Cubase Play-Stop tuşu gecikme

Q

qsqs

Selamlar.Dizüstü ile cubase i öğrenmeye çalışıyorum.Programda play-stop tuşları yarım saniye gibi bir gecikme ile devreye giriyor.Dolayısıyla hassas çalışmalarda zorlanıyorum.Sebebi ne olabilir.(altta rami zorlayan bir program çalışmıyor) makinamın özellikleri onboard ses kartı...2.0 ghz işlemci (sonoma) ...1 gb ddr2 ram

yakın zamanda m-audio firewire solo alacağım.
Bu ses kartına direk enstrumantel girişi yapabilirmiyim?
Örneğin ses kartına iki farklı giriş yaptım.Bunu program tek kanal olarak mı kaydeder yoksa birinci girişi birinci kanala,ikinci girişi ikinci kanala kaydetme gibi bir durum sözkonusu mu?

Cevaplandırırsanız sevinirim
saygılar.
 
Birinci girişi birinci kanala ikinci girişi ikinci kanala ayrı ayrı kaydedebilirsin

Ses kartın on board olduğu için cubase de output latency alıyorsundur. Devices menüsünden device setup a gir. Sol menüden VST Audiobay kısmını seç. Orada yazar ne kadar latency yani gecikme aldığın. Firewire ses kartı aldığında aynı yerden Master Asio Driver kısmından yeni aldığın ses kartını seçersen o latency 400 - 700 ms den 8 - 13 ms civarına düşer ve o gecikmeyi hissetmezsin. Sesin gecikmesinin sebebi pc nin konfigürasyonu değil (ki senin konfigürasyon da hiç fena değil) ses kartının asio desteği olmamasından.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst