Grado Kulaklıkla Gitar Çalınır Mı?

Arkadaşlar bende metal kulaklığı olarak bilinen grado alessandro ms1 var. Sarı padli.

Ben bunu müzik kulaklığı diye biliyordum dün sr225 modelini gördüm sahibinden sitesinde arkadaş başlık olarak şunu yazmış ''GRADO SR225i PROFESYONEL KULAKLIK (Studyo ve Kayit icin)''

Benim ses kartı ve ucuz bir stüdyo kulaklığı alma planım vardı evde geceleri çalmak için fakat para ayarlayamadım bir türlü.

Şimdi o yazıyı görünce acaba kulaklık almama gerek yok 2i2 ses kartı alıp şu işe gireyim mi diye düşünmeye başladım.

Fikriniz nedir?
 
Önce ses kartı alıp kayıt yapınız mevcut kulaklığınızla. O kaydı, mp3e çevirip telefondan vs. açarak dinleyin derim. Sonra gerek olursa kulaklık alırsınız bence.

Ancak şöyle bir durum da var, sizdeki kulaklık için "hi-fi" ibaresi var, ama bahsettiğiniz diğer model için "hi-fi & professional" ibaresi var. Bu yüzden denemekte fayda var.
 
Eğer ki kaydı hi-fi kulaklıkla yapmışsanız, son halini başka bir yerden dinlediğinizde anlaşılır derecede fark olacaktır. Yani en azından başıma öyle geldi :D Çok çiğ kalıyor hi-fi kulaklıkla yapılan kayıtların son hali. Özellikle distortion kayıtlarında çok fena, iğrenç bir ses olarak geliyor distortion tonu.
 
Yok çıkarmaz egzersiz için. Sonuçta tüm ayarları hi-fi de olsa kulaklık ona göre yapacaksınız. Eq olsun, diğer parametreler olsun. O yüzden bende çalışmalarımı Sennheiser hd201 ile yapıyorum. Oyun için üretilen bir kulaklık ve flat eq'a sahip değil bildiğim kadarıyla. Kayıtlar için kullanmıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Tamam o zaman ben ses kartı alayım :) Kayıt işine gireceğim zamanda kulaklığı eklerim.

Çok teşekkür ederim.

Başlangıç için 2i2 ses kartı nasıl sizce?
 
Bence gayet yeterli. O fiyat aralığındaki bir çok ses kartı aşağı yukarı aynı performansı verecektir. Ancak unutmadan söyleyeyim, bilgisayarda Guitar Rig, Amplitube, Bias gibi programlar kullanacaksanız, bilgisayar işletim sisteminizin de iyi olması lazım. (Gerçi kayıt yapmayacaksınız şu an :) )
 
Geri
Üst