sound sorunundan bahsedeceğim, basın ve vokalin sesi biraz fazla gibi geldi bana ki bu da klavye (ki fatihi bildiğim kadarıyla ensturmanına çok hakim olduğunu ve soundu çok iyi doldurduğunu söyleyebilirim,herbirinizin olduğu gibi) ve gitarı özellikle de klavyeyi arka plana itmekle kalmamış daha sanki yolun başında bi grup kıvamında bi ses gelmesini sağlıyodu... ikincisi tonlamalar ve vokalinize uygun şarkı seçimi... queenlerde (özellikle onlarda çok eğlendim) vokal şarkıya cuk oturmuşken örneğin sweet child da çok sönük kalması cidden pek tat vermedi, kadife gibi sese yakışmamıştı bence ayrıca bass gitar tonları da pek rock müziğe oturan tonlar gibi değil(yine sweet childı örnek verebilirim bunda da), açıkçası daha çok pop altyapısına uygun gibi geldi bana... son olarak ta bijen... resmen bıkkınlık gördüm adamda pek heyecan yoktu aslında özenirmiş gibi bi havası da yoktu sololar gayet teknik, hatasız ama baştan savma "bitse de gitsek" sololardı,orjinal sololara pek yakın değillerdi, tonuyla da fazla uğraşmamış gibiydi, çok boğuk geldi bana...dediğim gibi niyetim sizi aşşağılamak veya bilmişlik taslamak falan değil daha önce neler yapabildiğinizi görmüş biri olarak şu haliniz beni üzdüğü için yazdım sadece bunları,size yakışanın bu olmadığını düşündüğüm için...
 
Yorumlarınız ve dikkatiniz için teşekkür ederiz ama burada saydığınız birçok eleştiri çaldığımız mekanın ses sistemi,ekipmanları ve sesleri ayarlayan arkadaş ile ilgili ayrıca sahnedeyken dışarıda neyin ne yükseklikte olduğunu bilmeniz gibi bir durum söz konusu değil.
Aynı şekilde vokalin ses tonu ve hangi şarkıda ne kadar sönük kaldığı bu defada sahnede kendini ne kadar iyi duyması ile yani monitor amfiler ile ilgili bir durum ki bu tüm enstrumanlar ve enstrumanistler için geçerlidir hakimiyetin bu noktada çokta fazla bir etkisi malesef yok kendini duyan müzisyen mutlu müzisyendir iyi ve istekli çalar;)

Sevgiler & Saygılar
 
Bence "bitse de gitsek" havası ve bıkkınlık eğilimi grupla alakalı değil. Bu eğilim malesef Yolcu tonmeister'ı ile ilgili. Zepplin2fly'ın eleştirilerinin %80'i Bülent'le alakalı.

Tuşe'den sonra çıkan Karakedi performansı sırasında kolanlardan birisi yine patladı. Bu sadece ses sinyalini ayarlayamama sorunuyla ilgili birşey. Yoksa Yolcu ses düzeni şuan Ankara'nın ortalamasının oldukça üzerindedir.

Haftaya cuma ve cumartesi günleri, bizzat kabinde olmayı düşünüyorum. Haftaya göreceksiniz her türlü sorun çözülecek.
 
Dün gece Bursa'daydılar. Bizi kırmayıp üç kere bis yaptılar. İlk defa dinledim, pek beğendim yine dinlerim. Bi de Fransızca parçaları olsaymış tam süper olurmuş :) Biz Bursa'dayız bekleriz efendim...
 
çok iyidir,süperdir,muhteşimdir.her elemanı kendi alanında müthiştir.albümü sabırsızlıkla bekliyorum ve biliyorum ki ortalığı kasıp kavuran bir albüm olacak.bunun için de beklemeye değer... :)
 
