Sahibinden.com Ile Yapmış Olduğum Alışverişte Dolandırıldım Yardımlarınıza Ihtiyacım Var!!!

A

adalet

selam
arkadaşlar 7.04.2015 yani 2 gün önce sahibinden.comda sibel yılmaz adlı satıcının 1500tl değerinde note4 telefon ilanını gördüm ,ilanın get ile alışveriş olduğunu sanıyodum hatta arkadaşımdan alışveriş için kredi kartını aldım ,yolda satıcyı aradım 40 lı yaşlarında yada o yaşlara yakın bir bayan çıktı telefon hakkında konuştum bana bilgiler verdi hatta elinde note edge de olduğunu onuda düşünebileceğinizi söyledi ben hangisni önerirsiniz dedğimde sizin maddi durumunuzla alakalı dedi konuşması güvenilir birisi izlenimi yaratıyordu bodrumda yaşadığını telefon mağzalarının bulunduğunu yurtdışından tel getirip kayıt yaptırıp sattıklarını söyledi ben ı phone satışı yapıyomusunuz diye sorduğumda bir kaç kez getirttik ama telde sorunlarla karşılaşan müşterilerimizin şikayetlerinden dolayı şuan getirtmediklerini esnaf olarak isimimizin kötü yönde anılmasını istemediklerini söyledi ,yani anlıyacağınız güvenilir birisi izlenimi vermeişti bana bende yolda konuşurken note edgeyi almak istediğimi söyledim get ilanı olup olmadığını sordum ilana konulmadığını ellerinde sadece bir tane olduğunu söyledi ilan açmasını istediğimde ise şu saatte yapmasının mümkün olmadığını telefonun parasını yatırırsanız yarın saat 11 gibi size yollarım diye söyledi saat 22.30 gibi aramıştım ve son konuşmamız 23.00 gibi olduğundan şüphelenmemiştimde söyledğinden. bir sonraki güne bırakmak istediğimde ise dükkana 11 gibi gittiğini elemanların telefonu satabileceğini söyledi.acil telefona ihtiyacım olduğu için ve konuşmalarından güvenilir gösteren bu kişiye 1700 tl gönderdimim.ertesi sabah 12 gibi beni aradı geç kaldığı için özürdiledi çocuğunun hasta olduğunu tel dükkanına geçer geçmez postalayacağını ve bana takip nosu göndereceğini söyledi ama dönmedi bir kaç saat sonra aradığımda teli açmayıp bana msj çekerek kargoya verdğini söyledi.tüm kargo şirketlerini aradım ama benim adıma kargo göremedim ve anladım dolandırıldığımı sonraki aramalarıma cevap vermedi.
arkadaşlar neden bukadar büyük bir meblayı tanımadığınız birisine gönderdiniz demeyin inanın insanın bir anlık boşluğuna gelebiliyor yoksa bende farkındayım herşeyin ve insanları kendimiz gibi dürüst görüyoruz 40 lı yaşlarında bir kadından böyle birşey beklemiyorsunuz ve işlerini öyle bir yapıyolarki size inanılmaz güvenilir iş ve çevre sahibi görünüyorlar bende daha önce netten böyle bir alışveriş yapmadığım için kandırıldım işte.keşke formunuzu daha önce keşfetmiş olsaydım diyorum bu konuda birçok konu paylaşmış olduğunuz gördüm.
yasal yollardan her türlü başvuruyu yapıp adaletin yerini bulmasını sağlamaka için elimden geleni yapmak istiyorum.lütfen bu konuda neler yapmam gerektiği konusunda yardımlarınız paylaşın.daha önceki bu tarz vakaları araştırdığımda takipsizlikle sonuçlanan olayları gördüm ama üstüne düşüp başarılı olanlarında paylaşımlarını gördüm, benim isteğimin sadece zararım ödenmesi değil inanın başkarıda bu kişiler tarafından dolandırımasın cezalarını çeksinlerki.
yarın ilk işim savcılığa suç duyrusunda bulunmak ve daha önce başarılı olmuş arkadaşlarımın yaptığını gördüğüm icra mahkemesine başvurmak.
bu konuda neler yapmam gerektiğini ve dilekçelerin nasıl olacağı konusunda yardımlarınız bekliyorum
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
saol kardeşim ,fikrini uygulayacağım umarım bir sonuca ulaşabilirim
 
