Dinar Bandosu (psychedelic/funk)-İstanbul

  • Konuyu açan DinarBandosu
  • Başlangıç tarihi
D

DinarBandosu

Dinar Bandosu

2003 yılında kurulan Dinar Bandosu, ilk olarak Syd Barrett Vegetable Man serisinde Türkiye'yi temsil etti. Daha sonra 2004 yazinda yeniden kurulan Dinar Bandosu, adini kült yazar Ece Ayhan'dan almaktadir. Ney, kasik, darbuka gibi klasik osmanli/türk enstrümanlarini saykodelik efektli gitarlar, baslar, analog orglar ve theremine ile beraber kullanan grubun müzigi yurt disinda Psychedelic Ottoman folk-rock olarak tanimlanmakta. Davul, darbuka, kasik'ta Yilma Karatuna, gitar ve mandolinde Ali Ece, vokal ve klavyede Asli, bas gitarda Dougles ve basta theremine ve ney olmak üzere buraya sigmayacak kadar çok alette Asaf Zeki Yüksel'den olusmaktadir.
Bugüne kadar çıktığımız mekanlar;
Taksim: Peyote, Balans Music & Performance Hall, Studio Live, Roots Bar, Doors.
Kadıköy : Shaft, Crimson.
Festivaller: 2006 G.S. Üni Fest (Babazula' nın alt grubu olarak), 2006 Mimar Sinan Üni Fest.
Sırada ki etkinlikler:
24 Kasım 2006 Peyote Taksim.
25 Kasım 2006 Studio Live Taksim.

bizimle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi ve parçalarımızın bir kısmını burada bulabilirsiniz;



http://www.myspace.com/httpwwwmyspacecomdinarbandosu

http://www.dinarbandosu.com

- İstanbul İçin İsyan Vakti!-
 
şahene bir sese sahip vokali bulunan şanslı grup
aslıııııııııııııııııııııııı yine yine yine geeeeeelllll
:D
 
günlük hayatın tam kalbinde ancak sıradanlıktan çok uzak şarkıları başarılı bir şekilde icra eden grup. Farklı bir eğlence anlayışına sahip. Her üyesi ayrı başarılı. Ve Aslı! o ses ve sahne performansı da takdire şayan doğrusu. Hele göbek atış muazzam :D Başarılarınızın devamını diliyorum. Ve İstanbul'lara kadar bizi yormasanız da arada bir de sizler kalkıp Ankara'ya gelseniz ne kadar hoş olur diyorum. ;)
 
son alınana bilgiler doğrultusunda Dinar Bandosu aralık ayında Ankara Gölge'de sahne alacaktır arkadaşlar:LOL: . Ancak tarih henüz kesinleşmemiştir. Bu mükemmel haberi hepinizle paylaşmak istedim. En kısa zamanda kendilerini burada görmek istiyoruz. Daha kapsamlı bilgi için lütfen kendilerine ulaşınız.
 
tesadüfen keşfettiğim ve kesinlikle çok farklı, çok iyi bir grup..
özellikle müzikleri ile kendilerine güvendiklerini hissediyorum ve diyebilirim ki bunda çok haklılar.
tabii kendine güvenmek derken direkt temel anlam; güvenmek yani. öyle ukalalık filan değil yani.

tarzları sözümona son dönem rock patlaması içinde çok farklı ve özgün. ayrıca murat ertel de onlara ayrı bir tat katıyordur, eminim.
istanbul'da sürekli konserler vererek ankaralı dinleyicilerini kıskandırıyorlar biraz; ama olsun, gelirler buraya da..
bekliyoruz heyecanla! 8)
 
şahanelerdir mazzam sesli aslıyla deli,eğlencelik gruptur.izlenilesi dolayısıyla ankar tarafından özlenilesi beklenilesidir.
ayarlayın kardeşim gelin çalın,hep beraber eeleneliiim ,çoşalım
kendimi sahnelere atsım var zaten:)
 
sevgili Dinar Bandosu elemanları,
Cuma akşamı Peyote ve Cumartesi akşamı Studiolive daki konserleriniz için şimdiden başarılar umarım çok iyi geçer.Bizim için de hoplayıp zıplayın olur mu:) Sizleri Ankara'da da görmek istediğimizi bir kez daha yürekten haykırıyorum başarılarınızın devamını diliyorum..
 
Merhaba...
Herkese teşekkür ediyoruz ilginiz ve beğenili yorumlarınız için..

Albüm çalışmamızın nihayet bittiğini ve en yakın zamanda da albümümüzle sizlerle birlikte olacağımızı haber vermek isterim..

Sevgiler Dinar Bandosu'ndan....

Meltem Dinçer
DB/Menejer
[email protected]
 
Gerçekçi eleştiriye açık olalım arkadaşlar! Eskiden Dinar Bandosu diye; başarılı, estetik, farklı bir grup vardı, evet. Şimdi gözlerimiz, kulaklarımız o eski kadroyu arar, özler oldu. Bugün, şarkıları, yeni vokalleriyle ve yeni düzenlemeleriyle myspace te dinleme gafletinde bulundum. Şarkıları değiştirelim diyip rezil hale getirmişler. Yeni vokal hiç iyi olmamış, bir de yorumlarda çocuğu övüp durmuşlar, bu insanlar dinlediklerinden hiçbir şey anlamıyor herhalde. Aslı gibi duruşu ve sesi müthiş olan bir vokalistten sonra da zaten bundan iyisini bekleyemezdik biz. Piyasadaki diğer vasat grupların arasında yerlerini almışlar sonunda. Yazık olmuş dinar bandosuna, övüp övüp insanları kötü müziğe yönlendirmeyin, eskidendi Dinar Bandosu’ nun kalitesi. Haydi hoşçakalın!
 
Geri
Üst