Arkadaşlar, evimde kurduğum stüdyomda davul dersleri vermeye başlıyorum. Çalışmalar Yamaha DtExpress 3 elektronik davul ile yapılacak. Hem ev ortamının rahatlığı ve samimiyetinden dolayı hem de elektro davul kullanmamnın çok avantajı olduğundan dersleri evde vermeyi tercih ediyorum. Davuldan bilgisayara direk kayıt alma imkanımız da olacak. Çalarken kendini kaydedip daha sonra dinlemenin bi davulcunun gelişimi için çok çok faydası var ve herhangi bir stüdyoda böyle bir imkan olmuyor. Ayrıca böylece ortalama bir stüdyoya saati 15 -20 ytl ekstra para vermekten de kurtulmuş oluyoruz. Ama arada bir (2-3 derste bir mesela) normal stüdyoda da akustik davulla çalışma yapmayı planlıyorum çünkü ne olursa olsun elektro davul ile akustik davulun hisleri farklı oluyor, ve her ikisinin de kullanılması gelişim açısından çok daha verimli. O yüzden genel olarak dersleri evde yapsak ta zaman zaman bir stüdyo kiralayıp orada da çalışacağız.

Derslerin yogunluğu tamamen bize bağlı ama ben açıkçası haftada en az 1 buluşmayı tercih ediyorum. Daha fazla ara verince tam verim almak zorlaşıyor. Çalışma süresi normalde 1 saat, ancak bu esnek bir zaman birimi. Kendimizi kaptırıp 1.5 saate kadar çalıştığımız zamanlar da oluyor.
Derslerde nota okuma, temel müzik teorisi, ‘rudiment’ lar, temel pop/rock/latin/jazz kalıpları ve çalım tekniği gibi her davulcunu bilmesi gereken konular üzerine yogunlaşıyorum. Metronomla, ve hatta yeri geldikçe davul partisyonu kaldırılmış midi kayıtlar üzerine de çalışma imkanımız da olacak. Ayrıca bir çok davul metodundan ve videosundan da faydalanarak dengeli ve bilinçli bir ders amacındayım.

Evim Ankara’da Hoşdere Caddesinde, Atakuleye çok yakın.

İlgilenen ve daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar bana [email protected] adresinden e-mail ile ulaşabilirler. Stüdyonun fotograflarını da aşağıya ekliyorum.

CIMG8124.jpg


CIMG8125.jpg


CIMG8123.jpg


Görüşmek üzere.

PS: Şimdi fotolara tekrar bakınca gözüm tahta sandalyeye takıldı. 8O Bi davul taburesi alıcam en yakın zamanda :LOL:
 
sorunlar bitmez:)

Haftaya cuma ve cumartesi günleri, bizzat kabinde olmayı düşünüyorum. Haftaya göreceksiniz her türlü sorun çözülecek.

umudu icerisinde olan sayın arkadasım...

hım oldukca tecrübeli birisine benziyorsun...diye bir yorum yapmak isterim...ok tonemaster arkadas yeteri performansı gösterememis olabilir hatta bu konu tartısılabilir...ama neden sorunun temelinde yolcu rock barın isletmesi aranmamakta acaba...oldukca esik noktanın altında bir sistem var ve bazı sebebler den dolayı ki bu sebeblerin basın da maddiyat ve bilgisizlik basta gelir dikkate alınmalıdır...simdi bu durumu hemen örneklemeye gidelim; bu sartlar altında bas calan insanlar $100 gitarla sahne alıp olayı bitirebilirdi ama her müzisyen bilirki iyi enstruman paradan gecer...yani yolcu rock bar'ı ucuz ve sorunlu bir enstruman belki kurtarabilirken, ise yaramaz bir ses sistemi kesinlikle kurtarmaz...
ve...
saygınıza ve sevginize sıgınarak, rica ederim hataları ve kusurları sadece müzisyende veya tonemaster da arama enerjinizi biraz daha makul standartlarla yapınız....gidin ve üsenmeden sıkılmadan sistem ne durumda ve daha ne durumlara düsecek... bir bakın....

saygılar...
 
grubun ışık hızındaki gitaristinin klavyeye sarmasını dehşetle karşıladığım gruptur.biri bijene bıraktırsın o klavyeyi.. :p
neyseki sadce bir hevesmiş diyy mi efenim :D
neyse solistine de bayıldığım gruptur.kendi şarkılarını çok severim
gerçi ne söylese dinlerim 8O
ankarada olmak gerçekten güzelmiş teşekkürler arkadaşlar ;)
takipteyiz diyorum başka da bişi sölemiyorum.sardım valla :twisted:
 
Geri
Üst