Dolandırıcı , dolandırıcı olduğunu belli etmeyendir. Gene aynı tonga. Üzüldüm kardeşim Hakkını sonuna kadar aramalısın. Geçmiş olsun tekrardan...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
sağol kardeşim ,internette baktığımda okadar çok vakayla karşılaşdım keşke önceden bu durumları görseydim diyorum kötü niyetli insanlarla dolmuş heryer ve birçoğuda malum sitede olmuş siteninde bu konuda yaptığı hiçbir durum yok heşeyin farkında olmalarına rağmen .yasal yollardan herşeyi yapacağımıa emin olabirsin sonuna kadar arkasında bulunacağım inşallah bir sonuca ulaşabilirim
 
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Maalesef bu konuda yasal bir yaptırımınız olamaz gibi görünüyor. Her ne kadar yaptığınız EFT nin kaydı olsada, çıkıp şunu diyebilir, " bana borcu vardı onu ödedi " aksinide ispat edemezsiniz. Yada daha milyon tane asılsız sebep gösterebilir.
Tamamen kendi rızanızla, ortada hiçbir kayıt yada evrak, alım satıma dair herhangi bir ispat olmadan hiçbirşey elde edemezsiniz. Ben hukukçu değilim ama şunu çok net biliyorum hukuk evrağa bakar....
 
Telefonla yapılan dolandırıcılıkların yasada yeri yok malesef, ama bu tip kişilerin kimliklerini internet ortamında açığa çıkarmak gerekir
 
Her yer kötü niyetli insanlarla dolmadı, onlar zaten hep vardı. Değişen tek şey, internetle birlikte sizin onlara, onların da size ulaşmaları kolaylaştı.

O kadar çok yazıldı ki, eğer ürün ucuzsa ve satıcı kadınsa şüphelenmeye başlayın diye.
 
benzer vakalarda sonuç alanların vakalarını gördüm savcılığın konuyla ilgilendiğini ama işlemin yavaş işlediğini belirtiyolar bana attığı mesajları delil olarak sunamazmıyım budurumdan okadar çok mağdur olan varki yasal olarak bir yaptırımla karşılaşmadıkları sürece bu durum onları suça teşfik etmezmi mutlaka birşey yapılmalı
 
Arkadaşlar lütfen GET harici ya da yakından tanıdığınız birileri olmadıkça ikinci el ürün almayın, yazık o kadar alın terinizi emeğinizi bi çırpıda gözlerini kırpmadan çalıyorlar. özellikle studyo ekipmanlarında çok alıp-satılan ikinci el ürünleri, çok cüzi fiyata ilana koyanlara dikkat edin, tekrar geçmiş olsun, umarım telefon kayıtlarınızla savcılığa başvurur ve sonuç alırsınız.
 
yardım alabileceğim avukat bir arkadaşım yok forumda yardımı olucak arkadaşlarımızın yada tecrübesi olan arkadaşlarımızın yardım edebileceğini düşündüm
 
Arkadaşlar lütfen GET harici ya da yakından tanıdığınız birileri olmadıkça ikinci el ürün almayın, yazık o kadar alın terinizi emeğinizi bi çırpıda gözlerini kırpmadan çalıyorlar. özellikle studyo ekipmanlarında çok alıp-satılan ikinci el ürünleri, çok cüzi fiyata ilana koyanlara dikkat edin, tekrar geçmiş olsun, umarım telefon kayıtlarınızla savcılığa başvurur ve sonuç alırsınız.

Gerçekten saf olduğu için dolandırılan dedeler nineler dışındaki %90'lık kesim o paraları alın teriyle kazanmıyor emin olun. Benim gözlemim, artan dolandırıcılar kadar ölü fiyatına ne denk geririm diye kendi aklınca cin olmadan adam çarpmaya çalışan sözde uyanık vatandaşlarda da büyük artış olduğu yönünde. Bu olaylara davetiye çıkaran bizleriz aslında.

Not: Kişisel algılanmasın, burada yaşanan olayı hedef alarak yazmadım. Tekrar geçmiş olsun.
 
malı firmadan almaya gayret edin
firmanın bilgilerini alın, Iban numarasının bir firmaya ait olup olmadığını kontrol edin
yine içiniz rahat etmezse faturanızı kestirin ve taramasını tarafınıza yollatın(ödemeden önce)

millet yoldan çıktı arkadaşlar, daha geçenlerde adam fabrikanın önünde kepenk servisini çağırıp arıza varmış, kendisi de fabrikanın sahibiymiş gibi kepengi açtırıyor, mal sokmaları gerektiğininden durumun aciliyetinden bahsediyor, kepenk açılınca servis ücretini verilip gönderiyorlar, sabaha fabrika boş.
belediyeden mi arayanlar dersiniz, savcılar mı, terör şube mi, muhammedin soyundan geliyoruz diyenler mi, uçmuş millet, bileğimizi kesseler yolsuzluk, pislik, dolandırıcılık akacak.
 
