Makine (Industrial) - izmir

valla sizi gerçekten tebrik ediyorum şarkılarınızı dinledim güzeldi ama nedense biri şarkı bana Celldweller - Frozen'ı , bir diğeride Pitchshifter'ın bir şarkısını anımsattı acaba neden? Belkide riffler aynı gibiydi ondandır ha ne dersiniz?
 
kime ne ya
şu adamları bırazdaha anlamaya çalışın yada dinlemeyin sadece laf sokmak için yorum yapıyorsunuz anti makine diye bi topik açın orda saydırın surayı kırletmeyın lütfen
 
şarkılar birbirlerine benzer daha önceden duyduuğun bir riffi çalarsın akılda kalır ama farketmezsin bestedekide aynıdır yada etkilendiğin gruplar ve müzisyenlerden istemeden katar onlar sana birşey
herkez kendi işini yapsın eyer yoksa kimsenin işi kursunlar ir grup biz onları eleştirelim
 
Etkileşim ve Birebir Sample kullanımı birbirinden çok uzak kavramlardır arkadaşım. Dediğin doğrudur bu dünya üzerinde o kadar çok beste yapılmıştır ki bir şekilde birine benzer senin yaptığında... Ama işte burda benim söylediğim şey devreye giriyor aynısı olmak... Herkese orjinal olun diye bağırmıyorum çünkü artık kimse orjinal olabilicek durumda değil herşey yapıldı gibi birşey müzik adına... Ama orjinal olamayacak olsan bile bari kendin ol... Benim anlatmak istediğim bu... Neyse dinleyeni dinler zaten ben dinlemeyinde dememiştim hatta kendimde dinlediğimde sahne performansları beni baya mest etmişti... Sadece bir öneri ve uyarıydı bu... Kimseye laf sokmak gibi bir derdim yok, ben de bir müzisyenim iyi yapılan işe her zaman saygı duyarım... Ama sen insanların sözlerini manipule edip kendine eğlence arıyorsan o eğlence bende değil bunuda bil... Saygılar Sevgiler...
 
dediğin şarkılardan tam olarak söylediğini indirdim dinledim de neresini neye benzettiğini anlayamadım. cidden kutlarım seni.
bi de adamların bu grupları bilip bilmediğini nerden biliyorsun? şimdi yaptılar şarkıyı sonra hiç bilmedikleri bir grupta benzer bişi duydular diyelim. çalmış mı oluyorlar? yargısız infaz yapmaya çalışıyorsun sanırım. hoş değil!
 
üstüme alınmıyorum:)

ama söyliym bazı açıklamaların doğru da biraz abartıyorsun hani en azından evet böylede bir grubumuz var işte destek vermek lazım diyip hemen ben tool dinleyip 2 şarkı bestelemeye gidiyorum hırsızım.com:)
 
valla nerden ne çarpmadır araktır bilmiyorum benim de kulağıma çalındıydı böyle şeyler özellikle prodici ile ilgili.....
ben şu an ki amatör gurupların hiç birinden bişey olmadığını düşünürken beste ve söz anlamında makineyi çok beğendiğimi farkettim özellikle yaşam ı bi kaç gündür çokça üst üste dinledim ve gerçekten sevdim..... ki dediğim gibi hiç bir amatör grubu beğenmediğim halde
tekrar ediyorum üreticilik ve beste anlamında.....performansları beni bağlamaz bara gelip izleyenle bar işletmecisini ilgilendirir...
yukarda e tish arkadaşın dediği doğrudur... benim de kanımca 90ların sonunda üretim ve orjinallik bitti tabi bence....

bu neden le makineyi
bende bir amatör çalgıcı olarak taktir ettiğimi söyler alnından öperim hepsinin..
adamlar izmir de burnumun dibinde çalarken ne yazık ki bir kere bile izlemedim....
 
valla ne diiim hem eskişehirde hem izmirde dinledigim bir grup,sound ları gayet kuvvetlli hele neydi o gitaristlerinin ismi levent olcak çok hoş cocuk valla :LOL: karizmatik felan ama neden se ''tear away''in solosunu yanlış atıyo :LOL: vokale gelince oda hoş çocuk ama levent kadar deil :oops: sakın ''digithal bath'' soyleme birdaha eskişehirde deftones pankartıyla gelirim valla :evil:
 
"herşeyiniz özenti zaten ayrıca berbatsınız.
mesela sonu yok si'den bi şarkı. si'den bir dolu şarkı var, onlara mı özeniyorsunuz? ayrıca vokalist neden mikrofonla söylüyor? marilin manson'da mikrofona söylüyor, özentisiniz. 7 telli gitar petrucci'de de var, gitaristiniz özenti."

umarım bunlar gibi daha gerizakalıca eleştiriler almazsınız, bunlar aklıma gelenler.
laf edeceğinize iş yapın. :twisted:
 
Makine Dungeon'da 2 hafta ara verdiği çarşamba günlerine bugün (24.Ocak.2007) yine başlıyor..

