Dolandırıcılık Girişimi-bu Kişiye Dikkat!

Bak dostum, takasa sundugun gitarin sifiri 7bin tl. Almak istediğin dbz olsa olsa 2500, hadi en ust seri olsa 3000 tl diyelim sifirina. Hic bir insan evladi durduk yere babasinin hayrina kafa kafaya takas etmez arada bu kadar fark varken.
 
Zaten siz işin o boyutunu bilmiyorsunuz ki ben ona açıkladım .. nedn böyle bir takas içine girdigimide o açıdan bakılınca sen haklısın haksizsin demiyorum .. şimdi bu haberin aynısını sana yapsalar ? Naparsin bilmeden bi gitar takasa girmek için konussan .. sonra sana tamam diyip senden bi fikir sahibi olmadan sana ışte kardeşim bu replikaymis demeden gelip burada sana dolandırıcı dese tepkin nolurdu herif bana herhangi birşey demeden gelmiş burada laf yapmış zorlami takasliyorum çocuk mu karşımdaki .. böyle bir gitar miş dese hem beni bilgilendirir hemde uzlasirdik çok mu ıyi oldu şimdi bu ?
 
36 yasında bir insana nasıl hareket edeceğini söylüyorsun ama sen kendinden büyük insana hakaret ediyorsun. Japon yapımı diyorsun replika oldugunu söylemiyorsun. Replika bir gitardan böyle tonlar ilk defa duyuyorum diyorsun. Seri numarasını sorgulattım diyorsun ama orjinalliğinden emin olamam diyorsun. Halen gitarın menşei ile ilgili imalı konusuyorsun.Sadece net olarak bu gitar replikadır ve bende arkadaşa bu gitar replikadır dedim demiyorsun.
 
Merhaba,
İfşa konusunda beklemek istemememin nedeni bu kişinin bir kaç forum üyesine de sahibinden.com üzerinden takas teklif etmiş olmasıdır. Bilgileri paylaşmadığım taktirde forum üyelerine maddi zarar gelmesi muhtemeldi. Bu yüzden olayın üzerinden zaman geçmeden konuyu açıp olası bir zararın önüne geçmeyi daha mantıklı buldum. Çünkü bu kişiye benimle yapmış olduğu telefon görüşmesinde bir çok kez gitarın sahte olma ihtimalini dile getirdim ve eğer orjinal ise gitarını nakit sattığı taktirde benim gitarımdan iki adet alabileceğini belirttim. Buna karşılık bana verdiği cevap, fyloyd rose sistemini kullanamadığı, bulunduğu ortamda bu gitarın bir fark yaratmadığı, herhangi bir gitarla da aynı müziği yapabileceği ve gitarı satmayı denediği ancak fiyatı yüzünden satılmadığı şeklindeydi (telefonum kayıt özelliğine sahiptir, görüşmenin tam ses kaydı elimde mevcut). Ne telefon görüşmemizde ne de yazışmamızda gitarın sahte olduğuna dair hiç bir beyanı olmamıştır. Buna karşın, özel mesajla ulaştığım bir forum üyesi arkadaşımıza da mesaj atarak takas teklif etmiş ve bu mesajda gitarın sahte olduğunu açıkça belirtmiştir (mesajın ekran görüntüsü elimde mevcut ancak 3.kişi bilgilerini de içerdiği için paylaşmam doğru değil). Özetle o gitarın sahte olduğunu bilmekte ancak takas teklif ettiği ürünün fiyatına göre hareket ederek sahte olduğunu gizlemekte ya da paylaşmaktadır. Bunun dilimizdeki karşılığı dolandırıcılık girişimidir ve konu başlığı da bu yüzden "Dolandırıcılık" değil "Dolandırıcılık Girişimi" olarak açılmıştır.
Takas teklifini gitarın sahte olduğunu anlamama rağmen kabul ettim. Amacım bu kişi ile yüz yüze görüşerek takası gerçekleştirmek, akabinde de savcılığa başvurup hakkında dolandırıcılık davası açmaktı. Ancak bu sürede daha cazip bir takasa ya da satışa yönelerek başka birisini zarara uğratma ihtimali de aklıma geldiği için ifşa yolunu tercih ettim. Dediğim gibi olay dolandırıcılık değil, dolandırıcılık girişimidir ve elimde bu iddiamı destekleyecek yazışma ve ses kayıtları mevcuttur. Kişinin konu başlığı altındaki cevabında gitarın sahte olduğu itiraf edilmiştir ve 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 61/C maddesi (Markayı veya ayırt edilmeyecek derecede benzerini kullanmak suretiyle markanın taklit edildiğini bildiği veya bilmesi gerektiği halde tecavüz yoluyla kullanılan markayı taşıyan ürünleri satmak, dağıtmak veya bir başka şekilde ticaret alanına çıkarmak veya bu amaçlar için ithal etmek veya ticari amaçla elde bulundurmak) bunun suç olduğunu açıkça belirtmektedir. Kişinin dolandırıcılık girişimi, sahte ürün satması ve şahsıma etmiş olduğu hakaretler ile ilgili suç duyurusunu bu hafta içerisinde savcılığa iletmeyi düşünüyorum.
Herkese iyi günler dilerim.
 
Aynı gün içerisinde forumdan farklı bir arkadaşa Replikadır diyip , 700 TL tutarındaki bir gitara karşılık takas teklifinde bulunmak , akabinde kabul görmeyince tarz ya da yaklaşım deşirtirip ; ki arkadaşın "benim gitarımdan iki tane alırsın" demesine rağmen "para benim için önemli değil" gibi samimiyetten uzak cümleler kurmak ne etik bakımdan , ne insanlık bakımından , ne de müzik ile uğraşan bir insan profiline yakışmayacak düzeyde seviyesizce ve ahlaksızcadır.
Kaldı ki ; "işte bana söyleseydi bi orta yol bulurduk" , "yok bana söylemeden burada ivşa edildim" , "beni de bilgilendirse iyi olmazmıydı" gibi cümleler de olayı net şekilde açıklıyor aslında.
Kurduğu hakaret içerikli cümleler için ise söylenecek çokta fazla bir şey yok !
Her insan kendi kalitesini ortaya koyuyor işte... Gerek davranış , gerekse yanıt bakımından...
Hiç durmadan ve düşünmeden yapılacak olan en doğru hareket suç duyurusunda bulunmaktır.
 
Her insan kendi kalitesini ortaya koyuyor işte... Gerek davranış , gerekse yanıt bakımından...
Hiç durmadan ve düşünmeden yapılacak olan en doğru hareket suç duyurusunda bulunmaktır.
Bence abimiz gerekeni söylemiş. Mevzuyu erkenden farkedip bizleride bilgilendirdiğiniz, aynı zamanda bu tür alışverişlerde ekstra dikkat gerektiğini hatırlattığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim.
 
image.jpg
 
@ahmetgulenler en iyisini yapmış.Dolandırıcıyı isim,soyisim,cep no. ifşa edeceksin ki başkalarını da dolandıramasın.

Sahte mal satmak 5833 nolu MARKALARIN KORUNMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN'ca zaten yasak,cezası 2-4 yıl hapis olarak geçiyor,para cezasına çevrilebilir.Bu kişinin de kötü niyetle bu işi yaptığı ortaya çıkmış.Bir de utanmadan gelmiş vırvırlanıyor.Tam dayaklık diyeceğim ama dayağa karşıyız. :)
 
Geri
Üst