Geçen de beni karakoldan aradılar, şöyle böyle karakola gelmeniz lazım diye. Artık ben çıkınca evi mi soyacaklardı bilmiyorum.

Bir de şöyle bir taktikleri olduğunu farkettim: bilgi topluyorlar. Tek başına bir işe yaramayacak tc numaranızı söylüyorsunuz ama adam başka yerden başka bilgilere de ulaşmış oluyor, sonra bu ufak bilgiler biraraya gelince bir de bakıyorsunuz ki adınıza çekler senetler kesilmiş.
 
Geçmiş olsun bu konu yukarıda sabit, lakin forumda yenisiniz görmeme ihtimali olabilir.

Dolandırıcılık Olayı: ''kaos13666''( Burak Köşker) Tanıyor Musunuz? | turkrock.com

Bu başlıkta birçok şey konuşuldu. Her türlü yazışma (sms, sahibinden.com mesajları, email, banka dekontu vs) başvuruken eklemeyi unutmayın. Ekran görüntüsü alarak da bu yazışmaları belgeleyebiliyorsunuz. Bir de umarım banka dekontuna/eft online formuna açıklama yazmışsınızdır paranın niye bu kişiye gönderildiğine dair. Umarım istediğiniz gibi sonuçlanır. Bu arada kadından almayın diyenleri anlamadım ? Kadınlar 2. el telefonu olamaz mı satamaz mı yani ? Hadi elektro gitar veya amfi için kullanıcıların atıyorum %90 erkektir de kadından gitar ilanları şüpheli olabilir ama telefon herkesin kullandığı bir şey. 2. eli gayet de kadından alınabilir. Burada o açından satıcının suçu yok bence ya da kıllanmasına gerek olacak durum yok.
 
Ülkemizde herşey mümkün, bu dolandırıcılar, hırsızlar insanı her geçen gün daha da şaşırtıyor, geçmiş olsun diyerekten linki paylaşıyorum;
 
arkadaşım geçmiş olsun.
boş beleş başlıklara yazmayı tercih etmiyorum, sen en azından bir mağduriyet yaşamışsın, burda belki bir çözüm bulurum diye gelmişsin, o yüzden seni o kategoriye koymuyorum lakin bu sorununa çok daha net cevaplar alabileceğin bir sürü forum var, bence oralara da bir danış.
yani kusura bakma ama yaptığın hakkatten iş değil, bilmediğin etmediğin, sadece telefonla konuştuğun bir insana ürünü dahi görmeden nasıl para yolluyorsunuz, böyle bir devirde hiç mi aklınıza gelmiyor üçkağıtçı olma ihtimali, ben de bunu anlamıyorum doğrusu, şimdi mağdur durumdasın diye fazla birşey demek istemiyorum ama yazık etmişsin kendine.
benim bildiğim bu ikinci el sitelerinde ürünü alacak olan adam ortak havuza önce para yolluyor, sonra ürün eline ulaşıyor, alıcı ürünü inceliyor, eğer beğeniyorsa "tamam kardeşim ben bu ürünü beğendim alıyorum" deyip yine site üzerinden ok veriyor, ortak havuzdaki para ondan sonra satıcıya iletiliyor. bu yöntem dışında 2. el sitelerinden bir iğne bile almayın arkadaş, almayın yaw, kadınmış 50 yaşındaymış, çok kibar konuşurmuş, hepsi hikaye, bu devirde kibar konuşmayan dolandırıcı yok zaten.

sen yine hakkını ara elbet, davanı aç, haa sonuçta hiçbirşey çıkmazsa bir de ödeyeceğin extra avukat ve dava masrafları çıkar, bu da olayın başka bir tarafı tabii.
ne diyim geçmiş olsun tekrar, umarım büyük bir ders olur sana.

edit: bence ilk iş olarak hemen eft yaptığın ödemenin dekontunu kendi banka şubenden iste. Internet bankacılığından yaptıysan ordan ilgili dekontun çıktısını almaya kalkma, o resmi bir kağıt olmaz, bizzat banka şubesine gidip ordan al.
ikinci olarak ta ilgili 2. el sitesinin varsa müşteri ilişkilerini ara, durumu anlat, en azından bu kullanıcının sitelerinde kayıtlı olduğunu belirt, belki bi yol gösterirler.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst