Bülent Ortaçgil

ortaçgil gibi bir üstat birdaha dünyaya gelirmi bilemiyorum okadar çok parçası varki dinlerken insanı rahatlatan,huzur veren daha ne olsun kendisi gerçekten büyük bir müzik adamı onu dinlemek bence ayrıcalık Allah sesine hep sağlık versin...
 
ustat

ustada buyuk saygılar iletiyorum rock müziğinin türkiyede gelişmesinde en büyük etkenlerden biridir barış manco ve cem karacanın yanında
 
Rock müzik zaten pop müziğin bir alt kolu, o anlamda kullanıldığında pop müzik. Ki zaten Ortaçgil Türk rock müziğinin de, pop müziğinin de üstünde bir adam. Son Teomanla birlikte konser albümleri de mükemmel. Herkes dinlesin diye tavsiye vermek isterdim ama aptal aptal sözlerin üzerine biraz da gürültü, buradaki çoğu kişinin daha çok ilgi, alaka gösterdiği bu.
 
Bülent Ortaçgil'e teesüf ederim: sen git "Bu Su Hiç Durmaz" gibi muhteşem, kendi tarihinde özel bir şarkıyı Gülben Ergen gibi ne idiğü belirsiz birine ver, oda şarkıya tecavüz etsin. Halbuki Leman Sam ne güzel yorumlamıştı şarkıyı.
 
album57052300300.jpg


Ortaçgil ve ‘Sen’

Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, ‘Sen’ isimli yeni albümünü Ada Müzik’ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan ‘Sen’ çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli.
Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması ‘Sen’de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.
‘Sen’de Ortaçgil her zamanki gibi gitar ve vokaliyle yer alırken usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla sanatçıya eşlik ediyor. SEN in ilginç bir özelliği de 14 kişilik bir yaylı gurubuyla çalınmış olması. Bu kayıtlar Hollanda da Power Sound studyosunda gerçekleştirildi.
Diğer kayıtlar Türkiye' de Ortaçgil in yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla yapıldı. Düzenlemeler ise Baki Duyarlar’ın.
Sanatçının son stüdyo albümü ‘Gece Yalanları’nı 2003 yılında yine Ada Müzik etiketi ile yayınlamıştı.
Albümde Yer Alan Şarkılar: Hiç Canım Yanmaz, Denize Doğru, İstediğini Yap, Sen Sorumlusun, Acıtır, Adalar, Telefon, Ayrıntılar, Niçin, Sen / Ben.
 
dinlerim, severim, insanı bıktırmaz, iyidir hoştur tamam. lakin konserlerinde öyle bir duruşu var ki, sevmiyorum ulan sizi diyor. parayı sevdiği kadar dinleyicisini de sevse ne olur? hiç bişeycik olmaz, yine sevilir yine sevilir ihtiyar..hey gidi
 
Yeni albümünü gidip ilk gün aldım. Müthiş güzel olmuş, yaylıların katılımı alıp götürmiş albümü. "Adalar" bence en güzel şarkısı...
 
Guzel bir album herkese tavsiye ederim.
Lakin ben Ayhan kardesimiz kadar yaylilari begenemedim, kimi yerlerde Bulent abimizin sesinin onune geciyor hissine kapildim.
Ama onemli olan sarkilar tabi, o yuzden iyi bir album diyorum :)
Bir "Benimle Oynar misin?" degil gerci, o album oyle muhtesem ki, yenileri yanina yaklasamiyor.
 
Eylül Akşamı şarkısını Mehmet Günsur, Aşk Tesadüfleri Sever filmi için coverlamış ama olmamış. Bazı yerleri müziğe uyduramadığı için yaya yaya okumuş. Eylül Akşamı parçasını kimse Bülent Ortaçgil gibi okuyamaz, o ruhu veremez.
 
panik_431 demiş ki:
Eylül Akşamı şarkısını Mehmet Günsur, Aşk Tesadüfleri Sever filmi için coverlamış ama olmamış. Bazı yerleri müziğe uyduramadığı için yaya yaya okumuş. Eylül Akşamı parçasını kimse Bülent Ortaçgil gibi okuyamaz, o ruhu veremez.

Mehmet Günsur versiyonu çıkınca abartısız kanalı değiştiriyorum Ortaçgil'e saygısızlık yapmamak, şarkıdan soğumamak için...
 
Geri
Üst