Evh 5150 Iii Vs Engl Screamer 50 Vs Engl Ironball(mesa'cı Abilerimi Bekliyorum)

Bir higain amfisi alacak olsaydınız hangisini seçerdiniz?


  • Toplam oy veren
    25
  • Anket kapandı .
Geçen gün Mesa'nın Petrucci signature amfisini denedim. Deli bir şey. Taşıma açısından ebat mükemmel. İnanılmaz bir high gain olayı var. Ancak gel gelelim fiyat ikinci el araba fiyatı neredeyse... :D

Neredeymis o amfi :rolleyes:

Bu arada 1.5 yildir Screamer 50 kullaniyorum. 4. kanaliyla veya 3.kanal+boost seklinde çılgınca metal yapilabiliyor. 7 tane birbirinden farkli gitarla da kullandim, hepsiyle de guzeldi. Gitarlar gitti amfi kaldi.
 
Ahhh ahh . bir gün bende engl screamer ile çalarım insallah. bu arada engl retro tube denediniz mi?
Onada hem vintage hem modern diyorlar. gerçi tanıtım videosunu dennis hormes yapmış. o adama tencere versen gitar sesi çıkarır. müthiş bir gitarcı. amfinin de sesi çok güzel .
Acaba 50 wat kombosunu
deneyeceğimiz yer var mı ?
 
@sixfeetunder hocam Classic 30 da kullandim, bi tube screamerdan cikacak kadar gaini var toplam icinde. Screamer'da 4.kanalda cok fazla gain var. Mark V'in 3.kanal son gain seviyesinin 20-25% fazlasi kadar falan. Metal de yapilabiliyor cok rahat sekilde.
Ha netlik konusunda bir sey diyemem, 5150 kullanmadim uzun sure. Ama metal calarken tercih edilip edilmemesi ayri mesele, kendi gainiyle metal yapilabilmesi ayri mesele...
 
Classic 30 u ts9 la boostluyup çalmıştım 2 saat dream theater tarzı tonlar çıkıyor progressive metal..Screamer heryola gelen bir amfi gene diyorum metal çalınır tabiki ama evh high gain bir amfi ve dünya çapındaki en iyi 5 highgain amfiden biri evh 5150 yi kıyaslama yaparken yanına engl savage koyarsın peavey 6505 plus dersin anlarım,ama 5150 ve screamer farklı klasman.
 
Screamer heryola gelen bir amfi gene diyorum metal çalınır tabiki ama evh high gain bir amfi ve dünya çapındaki en iyi 5 highgain amfiden biri evh 5150 yi kıyaslama yaparken yanına engl savage koyarsın peavey 6505 plus dersin anlarım,ama 5150 ve screamer farklı klasman.
Katiliyorum kesinlikle. Metal tarihine yol vermis amfilerden birisi. Ton olarak da cok basarili.
 
Herkese merhabalar. Severek kullandığım Peavey Classic30 amfimi higain amfisi almak amacıyla sattım. Yukarıda belirttiğim 3 amfi arasında kararsız kalmış durumdayım. Aşağıya artılarını-eksilerini yazacağım

EVH 5150: 50 watt. Clean/Crunch ve Lead olmak üzere 3 kanal. Clean/Crunch kanalı ortak eq ayarlarına, gain kontrolüne ve volume kontrolüne sahip. Lead kanalının kendi eq ayarları, gain kontrolü ve volume kontrolü var. Ekstradan resonance ve presence kontrolü mevcut. 50watt olmasına rağmen oda volumelerinde çok başarılıymış. Soundunu her düzlükte tek geçerim diyebileceğim bir higain kanalına sahip. Kulaklık girişi var. Preamp out mevcut sanırım balanced line out gibi işlev gösteriyor(yanlışım varsa düzeltin). Fx loop var. Ayrıca midi in girişi var. Clean kanalı güzel, gain kanalı mükemmel. Thomann'dan "head" şeklinde alınacak.

ENGL Screamer 50: 50 watt. Clean ve Lead kanalı var. Her kanala gain boost yapabiliyorsun. 4 kanal gibi oluyor. Clean kanalı gain boost yaptığında bluesy soundlar verebiliyor. Ortak eq ve lead presence kontrolü, clean gain, lead gain ve lead volume. Ekstradan bir de master volume. Kendi reverb'ü var, başarılı ama setupımdaki hof ile yola devam edeceğim. Kombosunu alacağım, 1x12 kabin ile oda volumelerinde başarılı. Fx loop var. Balanced line out ve bunun level kontrolü var. Clean kanalı EVH'in bi tık üstünde, lead kanalının bi tık gerisinde. Türkiye'den "combo" şeklinde alınacak.

