Bülent Ortaçgil

Ladyrock demiş ki:
Hosuma gitmeyen ama hemen hemen herkeslerden sevilen bir sanatci. Bir türlü sevemedim tarzini... :eek:(

bence bülent ortaçgil in tarzını garipsemeden dinlemeye başlamak isteyenler,ortaçgil in best of u sayılabilir -eski defterler- albümünü alıp,dinlesinler.hala sevemedim,adamın söyleyiş tarzı hoşuma gitmiyor diyenler de -bülent ortaçgil için söylenmiş bülent ortaçgil şarkıları- albümünü alıp dinlesinler.çünkü şarkılar mutlaka dinlenilmesi gereken güzellikteler.
 
Su olsam ateş olsam
Göklerdeki güneş olsam
Konuşmasam taş olsam
Yinede oynarmısın benimle?
Süs olsam kusur olsam
Ağızdaki küfür olsam
Doğuştan esir olsam
Yinede oynarmısın benimle?
Sayılmasam kaç olsam
Topraktaki güç olsam
Aptal gibi suç olsam
Yinede oynarmısın benimle?
Benimle oynarmısın?
Benimle oynarmısın?... :roll:
 
bak yine yalnışlık yaptım! bende genelde açtım bu başlığı neyse herkesten özür diliyorum...
harika sözler,erkan oğur ustayla uyum mükemmel!
özellikle "bu su hiç durmaz"
 
Kediler ;

Evvel Zaman İçinde
Kalbur Zaman İçinde
Çok Uzak Değil
Yakın Bir Ülkede
Sevimli Uslu Küçücük Gözlü
Küçük Kediler Yaşarmış

Yemekleri Ortak
Yatakları Birmiş
Sevinçleri Hepsininmiş
Duman Renkli Açık Kahverengi
Küçük Kediler Yaşarmış

Yakın Ülkenin Yanında
Dönemeci Dönerken
Rüzgarların Sağında
Ormanların Solunda
Sesli Hırslı Kocaman Gözlü
Büyük Kediler Varmış

Sabahları Okumakla
Akşamları Düşünmekle
Gündüzleri Konuşmakla
Geceleri Çalışmakla
Yorgun Gözleri
Şişmiş Elleri
Büyük Kediler Varmış

Siz Kardeşler
Hangi Kedileri Seversiniz
Hangi Kediler Gibi
Yaşamak İstersiniz
Sevimli Uslu Sesli Hırslı
Hangi Kedilerdensiniz


Süper bir şarkı... :roll:
 
Bülent Ortaçgil...
Onun hakkında söylenebilecek aslında o kadar çokşey var ki...
Ben onunla ve rahmetli Fikret Kızılokla büyüdüm..
Bana çok şey kattılar...
Müzik için müzik yapan adamlardan işte.
Saolun......
 
biraz önce hakkı devrim e konuklardı teomanla beraber.keyifli bir sohbetti.beraber yaptıkları konserlerden oluşan albümü de heyecanla bekliyorum.heralde benim için yılın albümü olur bu albüm.
 
hiçbişeyden anlamayan bir arkaşım '' ay bi kaset almışım sorma ilk şarkının yarısında baydı bittim '' demesiyle kasetin şu manken bozması tiplerden birinin zannederek kimin diye sordum ve '' yaa... tam hatırlamıyorum ama bülen o ile başlıyodu'' cevabını alınca dumur olmuş bir şekilde bu kızla tanışmış olmanın sadece kötü bir talih olduğunu düşünerek, kızın böyle bir üstada bu şekilde yaklaşması onun müzikten ve sanattan anlamadığı, şarkılara bebe şarkısı demesi yorumculuğunun sıfır olduğu, '' o ile başlıyodu '' demesi ise ne kadar kültürsüz ve aklıma gelmeyen binlerce sıfata ve eleştiriye layık olduğunu anlattı bana. ayrıca o kasetin onda bulunmasına dayanamayarak bana ne kadara satarsın dedim ve bedavaya verdi işte kız bu kadar aptal ayrıca Bülent Ortaç gibi üstadların ve sanatçıların magazin kültüründen sterilize edilmiş ortamlarda bulunmaları benim kalbimde başka bir yerde bulunmalarına neden oluyo çünkü bunun gibi aptallar bu insanları dinlemeyi hak etmiyo...
 
hemen kısa bir özgeçmişini verelim.
1950 doğumlu olan bülent otaçgil kimya mühendisliği eğitimi almıştır. 1974 yılında ilk albümü benimle oynar misinı yapmış ve büyük bir başarı kazanmıştır. ancak bu albümden sonra kendi değimi ile kendisini bir müzik adamı, bir sanatçı olarak kabul etmesi uzun yıllar almış, bu yıllarda roche firmasında kimya mühendisi olarak çalışmıştır. 1990 yılında çıkardığı solo albümden önce fikret kizilok ile birlikte pencere önü çiçeğini yapsada kendi kendini müzisyen olduğuna 16 yılda ikna etmiştir.

sanatta basitliğe varma yolunda olduğunu söyleyen bülent ortaçgilin şarkı sözleri ve müziği bunu sergiler. karmaşıklıktan uzak basit anlaşılır ve vermek istediği mesajı veya anlatmak istediğini dinleyicisini yormadan yapar.

türkiyede ender olarak yetişen popüler olmadan sadece "ben bunu yapabiliyorum" diyerek müzik yapan, değişmeden olduğu gibi davranan bir sanatçıdır.

her albümü ısrarla müzik marketlerden istenmeli, dinlenmeli dinletilmeli hatta mümkünü varsa ders olarak okutulmalıdır.konserlerinde seyircilerine "benim şarkılarımda ne dans edilir ne de eşlik edilir. benim şarkılarım oturup dinlenir" şeklinde posta koyanabilen müzik adamıdır ailecek (evet annem ve babam dahil) severek dinleriz kendilerini..
 
Bazen neden anadilim ingilizce değil diye düşünürüm,ama Bülent Ortaçgil'ide türkçe anlıyamıyacağım diye de düşünmezde değilim.
Müziği olağanüstü birisi.Zaten çaldığı müzisyenlerde olağanüstü insanlardır.
Bu adamın her parçasında ayrı bir hüzün var,ama yaptığı o şirin müzikle bunu örtüp,bizi gene hayata yönlendiren nadir türk müzisyenlerden birisi.(Artık türklüğü bile kalmadı,evrenselleşti benim için)
Yaptığı müzik basit gözüksede,anlam derinliği olan bir müzik olduğu için herzaman bıkmadan dinlenebilinir birisi.
Her Türk Rock Grubuna birşeyler katabildiğini düşündüğüm,hüzünbabası.
 
sen ben değirmenlere karşı
bile bile birer yitik savaşçı...

aynı anda başka insanlara seni seviyorum demişizdir mutlak güven duygusuyla başımızı başka omuzlara dayamışızdır olamaz mı olabilir

biri anlatsın hemen nedir bu normal
canım sıkıldı artık yoksa benmiyim anormal

seven dokunur sevmeyen de dokunur seven dokunur ama bir başka
off hangi birinden bahsediyim ki

baştan sona mükemmel bir adam. eğer gece onu dinlemeye başlamışsam asla uyuyamam eylül akşamını abartısız 50 kereden fazla üstüste dinlediğimi hatırlarım.
önemli yeri vardır hayatımda her bir şarkısının.
 
Geri
Üst