Fender Eric Clapton strat

Merhaba arkadaşlar fender eric clapton stratocaster hakkında biligisi olan var mı? üzerinde ki vintage noiseless manyetikler nasıldır ayrıca gitarda active mid boost diye bi olay var bu özellik tam olarak ne işe yarar?
 
standart strat tonu sevenlerin kacındığı manyetik turleridir noisless manyetikler.gitarın kendi işciliği mukemmel denebilir.o mid boost 25 db gain bosster.ama calısma prensibi hakkında fikrim yok
 
eric clapton un stratı olağan üstü bişey param olsa hiç cekinmem verip alırım.. cok özel bir gitar...
Clapton un gitar da en büyük takıntısından biride tellerin klavyeye olan yaknlığı..1.5 mm olması ını şart koşuyor..manyetikler zaten cok cok iyi.maple kalvye..
diyecek bşiey yok Gitar için.TEk kelime İle müthiş.neye bassan onla Müzik Olur:)
 
Geçen gün Kıvılcım'da defolu Blackie vardı :D Fender yazısının bi kısmı silinmiş...

İlerde almayı düşündüğüm gitarlardan biri de bu model..Hayret ediyorum bu adam strattan o sesleri nası çıkarıyo diye..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gitarda ilgimi çeken fender.com daki eric clapton strat demosunu dinlediyseniz temiz tondan hafif gainli tona geçiş. sanırım bunu active mid boost olayı yapıyo iyi bi özelliğe benziyo.
 
Bizim ülkedeki gitarcılarda nedense ince sap çılgınlığı var. Bu gitar ise bu tip adamların en büyük düşmanı olabilir çünkü çok derin V şekline sahip bir sapı var. Bu nedenle almadan önce çok iyi denenmesi gereken bir gitar. En çok sevdiğim yanı ise blocked tremolo olması. Ancak bu gitar yerine standart hard tail strat alınması daha iyi olur bence.
 
Clapton strat kavramını biraz tartışalım her strat bir clapton strat olailir.
ama gerçek bir clackie sahip olmak istiyosanız ihtiyacınız olan birdseye maple neck ki bulmak nerdeyse imkansızdır artık. Alder gövde ve tremolo brige şarttır çünkü clapton kendisi bizzat fenderde özel olarak ilk signiture gitarın üzerinde çalışırken deneyip tonu beyenmemiştir. ve V neck dediğimiz alışılan C nin tersine sivri bir yapısı vardır. buda akustik gitarındaki sapı çok sevdiğinden özel ilk V necki fenderde yaratmıştır. ve o yıllarda fender Lace musicle ortaklığında ona yeni lace sensor gold olan
poleları olmuyan matrix tarağı teknolojisiyle vintage ve scnin aksine yanyana sarılmış bir single humbucker yaratılmış bir manyetik sundu. Ve mid bostla beraber dolgun ama single karakterli yeni bir ton çıktı ortaya bu yüzden genelde clapton hayranları için çok cazipdir. ilerki yıllarda scnyi denediğine göre sölentilerde var ama tercihini vintagelarda kıldıki bbana sorarsanız lace ile olan soundu çok daha bell like rhodes tınısını andıran bir tonu vardı. iyi bir equaliser ile mid boostu yakalıyabilir aynı anda telenizdede kullanabilirsiniz. Cream ile tekrar bir ciddi konser dizisinde neden vintageları kullandığını anlıyabiliyorum hafif daha crunch rockvari bir ton oldu. Elbet kimiside onu seviyor. Ama stratınız herzaman size özel olsun kimsenin gitarına sevdalanmayın yeterince araştırırsanız size en çok hitab eden en tatlı gitarı yaparsınız. 3 gece farklı mekanda sunburst SVR strat bunun nesi özel :)
 
Geri
Üst