ENGL Ironball 20: 20 watt. 5w/1w/Speaker off seçenekleri mevcut. Screamer 50 gibi çalışıyor kanalları. Clean ve Lead kanalı var. Her kanala gain boost yapabiliyorsun. 4 kanal gibi oluyor. Ortak eq ve presence, clean gain, lead gain ve lead volume, ekstradan bir de master volume. Yine reverb, fx loop mevcut. Kulaklık girişi, balanced line out var. Clean kanalı bence aralarında en yetersiz olan. Thomann'dan "head" şeklinde alınacak.


ENGL Screamer50'yi defalarca stüdyoda kullandım ve çok güzel bi amfi. Ironball'u çok kısa bi deneme şansım oldu ama yeteri kadar inceleyemedim. 5150'yi hiç denemedim ama soundu artık kafama kazınmış durumda. Üçünü de alabilecek bütçem var. Ağırlıklı olarak 5150 ile Screamer arasında kaldım. Ironball'un watt kontrolleri avantaj gibi ama diğer amfilerde evde üzmez beni çok fazla. Daha önce daha genel bir başlık açmıştım ama artık karar aşamasında olduğum için daha küçültülmüş bir başlık açmak istedim çünkü evde amfim yok ve bu çok sinir bozucu bir durum :D:D

Ayrıca muhtemelen ileride bi clean amfi alacağım için çok clean kanala odaklı düşünmüyorum.

Teşekkürler.
Böööööö :)))))

Merhaba aradan neredeyse 4 yıl geçmiş öncelikle umarım iyisinizdir herşey yolundadır...

Amfiyi aldınızmı? Aldıysanız ne aldınız? Sonuclar nasıl? Umarım memnun kalmıssınızdır.
Engl screamer da benim merak ettıgım bir amfi.
 
Böööööö :)))))

Merhaba aradan neredeyse 4 yıl geçmiş öncelikle umarım iyisinizdir herşey yolundadır...

Amfiyi aldınızmı? Aldıysanız ne aldınız? Sonuclar nasıl? Umarım memnun kalmıssınızdır.
Engl screamer da benim merak ettıgım bir amfi.
Merhabalar.
Screamer 50 kombo aldim 2 seneye yakin kullandim, sonrasinda onu satip Mesa Boogie Mark V 25'e geçtim. Ikisi de gayet yeterli amfiler bence. Tavsiye edilir.
 
Merhabalar.
Screamer 50 kombo aldim 2 seneye yakin kullandim, sonrasinda onu satip Mesa Boogie Mark V 25'e geçtim. Ikisi de gayet yeterli amfiler bence. Tavsiye edilir.
Mark v gibi bir alete geçmenize çok sevindim amfi defterini zaten mesa ile kapatmışsınız. Screamer tonları nasıl evde nasıl olur acaba ? Kullanabiliriz dimi? Darısı başımıza tekrar guzel günlerde kullanin
 
Güzel bilgilerin verildiği yararlı bir başlık olmuş. Buradaki tecrübeli arkadaşlara genel bir sorum olacak. 120 watt gücündeki peavey 6505'i evde pratik yaparken kullanabilir miyim yani kullanırım ama amfinin karakteristik tonlarını alabilir miyim?
Evde kullanabileceğim yüksek gain'de çamurlaşmayan, bas frekanslarını daha baskın veren bir karakterde amfi arıyorum da. Mesa tonlarını sevsem de o kadar para yatıracak seviyede değilim.
 
dolar 3.50 mesadan sevgiler.
Dolar 13.68 artık penalardan bile sevgileri kabul ediyoruz...

İki tane 100 watt transistörlu amfim var, zamaninda 5150 combo vardi diyebilirim ve şu anda da hayalimdir. Netteki videolari dinleyip buradaki yorumlara bakip sonra butceme gore bir terslik çıkmazsa bu hafta screamer 50 head almaya karar verdim. Turkrock sağolsun Türkçe düzgün yorumlar bulabildigimiz tek yer...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst