amfi ve laptop ile kayıt hakkında yardım...

Arkadaşlar elimdeki mevcut ekipmanlar : Fender Strat, Laney LV300 (120w) ve laptop(laptopta mikrofon girişi var.line yok) Amfimde de line-out yok. Sadece kabin çıkışı ve send-return mevcut. Elektro gitarımla ve amfimle kayıt yapmayı düşünüyorum ki önceden processor ile yapıyordum ama şu anda elimde analog ya da processor gibi efekt aleti olmadigi için kayit yapamıyorum. kayıtta almak istediğim ton Fender ile amfimden çıkan ses.

Forumları gezdim, mesajları okudum bir kaç sonuç çıkarttım kendimce ki bu nerdeyse 3 gününümü aldı. Fazla para harcayacabilecek gücüm yok. bu yüzden sizden, keseme göre bulduğum seçenekleri değerlendirip seçim konusunda yardımcı olmanızı istiyorum:

1. Shure sm57 alıp amfinin önüne koymak ve laptop'a girmek

2. Behringer Ub 802 alıp laptop'a girmek

3. M-Audio Firewire Solo almak
 
Son düzenleme:
Ben kesinlikle ses kartı al derim. Eğer ciddi bir kayıt yapacaksan zaten mix için VST leri real time kullanabilmek için ihtiyacın olacaktır. Yoksa laptopun ses kartı insana kafayı yedirtebilir. Ha ben sadece Backtrack üzerine gitar kaydı yapacam ya da benzeri bi iş yapacam diyorsan da sadece Mikrofon almak da yeterli olabilir. Eğer amfiden lineout alma şansın yoksa ses kartı ile beraber mikrofonu da alman gerekecek galiba.

Cevabımı gereksiz buluyorsan söyle sileyim mesajımı kalabalık yapmasın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
:) saolasın ilteris hocam. ne kalabalığı estafrullah :)
benim yazmayı unuttuğumu sen söylemişsin.

yapacağım kayıtlar backing track üzeri olacak. bana demo kayıtlar gelecek ben onların üzerine gitarları ekleyeğim. Peki mixere gerek yok neden bu kadar önem veriyor millet onu anlamadım. kime gittiysem miksersiz olmaz dedi.
 
Mixerde preamp olduğu için önermişlerdir. sen M-Audionun üzeirnde Preamp olan bi kartını alırsan mixere ihtiyacın kalmaz. Mixer genelde vokal kaydı için şart derler ama XLR Phantom girişli ses kartlarında bence o kadar da gerekli değil. Preampa zaten ihtiyacın olmayacak çünkü amfi mikrofonlayacaksın. Preamp direk sisteme girersen gitarı o zaman gereklidir.
 
Geri
Üst