Bülent Ortaçgil

Merhabalar,
Forumlarda gezerken merak ettim acaba Bülent Ortaçgil ile ilgili oda açılmış mı diye. Görünce sevindim, zaten olmasaydı ben açıcaktım.
Herkese tekrar merhabalar :)
Son albümünü kesin alın harika bir albüm. Bütün parçalar çok güzel :)
 
ŞUanki ruh durumunuz başlıklı foruma şimdi yazdım üstadın bir şarkısını yüce insan NEREDESİN FİRUZE filminde MÜSLÜM GÜRSES in bunu sölemesi ilgimi çekti sanırım bişiler değişiyor ne dersiniz ?
 
şu ara en çok dimlediğim şarkıları;

bu su hiç durmaz, şarkılarım senindir, bozburun...

bir kuş, benimle oynarmısın zaten hiç değişmeyeceğim şarkılar...
 
-beni katagorize etme- şarkısında ki sololara bayılıyorum şu sıralar ben.birde hem ortaçgil in hem de bulutsuzluk özleminin yorumuyla -normal- i dinliyorum sık sık.

bu arada yukarıda konusu geçen,müslüm gürses in sensiz olmaz yorumunu dinlemedim.covercı müslüm baba :p
 
teomanla birlikte verdikleri konserlerin ilk ayağı istanbul konseri tam bir müzik ziyafetiymiş duyduğuma göre.ne bülent ortaçgil konseri gibiymiş ne teoman konseri gibi..birbirlerinin şarkılarını da epey başarılı yorumlamışlar.tam dinletisi hoş konser.grupta davulun olmaması da ilginç.
 
ben sanattan anlamıyomuyum...

o adamın söyleyiş tarzında iş yok...
oraya gittim,böyle oldu..adam masal anlatıyo sanki...
ben tutmadım,yan,iyi de dinledim ama,iyi yorumlar gelmiş şaşırdım
 
Bana hep Turkiye'nin Paul Simon'i hissini vermistir.
Akustik muziginin icinde siirsel yani agir basan sarki sozleri var. Bir donemler rahmetli Fikret Kizilok ile calisirken tanismistim :)
 
çok ukala bi adam aslında sinir edio çok!

Bizim kayıtları dinlio şimdi (bizim diğer gitaristin dayısı da.. ;) )
Baktı... Hiç güzel yanlarını sölemiyor!
Yok işte burası kötü burası kötü!
EEEEE bizim moral 0 oluyor!
Sora gidip bizim diğer gitaristin (barlas) annesine çok iyi işler yapıyorlar falan diyor ;)
Deli ediyo!!
 
herifin parçasını çarpmışsınız olm bide bu parçadan öğreneceğin çok şey var dedin bana direk "Bu iş çok zor yonca" yı indirmişsiniz şarkı yaptım diye...
 
Gül
Sen gülünce bahar
Renklerden pembe
Günlerden pazar
Aklım sende
Sev
Sen sevince güzel
Bazen su bazen sel
Çünkü hiç sevmeyenler
Eksiktir bir yerde

(ÇOKTULAR AMA HİÇ YOKTULAR/BÜLENT ORTAÇGİL)
 
Loogie demiş ki:
çok ukala bi adam aslında sinir edio çok!

Bizim kayıtları dinlio şimdi (bizim diğer gitaristin dayısı da.. ;) )
Baktı... Hiç güzel yanlarını sölemiyor!
Yok işte burası kötü burası kötü!
EEEEE bizim moral 0 oluyor!
Sora gidip bizim diğer gitaristin (barlas) annesine çok iyi işler yapıyorlar falan diyor ;)
Deli ediyo!!


beyazlara gri dedik
darılmasın diye siyahlar


diğer gitaristin annesinin darılmasını istememiştir,öyle söyleyivermiştir.
müzik dışında da yapılabilecek şeyler var ;)
 
ankarada ki konserlerine gittim.çok güzel bir konserdi.bülent ortaçgil rüzgar gülü,sessiz eller ve zamparanın ölümü gibi şarkıları çok güzel söyledi.teomanın sesi ise ortaçgil şarkılarına,kendi şarkılarından fazla yakışmış bile diyebilirim.son albümlerinde ki biraz mıymıntı vokalinin aksine çok güçlü,güzel bir sesi vardı.benimle oynarmısın,olmalımı olmamalı mı,eylül akşamı ve bir kaç ortaçgil şarkısını daha ortak söylediler.bir tek sen yalanı ve zamparanın ölümünü ise birleştirmişlerdi.bülent ortaçgil kendi tarzında şarkıları söylerken,arkada ki bir kısım seyircinin,bazı şarkılarda teoman vokalli eşlik etmeleri,bir kaç uyarıya rağmen bunu devam ettirmeleri,bir ara aynı seyirci kitlesinin başlattığı teoman teoman tempo tutuşu,bir kısım seyircininde karşılık olarak bülent diye bağırması gecenin hoş görülmüş ayıplarıydı.bülent ortaçgil,biz yarışmıyoruz,teomaz ise biz aynı takımdayız yav diyerek,olaya en güzel noktayı koydular.gecenin en gerçekçi ortaçgil hayranı sanırım teomandı.ortaçgil in yanında her zamankinden daha keyifliydi.gecenin tüyleri ürperten zamanı teomanın şarkıda geçen ortaçgili severmisiniz dizesini okurken,üstada gelen büyük alkışlardı.bir kaç kişi teoman sana aşığım diye bağırdı,kimse bülent ortaçgil sana aşığım diye bağırmadı :D ama dediğim gibi teoman bülent ortaçgile bir nevi aşıktı.

sonuçta ortaya müthiş keyifli bir konser çıktı.ikilinin şarkıları,ortaçgil in kendince yorumu ve müzisyenliği,teomanın sesi,yorumu ve keyfi,grup üyelerinin güzel eşlikleri...herşeyiyle çok önemli ve güzel bir müzik gecesiydi.hiç bitmesin istedik ama çabuk geçti,bitti.ama onlara bişeycik olmaz..hep dinleriz,keyifleniriz.
 
ortaçgil müziğinde hayatın her kestitinden bir şeyler bulunur.. ve hayatta karşımıza çıkan her şeyde ortaçgil müziğinden bir şeyler buluruz.. her şeye söyleyecek bir şeyi vardır ortaçgilin.. mesela bu forumda olsa "konuştum konuştum bir de baktım ki daha hiç bir şey anlatamamıştım" derdis belki de... s

gitar tekniği türkiye standartlarının çok çok üstünde bir müzisyendir ortaçgil.. ilk bestelerini bastığı akorların adını bilmeyerek yapmıştır.. ve yakından izlendiğinde çok farklı bir çalış stilinin olduğunu görürüz.

erkan oğur a gelince... yine türkiye standartlsarının çok çok çok üstünde bir müzisyendir. hatta müzisyenden öte bir "pir" dir o.. sonsuz tevazusunun altında çok büyük bir deha yatar.. ve bu hayattaki idolümdür...
 
Geri
Üst