Forum Sayesinde Grup Kurabilmiş Olan Var Mı?

Başlıktan da anlaşılabileceği gibi, benim çok merak ettiğim bir konu bu. Sizlerin cevaplarını bekliyorum. Forumdan grup elemanı ilanı verip ya da eleman ilanlarına cevap vererek grup kurmuş ve uzun süre beraber çaldığınız oldu mu? Olmadıysa forumdan eleman/grup aramanın vakit kaybı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Sorumu sordum, bir de bu konudaki kendi düşüncemi dile getireyim. İlan başlıklarına, açıldıkları tarihlere, altına düşülen cevaplarına falan bakıyorum. Aynı kişinin bir kaç hafta arayla ilan yenilediğini, bir ilandan bir başka ilana cevap verdiğini görüyorum. Neler olup bitiyo bu süreç içerisinde? İlana geri dönüş mü alamıyorsunuz yoksa buluştuğunuz kişilerle sıkıntı mı oluyo? Tabi özel mesaj yoluyla konuşulanları göremiyoruz ama küçük bi tahminim var. Bence bu iş buluşup görüşüp beraber bi deneme çalışmasına bile gidemeden birisi özel mesajla ilana yanıt veriyor diğeri de; ya bir daha geri dönmemek üzere bir mesaj ile ilanla ilgilenmiş gibi cevap veriyordur ya da hiç cevap vermiyordur. Niye ilanı verdin o zaman değil mi? Aslında bu konuda söyleyecek çok şeyim var ama lafı uzatmadan sizlerin düşünücelerini okumak istiyorum. Son olarak bu işler sanki biraz şans işi. Yani çevrende şansın varsa her türlü enstrümandan çalan birer arkadaşın olcak internetten tanışman gerekmeyecek falan.. Tabi hayaller Paris, hayatlar Ankara, Sincan.
 
en son geçtiğimiz kış biriyle görüştüm ama forumdan değildi. zaten bir grubu olduğunu söyledi, gruptakiler memleketine dönünce yeni grup kuracakmış sen vokal ve davulcuyu bulursun dedi. en azından yürekli olduğu için takdir ettim.

galiba fedakarlık etmek gerekiyor, iletişim çağında olmamıza rağmen, kimsenin bencillikten başka düşündüğü yok.
 
Bu forumdan toparlanan, Garaj.org gibi sitelerden kurulan gruplarda genel olarak gördüğüm durumu aşağıda özetlemeye çalıştım. Sürçü lisan ettim ancak muhataplarının da aşağıda yazdıklarımı hakettiğine inanıyorum gerçekten.

Ben kendi yaş grubumda (27-35) insanların yaptıkları, zaman ayırdıkları her şeyi para odaklı yaptığını düşünüyorum. Bu emek isteyen bir düreç için tehlikeli bir yaklaşım. Keyfi grup kurunca da 2-3 kişi bir araya gelip keyfi takıldık ama o da çok keyfi kaldı ve emeklerimizin karşılığını alamaz olduk. Bir de sivri zekalı "geri zekalı" kesim var, "abi rock öldü, hard rock mı kaldı?" tarzında aptalca söylemler içine girip grubun bütün enerjisini soğuran hödükler var. Bu lafın meali "Ben kendimi sıkıp hard rock çalmayı beceremem o yüzden tarzımıza çamur atayım da kolay bişeyler çalalım, evde çalışmadan stüdyo kurtarayım" şeklindedir. Buradan onlara sesleniyorum: "Asıl Para Hard Rock'ta. Bugün barlarda harcayacak parası olan adamların yaş aralığına bir bakın da öyle konuşun. Öğrenci barlarına alternatif müzik yaparak 6TL'ye bira satan mekanda mı para kazanacaksınız?". Herkes kolay yoldan köşeyi dönme hayallerinde olduğundan ortaya grup çıkarmak çok büyük bir iş haline dönüştü. Mesela; nice konservatuar mezunu adamlar gördüm, adamın vizyonu "Düğün Müzisyenliği" sen git barok dönem oku, jazz armonisi öğren, git düğünde fidayda çal... Sırf bu tipler yüzünden dönem dönem en büyük hobim olan müzikten soğuduğum oldu. Bu nedenle ben artık grup kurmak yerine evde tek başıma takılmaya dönmüş durumdayım. Tabi bu da yeterli olmuyor insana. Bu nedenle hafta sonları Gitar Eğitmenliği yapıyorum, hem sevdiğim müzikleri paylaşıyorum, hem bildiklerimi tekrar ediyorum hem de bilgimin ve tecrübemin karşımda oturan genç insanlar için ne derece kıymetli olduğunu hissediyorum.

