beyaz manyetiği sarartmak :)

arkadaşlar amerikan deluxe stratım ın pickguardı knobları ve switch bası eskitilmiş beyaz (sarı gibi bir renk) .köprüye takmak için dimarzio chopper aldım.fakat rengi beyaz.bu manyetiği nasıl sarartırım.fikri olanlar varmı ? .denemiş olanlar hüsrana uğrayanlar yada basarılı olanların tavsiyelerini bekliyorum :)
 
sigara... :)

gitarı sigara içilmiş bir odada uzun süre muhafaza edersen o duman pickguard manyetik ne varsa sarartır..en basitinden dumanı bir peçeteye üflemek ve ortaya çıkan manzarayı görmek sapsarı :)..allahıma şükür kullanmıyorum kolay gelsin.. :D
 
ya walla manyetiğe zarar vermeyecek şekilde bi uygulama seçmen lazım

artık sprey mi olur yoksa manyetik boyası var mıdır artık bilmiom bence bi gitar yapımcılarına danış
 
Manyetiğin kendisini değil de sadece beyaz olan kapak kısmını ayırabiliyorsan ayır ve bir-iki gün bir fincan kahvenin içinde bırak. Filtre kahve olsun yannız Türk kahvesi değil. :LOL:
 
walla ne keş adamlar cıktınız :D kapağı cıkarıp ta yapıcam uygulamayı. boya iyi fikir aslında.istediğim renge yakın bir boya bulursam cok iyi olabilir.sigara zahmetli ve sağlıksız bir çözüm sanırım :) kahvede ilginc doğurus.benim 2 haftadır yıkanmayı bekleyen kahve fincanlarım sapsarı su an :D iki haftada istediğim tonu alabilirim :D
 
bizim bi arkadaş pickguardı söküp sigara üfledi burda okumuş..gerçekten sarardı:) ama bulut bulut sarardı tam böle her taraf aynı şekilde sararmadı..gerçi sen küçük bi alandan bahsediyorsun sorun olmayabilir..küllüğün yanında dursun nefesini manyetiğe üfle..pena darbeleri boyayı söker gibi geliyor sigara isi belki daha kalıcı olur:)
ya da diğer sararan bölgeleri iyi bir temizliyiciyle tekrardan beyazlat:) veya beyaz boyayla boya:)
 
Zerdeçal tozu kullanabilirsiniz. Eski mısırlıların kullandığı bir metot. Tozu sıcak su ile karıştırıp bir kavanozun içinde bekletirseniz vintage bir görünüm elde edebilirsiniz. Kaynar olmasın tabi su. Ilık yeterli. Ayrıca önce başka bir plastik ile süre konusunda test yapabilirsiniz. 2 çay kaşığı ile başlayabilirsiniz. Her 10 dakikada bir çıkarıp kontrol edebilirsiniz.
 
Geri
Üst