Güvenli Amfi Gönderimi/kargo Şirketi Seçimi Hakkında Sorular

Otobüsü ben de tavsiye ederim. Hem kargo fiyatından daha uygun olur hem de bu tür götürdükleri eşyalar için ayrı bir bölümleri var, oraya alıyorlar. Kargo-Uçak kargodaki gibi fırlatma atma tutma işleri de olmuyor en azından. Otobüsun sarsılması ve buna bağlı eşyanın hareketi olursa darbe olur ki bu da çok düşük bir ihtimal. Yalnız, otobüse vermek için otogara gitmek ya da otobüsün şehir için yazıhanesine gitmek gerekir. Ağır şeyler (amfi/kabin vs) araba ile gitmek gerekebilir o da ayrıca otopark masrafı vs gerektirir. Alıcı teslim alırken de aynı durum geçerli. Örneğin, 4x12 kabin için otobüs ile kargo fiyatı pek farketmez (kargoların indirimli kampanyaları filan var onu da eklemek gerek) ama 4x12 kabin kargoda büyük ihtimalle haşat olur, lakin otobüs'te sorun olmaz iyi sarılırsa. İşte, bu yüzden kargoya göre biraz uğraştırıyor. Ama büyük şeyler için özellikle, otobüse vermek daha güvenli. Bu arada otobüse verdiğim şimdiye kadar hiçbir emanet uçmadı, çalınmadı. Genelde doğuya giden firmalardı üstelik. Bildiğim firmalar dışında başka firmalarla da kullandım sorun olmadı. (doğudaki firmalar güven vermeyebiliyor zaman zaman insanların zihninde, bu yüzden bu kısma dikkat etmek istedim.). Otobüs emanet fiyatları firmaya göre değişiyor bazen parça başı 5 tl-10 versen tamam diyen var bazen 15-20 tl isteyen de oluyor parça başı. Bunun için evrak tutan otobüs şirketleri var mı bilmiyorum ama genelde otobüs şöforu ve ekibe hava parası olarak veriyorsunuz, bildiğim kadarıyla şirkete kayıdı da girmiyor bu yüzden yasal koruması yok yani olası zararda muhattabınız şöfor ve ekibi bu kadar. Onlar da sorumluluk alır mı bilemem. Evrak karşılığı taşıma yapan şirket varsa bunlar söz konusu değil tabi ki ama hala değişmediyse bu işler böyle devam ediyor. Bu arada kargo şirketleri sıfır ürün ve faturalı olmadan sigorta yapmıyorlar.
 
Son düzenleme:
Bazı otobüs şirketleri emanet olarak verdiğin ürüne fiş tarzı bir şey kesiyormuş. Forumdan @AykanKK 'a bu konudaki sorularımı yönelttim gün içinde, sağ olsun cevapladı kısa bir süre içinde, otobüsle gönderdiği lambalı amfisinde hiçbir sıkıntı yaşamamış. Alan da satan da memnun kalmış.

Ben de alıcıya bu durumdan uzun uzun bahsettim, en sağlam yolun bu olacağını anlattım. Hangi firma olursa olsun lambalı amfi taşımasına güvenemiyorum malesef. Diğer kargolarda hiçbir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar ama bu iş biraz düşündürücü.
 
Son durum: Alıcının bir arkadaşıyla İzmir içi elden alışverişi gerçekleştireceğiz, arkadaşı da amfiyi otogardan gönderecek.

Başlığa katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim.
 
Merhaba,

Konuyu tekrar hortlatayım. Bir amfi alacam(BOSS) Ankara - İzmir arası en güvenilir kargo şirketi günümüzde hangisidir?

Son dönemde özellikle Ankara'dan İzmir yönüne doğru müzik ekipmanı vb 2. el ürün alanlar olduysa görüşlerini yazarsa mulu olurum.

Teşekkürler.
 
Merhaba,

Konuyu tekrar hortlatayım. Bir amfi alacam(BOSS) Ankara - İzmir arası en güvenilir kargo şirketi günümüzde hangisidir?

Son dönemde özellikle Ankara'dan İzmir yönüne doğru müzik ekipmanı vb 2. el ürün alanlar olduysa görüşlerini yazarsa mulu olurum.

Teşekkürler.
Bu gibi alış verişlerde ben otobüs şirketlerini tercih ediyorum. (kişiden alınan ürünler için geçerli tabi. Online satış yapan yerler için değil)

1- Satıcıdan rica ediyorum üzerine kocaman " dikkat kırılabilir. hassas ürün " diye yazdırıyorum
2- Otobüs ile sabah ilk sefere verdiği zaman ürün en kötü 5-6 saat içinde otogardan gidip teslim alıyorum.
3- Ama taşıma ücreti biraz pahalı olabiliyor.

Hangi firma dersen ben şimdiye kadar Metro, Pamukkale ve İstanbul Seyahat tecrübem oldu. İki firmada da sorun yaşamadım.

En son bu yaz Temmuz ayında 1 adet LCD tv aldırmıştım arkadaşıma Adana Bağdat çarşıdan (bilenler vardır. Bu çarşı İstanbul'daki Doğu bank gibi bir yer ama oradan daha ucuz ve daha sağlam mallar var. Mersin ve Adana limanlarda gümrükte takılan veya yurda kaça giren elektronik ürünler çok ucuza satılır orada) Gece 21:00 seferi Metro ile ertesi gün sabah saat 11:00'de İstanbul'a geldi hasarsızdı. Aynı gün İstanbul Seyahat saat 12:00 seferi ile Tekirdağ yazlığa gönderdim saat 14:00'de hasarsız olarak teslim aldılar.
 
Birde burası var. Oldukça iyi iş çıkarıyorlar. Ama bireysel teslimleri var mı emin değilim

 
Geri
Üst