Ha bu başlıktan bir grup kuralım muhabbeti çıkarsa da genel eğilime göre ben de muhabbete dahil olmak isterim. Eyyorlamam bu kadar hadi hayırlı işler :D
 
Kafanıza göre insan olmadıkça tarz da kafanıza göre olamıyor, malesef barlarda türkçe şarkılar çalarak hayat sürdürmek kolay değil, çoğu müzisyen arayan grup türkçe repertuar için gitarist arıyor, doğaçlama çalma birebir çal diyor vs.
Hardrock ve türevleri gayet iyi tarz olarak ama ona da istikrarlı eleman bulması zor, sadece davul veya bas çalışmamış olsa şarkı mümkün değil çalınmıyor, ayak uydurmak da herkesin harcı değil, 1-2 defa bu durumla da karşılaşınca grup kurası gelmiyor insanın.
Kime sorsanız herşeyi çalıyor, herşeyi yapıyor, kimse ben şunu çalamam, ya da çok iyi değilim ama az çok kurtarırım yanlısı değil, herkes en iyi çalan. Durum böyle olunca gruba eleman arayan müzisyen internetle pek uğraşmıyor, sağa sola soruyor, bilindik adam sonuçta, ya çalıyodur ya çalmıyodur :) internetle uğraşmıyor çok zorda kalmadıkça insanlar, arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla. Garajda benim de ilanım var ama şimdiye kadar türkce rocktan başka teklif gelmedi malesef :) (8-9 mesaj total)
 
Bu site -ilgili enstruman gruplarının ilan sayılarından da anlaşılacağı üzere- büyük çoğunluğu gitarist, hatta bunun da büyük çoğunluğu 'elektrocu' olan bir site. Bu, eğer G3 veya Gypsy King gibi sahnede 3-5 gitarist müzik yapmayacaksanız bu sitenin grup kurmak için ideal bir yer olmadığını gösteriyor :) Tabi az da olsa farklı enstrumanlar çalan arkadaşlar da var, grup kuranlar da olmuştur istisnalar kaideyi bozmaz. Ama ben ergen iken garaj.org bu konuda rakipsizdi. Aklımdaki hemen her temada gruplar topladım, çok keyif aldım, çok müzisyen tanıdım, çok sahne aldım, çok para kazandım. O sitenin şu anki halini bilmem ama lise veya üniversitede grup kurmak isteyen biri olsam yine ilk oraya göz atardım. Alternatif olarak; nasıl bu site elektrik gitarcıların yoğunlukta olduğu bir site ise, basçıların davulcuların da kendilerine has bu tarz (bizim pek bilmediğimiz) siteleri / forumları vardır, oralardan da eleman bulunabilir :)
 
Son düzenleme:
Bu forumdan bir arkadaşla konuştuk. Şansımıza uzaktan bir tanıdığımızın arkadaşı çıktı falan. Bakalım hayırlısı belki ileride bu konuya bakıp vay be deriz :D.

Yukarıdaki arkadaş/abimize katılıyorum ama dediği şey çok doğru.
 
Ülke insanının ideolojisi genel olarak para kazanmanın en önemli şey olduğu. İnsanları para kazanmak mutlu ediyor ve tek amaç bu. Mesele bu iyidir kötüdür filan değil gayet mantıklı bir seçim. İkinci olarak bu ülkenin biraz böyle elinden iş gelen erkeklerinde bir alpha male olma hastalığı var. Nedir bu ? En iyisini ben bilirim takım çalışması nedir ki ? Benim dediğim olacak onlar bir şeyden anlamaz aptal onlar.

Şimdi popülasyonu özellikle erkek genç popülasyonunun ortalmasını aldığınızda karşınıza çıkacak insan profili %70 böyle. Zaten Türk ırkı bencil ve rekabetçi bir ırktır. Trafikte çok bariz görürsünüz bunu ahenge uyum sağlamak yerine insanlar kendi çıkarları doğrultusunda mahvederler trafiği. Aslında insanımız yeteneklidir ama tek başına 3-5 tanesini bir araya getir mutlaka ikisi üçü arasında çekişme başlar.

Bir şeyde iddia ediyorum 5 kişi gelip bir grup kursun ve haftada sadece 6 saatini bu gruba adasın fikirleri paylaşsın yaratmak üzerine 2 senede mutlaka bir şeyler ortaya çıkar ama bu ülkede bu 5 kişiden en az ikisinin haftada 6 saati ayıramayacak önemli işleri mutlaka vardır.Yan yatar çamura batar. Ve bu kişiler diğerlerinin emeğini düşüncelerini önemsemez.

Zaten 2 sene istikrar göstermede hiç beklenecek bir şey değil. Motivasyonlar gelincik gibidir dokununca parçalanır. Çünkü spontane yaşamak ve plansızlık bizizdir.
 
Turkrock bu konuda etkin bir site değil ne yazık ki. Bence eleman arama kısmı garaj.org ile kıyasla çok daha az kullanılıyor. Garaj.org üzerinden pek çok kişi ile tanışmışlığım ve grup kurmuşluğum var (şu anki grubum da kısmen öyle...) Turkrock üzerinden ise bu galiba hiç mümkün olmadı. Olduysa da bir kere filan olmuştur.
 
Geri
Üst