Fasttrack Ii Ses Alıyorum Fakat Kayıt Yapamıyorum Yardım

Merhaba turkrock ahalisi.Yakın zamanda kulanmaya başladığım Fasttrack II ses kartında yaşadığım problem.Aşağıda fotoğraflayacağım da.Olayı şu;
Ses kartını laptopa bağladığımda ses alıyorum.AmpliTube3 Guitar Rig 5 ile de sorun yok.Laptoptan açtığım mp3'ün sesini de ses kartına taktığım kulaklıkla alabiliyorum.Örneğin Youtube'tan bir backing track üzerine guitar rig ile takılabiliyorum sıkıntısız.Sorun kayıt alamamam.

Audacity,Reaper x64 gibi programları kurdum.İçerisinde Device kısmında çeşitli aygıt kombinasyonları ile kayıt olayı var.Microsof ses eşleştiricisi,Speakers (3-M Audio)(output),MME,WASAPI vs.vs.Bunlardan çok anlamıyorum.Audacity programında kayıtta ses alabiliyorum fakat aldığım ses guitar rig'de Hi gain olmasına rağmen kayıtta Clean geliyor.Reaper programında ise kayıtta hiç ses alamıyorum.
Not: Guitar Rig 5 'te Loop pedalında da kayıt yapamıyorum.Sesi alıyorum fakat kayıt yok.

Screen Shot'lar:


ScreenShot_20150414170227.jpeg

ScreenShot_20150414170302.jpeg

ScreenShot_20150414171138.jpeg

ScreenShot_20150414171311.jpeg
 
Audacity kullanmadım bilmiyorum ama, fotoğraftan anladığım kadarıyla Asio driverı programda seçilmemiş. Windows Direct Sound yazan kutucukta, asio seçeneği varsa onu seçip deneyin. Bir de tavsiyem FastTrack USB II kullanıyorsanız, kendi asio driverları zaten mevcut, Asiı4all kullanmanıza gerek yok. Ses kartının windowsta kendi kontrol paneli olması lazım, oradan Sample rate latency vb seçip, monitoring seçeneği varsa kapatmanız yeterli. (yoksa clean sesi de duyarsınız.) programda da Asio sürücüsünü seçerseniz, muhtemelen ses alabilirsiniz. Audacity hiç kullanmadım dediğim gibi, asio desteği var mı bilmiyorum.

Reaper için aşağıdaki kendi programımdan aldığım bir screenshot koyuyorum. Oradaki Preference kısmında siz, Avid Mbox Mini Asio yazan yerde M-Audio yani kendi cihazınızı seçmeniz, ve açtığınız kanal üzerinde de, fotoğraftaki gibi gerekli seçimleri yaparsanız, sorunsuz kayıt alabilirsiniz diye düşünüyorum.

reaper.jpg
 
Geri
Üst