Makine bugünden itibaren tekrar her çarşamba-cuma Dungeon Bar'da..
 
liquoredmind demiş ki:
valla sizi gerçekten tebrik ediyorum şarkılarınızı dinledim güzeldi ama nedense biri şarkı bana Celldweller - Frozen'ı , bir diğeride Pitchshifter'ın bir şarkısını anımsattı acaba neden? Belkide riffler aynı gibiydi ondandır ha ne dersiniz?
merhaba, öncelikle makinenin sıkı bir dinleyicisi ve yakın takipçisi olarak linkin park ve static-x karması acayip bi grupan çalıntı benzetmesi beni gerçekten güldürdü :) amacım tartışma yaratmaktan ziyade doğru düzgün bir açıklama yapmak. acaba hangi şarkı çağrıştırdı bunu? linkin park - one step closer coverımı? :LOL: makinenin kendine has duruşu ve kendine has tavırları her ne kadar rammstein özentisi görünsede aslında kendilerine has olandır. sadece industrial müzik yapmaları ve buna repertuarlarında en yakın hatta neredeyse tek özdeşleşen grup rammstein özentisi görünmeleridir bence. sahnede Can'ın kendine özgü sahnesi, Ozan İnam'ın ritimleri, Çağdaş'ın ve Levent'in tavırları, Ozan Ülke'nin sampleları olağanüstü bir hava vermektedir. eğer bunlarsa cellhebele - forbele özentisi bence bu adamlar özenti ve hırsız evet ama orjinal cellhede'den daha güzel bişey yaparak süper hırsızlık yapmışlar kendilerini tebrik etmek lazım. lütfen lekelemek (kısaca mok atmak) yerine yapıcı yada yerici eleştirilerinizi düzgün seçiniz ki alakasız benzetmelerde bulunarak bişeylere benzeşmeyiniz. Makine, Türkiye'de henüz yapılmayan yada yapıldığı sanılan müziğin öncüsüdür. yoluna taş koymak yerine yolundaki taşları toplayarak destek çıkmak daha makul bir çözümdür bence. ona buna benzetip "bak bu yaptıydı sen ondan çalmışın" gibi tavırlar gütmektense daha yapıcı eleştiriler bize daha olumlu ve daha kaliteli yapıtlarla dönüş yapmayı sağlayacaktır. ha eğer bu benzeşme kastın yaşam yada sonu yok ile alakalı bir durumsa buna hiç girmek bile istemiyorum. müzikalitesi olan insanlar zaten bu cellhede ve makine'nin besteleri olan yşaam veya sonu yok arasındaki farkı kulağı tıkalı anlayacaktır.

Saygılar
 
>>> Makine grubunun canımız vokali Can Uzunallı'nın 31 Ocakta biz dünyalılara armağan edilmesinin yıldönümü 31 ocak çarşamba gecesi Dungeon barda kutlanacaktır. İlgilenenlere duyurulur. İyi doğdun Can..! Dur sana bi freestyle rap yazayım içimden geldi.. :)

Tanıdım oğlum seni bilmem oldu kaç zaman?
Çık performans sergile, yaptığın her iş tamam.
Sağlığın yerinde olsun, yoksa üzülürüz aman.
İyi ki doğdun iyi ki varsın.. Seni seviyoruz CaN..
 
sırf sample falan çalsalar iyi... cüzdan falan da çalar bu adamlar. hatta davulcuları davul çalar.

mutlu yıllar can!!! görüşürüz artık bornova gecelerinde...
 
Teşekkürler arkadaşlar..

Dün gece için:
Gelen herkese, tüm Dungeon çalışanları ve yönetimine ve tabi ki grup arkadaşlarıma güzel bir doğumgünü yaşattıkları için teşekkürler..
 
Geri
Üst