Kontrol (Modern alternatif) - Ankara

Saol arkadaşım, inşallah devamını getiricez.

Konserle ilgili bir konuya değinmek istiyorum. Mor ve Ötesi'nin "bir derdim var" şarkısını çalarken durup baştan aldık. Bazıları bunu eleştirmiş. Aslında bunda eleştirilecek bir yan yok. Radiohead bile konserde eğer şarkıyı yanlış çaldıysa durup baştan alıyor. Seyirci de onları alkışlıyor. Biz de çalacağımız şarkıyı en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Daha iyisini sunma imkanı varken neden hatalı girilmiş bir şarkı size sunalım ki? Haa biz durmayıp devam etsek muhtemelen hiçkimse sorunun ne olduğunu anlamayacaktı.

Konserde başka hatalarımız da oldu ama tecrübe kazandıkça ürettiklerimizi size daha iyi şekilde sunucaz :)

Şu anda elimizde bir kamerayla çekilmiş görüntüler var ancak çekim çok iyi olmamış. Diğer kayıtlara da bakıp konser görüntülerini sizlerle paylaşıcaz.

Şimdilik 29 Ekim konserinden bir video, Muse - Sunburn:
http://www.youtube.com/watch?v=smj01F3Ix1k
 
Chous demiş ki:
Güzel bir konserdi arkadaslar tebrik ederim ayrıca iyiki de bastan basladınız sarkıya ve cok da guzel caldınız

Teşekkürler arkadaşım. Sen de sahneyi hem sesinle hem de güzelliğinle çok güzel tamamlıyorsun. Hayran bakışların üzerinden hiç eksilmemesi dileğiyle :)
 
mat demiş ki:
Arkadaşlarım...

Playlistinizde biraz daha hareketli parçalar seçmeniz dileği ile ...yolunuz açık olsun ;)

Dostum senden böyle bir mesaj almayı bekliyordum :D Çaldığımız şarkılarda, tarzda pek değişiklik düşünmüyoruz. Belki sonraki konserde bluesa yakın şarkılar çalarız ama ortada kesin birşey yok şimdilik.

Hızlı şarkı denince, bizim ters-yon belki bu konuda birşeyler yazmak ister :roll:
 
Gayet güzel bir konserdi beğenildiniz. Radiohead zaten çok severim. Baştan almanız çok sorun teşkil etmedi sonradan iyi çalmanız sayesinde. Gitaristleriniz gayet iyi çalıyo bide onlarla uzun uzun efekt we pedal üzerine konuşmak isterim.
 
mat demiş ki:
Arkadaşlarım...

Playlistinizde biraz daha hareketli parçalar seçmeniz dileği ile ...yolunuz açık olsun ;)

ah işte benim de fikirlerim buydu da çok söyleyince ülke dışına çımak zorunda kaldım o denli yani ;)

ama ilk konsere göre daha ilerlemeler var ve daha da iyi olacak kesinlikle inanıyorum sizlere aslansınız 8)
 
konser sonrası ilk mesajımı atmak şimdiye kısmetmiş...

öncelikle bizi takip eden, şarkıları bizimle beraber söyleyen herkese çok teşekkürler. beyaz'ı seyirciler arasından da duymak gerçekten şaşırtıcı bir deneyimdi, o olayı sanırım hiç unutamayacağım. Müziğin kazanabileceğini hissetim sayenizde. Radiohead zaten kişisel olarak bana müziğin tanımını yapabilen gruplardan birisi, eğer dinlerken doğru izlenim bırakabildiysek, ne mutlu bize (bana). (sadecearda, ses üzerinde oynamanın o kadar farklı yolları var ki, bir çoğunu kimse bilmiyor =) yapılabilecek şey imkanları çok iyi kullanmak ve farklı sonuçlara açık olabilmek. kulağa en dandik gelecek sesin bile doğru kullanılacağı bir "an" mutalak vardır. kapa parantez)

şarkıların ait olduğu tarzlar, tempoları sadece müziğin ufak bir parçası. müziğin en önemli parçası ise -doğru yapıldığında- bir sanat olması, bir kültürü oluşturması ve kişiyi ifade edebilmesi. önemli olan yapılan hangi tür olursa olsun bu noktalara varabilmek. herkes müziği hayatında farklı bir yere koyduğundan ve farklı hayatlar yaşadığından/istediğinden müzikte doğru ve yanlışları da farklı oluyor. şu ana kadar öğrendiğim şey keskin doğru/yanlışların olmadığı müzikte, o yüzden değerlendirmesi de biraz zor oluyor. bi yere varmam gerekirse: tarzı/sertliği olmamalıdır o müziği müzik yapan, kendi kültürel pozisyonunda yakaladığı başarısı ve etkileyiciliği olmadır.

yorumladığımız şarkı seçimleri anlık gelişebilen şeyler oluyor bazen, ve olmaya da devam edecektir. grubun ortak kimliği, zaten yapılabilecek işlerin neler olmayacağı/olabileceği hakkında bize biraz yardımcı oluyor. Sanırım yakın zamanda biraz synth-rock, trip-hop, blues, biraz rock'n'roll gibi türler dahil olabilir sınırlarımıza.

ulaşmayı istediğim standartlara daha da yaklaştığımızı düşünüyorum bu konser sonrasında. daha yapılacak çok iş, öğrenilecek çok şey var, ama grup birlikteliği ve bizi takip eden bilinçli dinleyiciler olduğu sürece bunları yapabileceğimizi biliyorum, çünkü doğru insanlar bir arada.

alkım, seni özledik, gittin çek'e bıraktın bizleri. Grubun ilk kurulduğu "eski" zamanlardan beri beraber çalıştı(m)k seninle, sen olmasan bu grup bulunduğu yere gelemezdi. senin sayende bu grubun temelleri sağlam olarak atıldı. en kısa sürede Ankara'ya dönmeni bekliyorum, sana iyi eğlenceler oralarda :) ...

Not: Grubumun forumu olduğundan ve konu müzik (!) olması gerektiğinden, sanırım müziğe bakış açımı da yazabilirim burada. Grubu direk olarak bağlamasalar da mutlaka grubun içinde ses bulan ve etkileri olan görüşlerdir bunlar, her elemanın gruba yaptığı/yapması gereken katkılardan sadece biridir.
 
Adil ben video isterim bak böyle iki sayfa yazı yazıp da kurtulamazsın benden bırakıyorsun o programları c'yi filan bana vido gönderiyorsun. amca aynısı sana da geçerli bi rahat dur da video böl parçala istiyorum kardeşim merak ediyorum burda nasıldı konser nasıl söylediniz diye bi sunburn var gerisi yok... :x
çok tepkiliyim 8)
 
Alkım, video hazır ama kayıt sorunlu o yüzden buraya pek kayıt ekleyemedik. Olmasa bir mail at, adresini ver, kargoyla cd'de gönderelim :)

Arkadaşlar 18 kasım cumartesi akşamı Nedjima'da konserimiz var. Sınav zamanı olduğu için yeni şarkı ekleme fırsatımız olmadı. Ama daha önce çalıştıklarımızdan birşeyler ekleyeceğiz. Görüşmek üzere...

Arkadaşlar, 18 kasım konseri organizatörün etkinliği 1 hafta ertelemesi nedeniyle şimdilik iptal. Haftaya çıkıp çıkmayacağımız belli değil.
 
Geri
Üst