Çağan Irmak

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Kanaatimce türkiyenin sahip olduğu iyi yonetmenlerden bi tanesi ki zaten başka yokda bence.yaptığı filmler gerçekten güzeller Babam ve Oğlum, Mustafa Hakkında Her Şey , ve son olarak tv de yaynlanan muteşem dizisi Çemberimde Gül Oya siyası içerkte katıyor biraz genelde 80' ihtilali üzerinde kurulu filmler.Sizce?
 
Birincisi başlık yanlış. "Çağan Irmak Sinemaları" nedir? AFM sinemaları gibi. Ya Çağan Irmak sineması dersin ya da Çağan Irmak filmleri. İkincisi -de -da yazımı ve ünsüz benzeşmesi konusunda kafan karışık sanırım. 2 sefer dahi anlamına gelen -de eki kullanmışsın anladığım kadarıyla "zaten başka yokda" derken ve "siyasi içerikte katıyor" derken. Bunların ikisi de ayrı yazılır ve bu sebeple benzeşme kullanılmaz. Üçüncüsü ve en önemlisi ise Türkiye'de Çağan Irmak'tan başka yönetmen olmadığını düşünüyorsan, ya yönetmenlik kavramına anlam olarak uzaksın ya da az Türk filmi izlemişsin.

Tek katılacağım nokta şudur ki Çağan Irmak gerçekten iyi bir yönetmen. Sinemadaki yıldız sistemine çok bulaşmadan da gişede milyonlar seviyesine ulaşılabileceğini gösterdi bence. İşlediği konular ve konuyu işleyiş şekli de takdire değer.
 
kendisi aynı zamanda Şaşıfelek Çıkmazı ve Asmalı Konak dizilerinin de yönetmenidir...
fakat kendi (senaryo-yönetmen) yapımlarında 80 olayları genel konu,
sanırım amcası veya dayısı bu ihtilallerde işkence görmüş.
bence çok da iyi yapıyor, birilerinin bunu bizlere hatırlatması lazım, gençlerin gaznelilerden çok ülkemizde olan darbeleri öğrenmesini engelleyen eğitim sistemine rağmen...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
senin verebilecegin DİL Bilgisi dersine ihtiyacım yok.Bşka şeylerle meşgül et kendini.

İkinci olaraktan sinema, film yada dizi bu gibi şeylerle uğraşmadıgın belli bir yönetmenin izlemeye ve kayda deger filmi varsa ki Çağan Irmak ta bunların içinde. bundan dolayı ...... sinemaları diye adlandırılır.

mellon_collie,

teşekkür ederim ya bi an aklımdan çıkmış dediğin gibi çok sevdiğim asmalı konakta Çağan Irmak ın. Ben senden duydum dayı,amca bu olaylarda işkence gördügünü eyvallah diyim :) bunuda ögrenmiş olduk.Teşekkür ederim.

yeni yeni filmler için bekliyoruz yönetmenimizi....
 
notrdame demiş ki:
Çağan Irmak tabunların içinde

1. "tabun" :1936'da almanlar tarafindan üretilmiş ilk sinir gazı.(ref:Ekşisözlük)
2. Ayrı yazılan -de, -da eki benzeşme kuralına tabi değildir. Dahil edersen işte tabun olur.
3. Evet mesleğime yönetmen yazacak kadar işin içinde değilim ama belli bir miktar film izlemişliğim ve dizi takip etmişliğim, internetten makale okumuşluğum çok olmasa da sinema kitapları okumuşluğum ve bir de sinema atölyesine katılmışlığım var. Ama hiç böyle bir şey duymadım, yani ".... sinemaları" diye bir şey. Sen var diyosan, yeni bir şey de öğrenmek güzeldir derim.
4. Tepkinden anladığım kadarıyla başlığı sen değiştirmemişsin. Demek ki moderatörler değiştirmiş. Onlar da duymamışlar ve öğrenmiş oldular.
 
filmlerinde ele aldığı malzeme 80 ler daha iyisi mi var böle bi,r malzeme çağan ırmak gibi bir üstadın elinde harmanlanınca ortaya çıkan şeylere doyum olmuyor
 
Kabuslar Evi adında yeni bir filmi var
Tahmin edileceği gibi korku türünde
Yine Babam ve Oğlum'un kemik kadrosuyla çekmiş. (Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Yetkin Dikinciler, Hümeyra)
 
Geri
Üst