Türkiye'deki Internet Servis Sağlayıcılarına Baskı Kurmalıyız

Serverlarına bakım çalışması yapma zamanı yaklaşan blizzard oyunlarında neden gittikçe artan bir ping mevcut o zaman? Mesafe aynı mesafe. Kablo aynı kablo. Server ın hiç bir etkisi olmadığını söylüyosunuz. TTnetle bu sorunu yaşadığım zaman bana geri dönüş yaptıklarında ki bunu aylar önce bi kere düzelttirebildim. Bana dedikleri şuydu server dolabınız arıza yapmış gereken işlemi yaptık. Ben 0 ms ping alabilirim diye bir iddiada bulunmuyorum. Mesafenin bir etken olduğunun ben de farkındayım. Ama normalin dışında anormal yükseklikte bir ping, averaj ping değişiminde yani jitterde yükselme yaşamaya başlamak serverla alakalıdır.

Ağ yoğunluğunda bir artış varsa, hat kapasitesi aşıldıysa da ping yükselir. Bazı ağ noktalarında bakım yapılıyorsa düşen kapasite de pingi yükseltir. Belki size anlayacağınız dilde açıklama yapıyorlardır bilemem. Ben sunucu içi sorunlar sebebiyle %100 işlemci kullanımıyla kilitlenmiş sunucularıma bile ping attığımda birebir aynı ping süresini alırım her zaman. Ping süresi değişmez ama sayfalar açılmaz veya çok yavaş açılır o ayrı. Yani sunucunun sayfaları veya herhangi bir içeriği size hazırlayıp networke göndermesi zaman alır. Fakat sunucularda kendi işlemcisi olan hardware ethernet kartları vardır. Bunlara olan ping süreniz değişmez. Ping süresi artıyorsa mutlaka networksel bir darboğaz, bir sorun vardır. Sizden veya karşı taraf kaynaklı. Belki sunucu networku saldırıya uğramıştır kapasiteyi aşmıştır vs vs.
 
Son düzenleme:
Ağ yoğunluğunda bir artış varsa, hat kapasitesi aşıldıysa da ping yükselir. Bazı ağ noktalarında bakım yapılıyorsa düşen kapasite de pingi yükseltir. Belki size anlayacağınız dilde açıklama yapıyorlardır bilemem. Ben sunucu içi sorunlar sebebiyle %100 işlemci kullanımıyla kilitlenmiş sunucularıma bile ping attığımda birebir aynı ping süresini alırım her zaman. Ping süresi değişmez ama sayfalar açılmaz veya çok yavaş açılır o ayrı. Yani sunucunun sayfaları veya herhangi bir içeriği size hazırlayıp networke göndermesi zaman alır. Fakat sunucularda kendi işlemcisi olan hardware ethernet kartları vardır. Bunlara olan ping süreniz değişmez. Ping süresi artıyorsa mutlaka networksel bir darboğaz, bir sorun vardır. Sizden veya karşı taraf kaynaklı.

Sonuç itibariyle cmd'den tracet adres yaptıktan sonra beliren ilk 2 ip den 0% packet loss alıyoken ttnete ait IP'lere ping attığımda packet loss'la karşılaşıyorsam bunu düzeltmek onların sorumluluğu değil midir? 0% packet losslu internet kullandım uzun süre ve 1% bile online oyunları özellikle çekilmez hale getiriyor. Bu da mı server dolabıyla alakalı değil?
 
Evet değil. Karşı sunucunun veya sizin servis sağlayıcınızın network bağlantılarındaki bir sorunla alakalı. Kimin sorumluluğunda olduğu sorunun hangi ağ noktasında olduğuna bağlı. Yurtdışına bağlanırken mesafeye bağlı olarak 8-10 farklı isp üzerinden peering yapıyor olabilirsiniz. Bunların herhangi birindeki bir sıkıntı sorun yaratıyor olabilir. Laf kalabalığını bırakıp sonuç odaklı konuşmamız gerekirse ttnet kullanmayın. Uydunet kullanıyorum bahsettiğiniz sorunları yaşamıyorum.
 
Bilemiyorum belki sitede sorun vardır. En garantisi arayıp sormak. Uydunet şart değil fiberoptik alt yapı kullanan başka bir servis sağlayıcı da kullanabilirsiniz. Benim için fiyat performans olarak en uygunu uydunet.
 
hocam devlet el atmıyor ki millet de zaten farkında değil yoksa internet fiyatları haddinden fazla pahalı millet aşırı yavaş internete 50 TL veriyor sınırsız diyorsun yine bir sınırı var.
Avrupa da adamlar bizim göremediğimiz hızlarda internet kullanıyorlar üstelik ucuza çünkü orada bir bilinçlilik durumu var.
Alt yapı yok henüz yeni yeni bazı yerlere geliyor.. ki öncelik zengin ilçeler kaldırımları alt yapısı müsait ilçeler. çok uzun bu konu aslında. Ama sağlam bir topluluk oluşturup bir araya gelebilse bu millet bir şeyler olur
 
Geri
Üst